Quantcast

Top vježbe i savjeti

Neno

Iskusan
Moderator
Poruka
5.683
NAJBOLJI KUĆNI TRENING ZA GRUDI I TRICEPS

Fitnes trener, Kris Heira, ponovo nam daje savete kako da treniramo iz intime našeg doma...

Pošto određene vežbe istrovremeno mogu da vam aktiviraju ove grupe mišića. Kris Heira je odlučio da vam pokaže kako ih možete trenirati kod kuće. Reč je o vežbama koje se rade težinom tela i za koje vam neće biti potrebna nikakva oprema.

Ovaj trening može biti jako koristan, naročito ako nemate vremena da odete u teretanu, a želite da svakodnevno aktivirate vaše telo. Heirini treninzi postaju sve popularniji,a razlog za to jeste što su njegovi saveti realni i zašto što dovode do rezultata za ekstremno kratko vreme.

U video klipu ispod, Kris će vam pokazati nekoliko vežbi koje možete raditi i demonstriraće vam pravilan način na koji se te vežbe rade.

 

Neno

Iskusan
Moderator
Poruka
5.683
6 VEŽBI ZA LEĐA HERKULESA
herkules.jpgOvo su ultimativne vežbe koje ne mogu da omanu...

Velika leđa su pokazatelj snage i svi koji treniraju se trude da povećaju leđne mišiće. Ipak, ovo nije tako lak zadatak. Potrebno je dosta vremena kako bi se ovi mišići pravilno razvili i samim tim povećali. Ako želite da izgledate masivno i snažno, onda se morate pozabaviti leđnim mišićima. Mnogi izbegavaju da rade ove vežbe ili vrlo malo vremena posvećuju leđima. Muškarci se u većini slučajeva fokusiraju na grudi i ruke, ali poenta je da bez razvijenih leđa, nećete moći da izgledate lepo i masivno.

Zato pogledajte ovaj video klip gde ćete videti sjajne vežbe za mišiće leđa koje će vam pomoći da postanete jači, ali i da dobijete veća leđa koja će sve naterati da okrenu glavu za vama.

Vežbe koje ćete raditi su:

01:26 - Beginning of Workout

02:45 - Weighted Pull-Up

03:24 - Dumbbell Row

04:14 - Reverse-Grip Lat Pull-Down

04:45 - Close-Grip Cable Row

05:19 - Incline Bench Dumbbell Row

 

Neno

Iskusan
Moderator
Poruka
5.683
DIJAMANT SKLEKOVI - VEŽBA KOJU MORATE RADITI

Ova varijacija sklekova će vam pomoći da postanete jači i veći...

Do sada smo hiljadu puta pisali o sklekovima i objasnili vam zbog čega su oni toliko važna i korisna vežba. Međutim,standardni sklekovi često znaju da postanu dosadni, a ako ste u odličnoj fizičkoj spremi, onda sklekovi verovatno i ne utiču toliko na vašu muskulaturu i ne predstavljaju vam neki izazov.

Zato se mnogi odlučuju na različite varijacije sklekove kojih zaista ima mnogo i koje drugačije opterećuju vaše telo. Ove varijacije su teže verzije standarnih sklekova koje dodatno i na bolji način opterećuju vaše mišiće, pa se obično rade kada standarne sklekove počnete da radite sa lakoćom.

Ovoga puta vam prestavljamo dijamantske sklekove koji posebno utiču na vaše tricepse i grudi. Ako ovu vežbu budete radili svakodnevno u 4 serije,verujte nam da ćete biti mnogo jači i masivniji.

Pogledajte kako se ovi sklekovi pravilno rade:


MM
 

Neno

Iskusan
Moderator
Poruka
5.683
NAJBOLJA VEŽBA ZA ZGLOBOVE

Ako su vaši zglobovi slabi i ako primećujete da vas sprečavaju da radite određene vežbe, onda se morate potruditi da ih ojačate...

Ručni zglobovi u sebi imaju tetive i povezani su mišićima, što znači da i oni moraju da se treniraju kako bi postali jači. Zglobovi trpe veliko opterećenje kada radite mnogobrojne vežbe, ali te vežbe često nisu dovoljne da bi učinile da vaši zglobovi postanu jači. Slabi zglobi mogu dovesti do raznih problema i takođe mogu dovesti do povreda koje vas kasnije mogu sprečiti da trenirate i po nekoliko nedelja.

