Jasno vam je kako je tema dobila ime....
Ali ovo nije greska, i nije tema sa zenskog kutka
Ovo je mesto za vas omiljeni recept "zacinjen grehom"
Da li mislite da je hrana (neka) vazna kao afrodizijak, kao predigra, kao deo scenografije...ili...
Citala sam da su bademi na vaznom mestu medju afrodizijacima (opet kod nas kuci kazu orasi u medu), avokado takodje (nekada su se zene zatvarale u kucu u vreme berbe ovih plodova) ostrige - kamenice nemamo tako cesto pri ruci, ali se nadam da ste ih probali...i naravno...VINO! (in vino veritas)
evo vam jedan recept (necu se ljutiti ako i vi meni dopisete svoj!)
btw - recept sam "pasterizovala" sa neta....ali je isproban!
Kamenice u sampanjcu
.
- 12 kamenica (izvadite meso, a ljušturu sačuvajte)
- 55 g putera
- dve sitno iseckane papricice
- 300 ml šampanjca ili penušavog vina (radi romantičnijeg dojma potražite rose)
- po želji mlevenog estragona
- so
- crni biber
- listići svežeg peršuna za ukras
1. U tiganju zagrejte polovinu putera, isprzite papricice jednu minutu, dodajte sampanjac i tecnost koja se iscedila iz školjki, estragon i začine.
2. Kuvajte dok pola tecnosti ne ispari.
3. Dodajte meso kamenica i pažljivo kuvajte na laganoj vatri oko dve minute. Zatim kasikom vratite svaku školjku nazad u ljušturu.
4. Ponovno pojačajte vatru i postupno otopite komadić po komadić preostalog putera u umak.
5. Dobijenim umakom prelijte kamenice, ukrasite svežim listićima peršuna i poslužite uz hrskavi hleb.
posle valjda znate i sami
Ali ovo nije greska, i nije tema sa zenskog kutka
Ovo je mesto za vas omiljeni recept "zacinjen grehom"
Da li mislite da je hrana (neka) vazna kao afrodizijak, kao predigra, kao deo scenografije...ili...
Citala sam da su bademi na vaznom mestu medju afrodizijacima (opet kod nas kuci kazu orasi u medu), avokado takodje (nekada su se zene zatvarale u kucu u vreme berbe ovih plodova) ostrige - kamenice nemamo tako cesto pri ruci, ali se nadam da ste ih probali...i naravno...VINO! (in vino veritas)
evo vam jedan recept (necu se ljutiti ako i vi meni dopisete svoj!)
btw - recept sam "pasterizovala" sa neta....ali je isproban!
Kamenice u sampanjcu
.
- 12 kamenica (izvadite meso, a ljušturu sačuvajte)
- 55 g putera
- dve sitno iseckane papricice
- 300 ml šampanjca ili penušavog vina (radi romantičnijeg dojma potražite rose)
- po želji mlevenog estragona
- so
- crni biber
- listići svežeg peršuna za ukras
1. U tiganju zagrejte polovinu putera, isprzite papricice jednu minutu, dodajte sampanjac i tecnost koja se iscedila iz školjki, estragon i začine.
2. Kuvajte dok pola tecnosti ne ispari.
3. Dodajte meso kamenica i pažljivo kuvajte na laganoj vatri oko dve minute. Zatim kasikom vratite svaku školjku nazad u ljušturu.
4. Ponovno pojačajte vatru i postupno otopite komadić po komadić preostalog putera u umak.
5. Dobijenim umakom prelijte kamenice, ukrasite svežim listićima peršuna i poslužite uz hrskavi hleb.
posle valjda znate i sami