Ako primetite da snagu gubite u zglobovima, a ne u bicepsima ili tricepsima dok radite neku vežbu, onda je to znak da njih morate više trenirati, a mi vam prestavljamo vežbu koja će vam pomoći da ih ojačate.

Sve što vam treba jesu dve bućice. Bućice ne treba da budu preteške tako da prvo krenite sa lakšim težinama pa se lagano krećite ka težim kako budete napredovali. Vaše podlaktice oslonite na vaše laktove i šake okrenite tako da budu okrenute ka plafonu. U šakama držite bužice i zatim ih pomerajte gore-dole, samo pomerajući vaš ručni zglob.

Nikako ovu vežbu ne radite prebrzo, već se trudite da radite što sporije kako bi se vaš zglob istezao i kako bi jačao.


MM
 

Neno

Iskusan
Moderator
Poruka
5.683
5-MINUTNI TRENING ZA ČITAVO TELO

Poznati fitnes trener, Kris Heira, ponovo se vraća i to sa novim video klipom na kojem nam pokazuje kako da istreniramo čitavo telo i to za samo 5 minuta. On nam je pokazao vežbe koje kreiraju efektivan i ubitačan HIIT trening koji će aktivirati vaše čitavo telo i pokrenuti veliku grupu mišića.

Dobra stvar kod ovog treninga jeste što ga možete češće ponavljati u toku dana ako to želite, jer on pruža dovoljno vremena da se vaše telo oporavi posle treninga.

Trening se sastoji od 5 vežbi i od opreme će vam jedino biti potrebne bućice sa tegovima. Svaku vežbu radićete 45 sekundi i imaćete 15 sekundi odmora dok ne počnete sa drugom.

Vežbe koje ćete raditi su:

1. Dumbell Thrusters

2. Diamond Pushups

3. Crucifix

4. Dumbell Deadlifts Bent Over Rows

5. Low Plank to High PlankMM
 

Baad_Boy

Domaćin
Poruka
3.407
Bravo.

Samo nisam pobornik treniranja po planu i programu, bar za pocetnike jer brzo odustaju iz nekog razloga. Savetovao bih navlacenje na trening life style preko cifara. Das im sklekove, posle mesec dana cifra skace za 2 3 ponavljanja i njima se to svidja. Pojednostavljeno, samo jedna vezba, 10 serija, za 10 dana mora biti promena na telu.
Konkretno pojavi se linija na donjim grudima i ruke se povecaju i ocrtaju.
Takodje verujem da ne treba prvih godina imati pauze, trening svaki dan, slusate svoje telo, tragate i osluskujete povrede.
Kasnije, posle dve tri godine moze se krenuti sa vise vezbi u jednom treningu. Tada je vec
Onaj koji trenira iskusan vezbac, nije vise rekreativac. Mislim da za svaki level iskustva treba drugaciji pristup i trening plan kao i plan ishrane.

Ja npr samo treniram i uzivam, ne zadajem sebi previse ciljeva, samo vozim, vreme prolazi a rezultati su tu. Poenta je trajati kroz kontinuitet treniranja, vezbati sada a i za 40 50 godina.
 

Baad_Boy

Domaćin
Poruka
3.407
Nisam dobro napisao. Posle mesec dana cifra na sklekovima skace za dva tri ponavljanja - po treningu.

Plan ishrane - ni u to ne verujem mnogo, organizam je masina - jedite sve ukpliko nema zdravstvenih problema.

Ukratko, trening ne treba biti obaveza nego uzivanje.
 

Neno

Iskusan
Moderator
Poruka
5.683
SKOK ČUČANJ - SJAJNA KARDIO VEŽBA ZA ZAVRŠETAK TRENINGA

Dugotrajno trčanje, vožnja bicikla i druge kardio vežbe često znaju da budu najdosadniji deo treninga. Verovatno je to zato što kardio trening zahteva dosta vremena. Ipak, kardio vežbe su neizbežan deo treninga, ako imate za cilj smanjenje telesne mase.

Postoji sjajna kardio vežba koja će vam pružiti sjajne rezultate za samo 4 minuta dnevno, ali pazite, vežba je strašno naporna. Iako kratko traje, fizički ćete biti poptuno iscrpljeni posle ove vežbe, ali ako ne volite da trišite mnogo vremena na standardne kardio vežbe, ovo je prava stvar za vas.

Vežba je vrlo jednostavna i radi se tako što u 8 serija od po 20 sekundi radite skok čučnjeve. Dakle, spustite se u čučanj, zatim se odrazite i skočite u vazduh i u povratku ka zemlji opet idete u čučanj. Jednostavno, ali vrlo naporno. Jedna serija treba da traje 20 sekundi, a između serija pravite pauzu od 10 sekundi. Iako zvuči jednostavno, videćete da ćete se u početku mučiti da odradite sve serije.

Ono što će vas impresionirati je da dnevno uz pomoć ove vežbe, za 1 minut, gubite i do 13.4 kalorije, što je za tako kratak period vrlo impresivno.

 

Neno

Iskusan
Moderator
Poruka
5.683
8 NAJBOLJIH BODYWEIGHT VEŽBI KOJE MOŽETE RADITI

Body-weight vežbe su vežbe koje se rade sa sopstvenom težinom, dakle nikakvi tegovi vam nisu potrebni. Vežbe koje se rade sa sopstvenom težinom su veoma dobre i fitnes treneri ih prepuručuju svima. Ovde ne postoji opasnost kao kada radite sa velikim težinama, jer je vaš organizam navikao na vašu težinu. Sklekovi, zgibovi, čučnjevi i ostale vežbe ovog tipa mogu vam omogućiti sjajnu formu i fit izgled.

Pošto danas svi preferiraju odlazak i trenranje u teretanama, ovakve vežbe često zanju da budu zapostavljene, ali mnogi ne shvataju da one znaju drastično da povećaju snagu, ali i da pomognu u definisanju muskulature.

Fitnes trener, Džef Kavalijer, pokazoa nam je 8 vežbi koje su po njegovom mišljenu najbolje ve\be ovog tipa, pa zato pogledajte video klip ako želite da otkrijete o kojim vežbama je reč:


MM
 

Neno

Iskusan
Moderator
Poruka
5.683
SKLEK U STOJU – LAKŠI NAČINI ZA ZAVRŠAVANJE OVE VEŽBE

Ovo je odlična vežba za vaše ruke i ramena...

Mnogi zaboravljaju da je stoj na rukama ili stav na šakama izuzetno korisna vežba koja kompletno jača vaše ruke i vaša ramena. Dovoljno je samo da stanete u ovu poziciju i da u njoj ostanete nekoliko sekundi. Vaša ramena će početi da gore i samim tim ćete vršiti pritisak na njih i stimulisati ih na rast. Ako imate više snage, možete probati da se spuštate i podižete u stoju, kako biste dodatno opteretili vaša ramena.

Međutim, stoj na rukama je sam po sebi komplikovan. Morate održati ravnotežu, balansirati telo, a kada u tu jednačinu dodate spuštanje i podizanje, onda ova vežba postaje neverovatno teška.

Zato vam pokazujemo nekoliko varijacija koje su olakšane i koje će vam omogućiti da vežbu radite na lakši način i da tako stimulišete i ojačate mišiće.

Prva metoda je najlakša i podrazumeva da u polu savijenom položaju podignete noge na kutiju, stepenice ili neki visoki predmet i da se tako spuštate i podižete. Sledeći stepen je da se oslonite o zid nogama i da se tako podižete i spuištate. Što više budete povećavali nagib, vežba će biti sve teža.

 

Neno

Iskusan
Moderator
Poruka
5.683
KAKO SE RADI BENČ?

Benč je verovatno najpopularnija vežba koju svi muškarci obožavaju da rade u teretani. Mišići grudi i ramena su pod velikim pritiskom kada radite ovu vežbu, pa zbog toga morate biti veoma pažljivi. Benč se najviše radi kako bi se izdefinisali i oblikovali mišići grudi, al on ima uticaj i na druge grupe mišića.

Iako je ovo veoma dobra vežba, ona često može dovesti i do brojnih povreda. Pošto muškarci vole da dižu velike težine iz benča, povrede kičmenog i ramenog dela su veoma česte. To se dešava zbog nepravilnog dizanja tega iz benča.

Ispod smo vam ostavili video klip koji će vam za vrlo kratko vreme pokazati kako da pravilno radite ovu vežbu. Potrebno je da vaše noge pozicionirate kako treba, da leđa blago podignete od klupe, da šipku držite na određenom mestu i da lopatice ramena spojite dok teg dižete i spuštate.

 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.