Quantcast

TOP 20 VUČIĆEVIH LAŽI Nastavljamo do sto!

Motorcyclist

Legenda
Poruka
65.082
Vučić 2014: Najbrže ćemo formirati Vladu od 1993.
Građani Srbije su se u više navrata uverili u istinost reči Aleksandra Vučića, njegovu doslednost i baratanje podacima koji, jednostavno, nisu tačni. Znao je Vučić da tokom ovih osam godina vladavine obećava kule i gradove, investicije i inostrane kompanije koje nikada nisu došle, ali je znao i da obmanjuje javnost kada je o sebi i Srpskoj naprednoj stranci govorio u superlativima.

Takav je slučaj bio posle parlamentarnih izbora 2014. godine kada je rekao kako će Vlada koju će SNS formirati biti najbrže stvorena u poslednje dve decenije.

- Ispunićemo rokove koje smo dali i najbrže ćemo sastaviti Vladu od 1993. - rekao je Vućić 2014. godine.

Kako su parlamentarni izbori održani 16. marta, a Vlada je formirana 27. aprila, to znači da je Srpskoj naprednoj stranci za konstituisanje Vlade bilo potrebno 42 dana. A da to nije najbrže formirana Vlada od 1993. godine, svedoči podatak da je Demokratska opozicija Srbije pobedila na parlamentarnim izborima 23. decembra 2000, a Vladu je formirala samo 33 dana kasnije.
 

Motorcyclist

Legenda
Poruka
65.082
Vučić 2014: Kula Beograda na vodi gotova do 2016!
- Nemoguće je bilo da Kula Beograd do 2016. bude završena… Ne znam… Mislio sam da može, da iždžiglja, da se digne. Kao što vidite diže se do desetog sprata. Prosto, nemoguće je da bude završeno, nemoguće je da radovi tako kratko traju. Ovo će da bude tek u martu 2018, u aprilu. Jel tako Siniša? Ne može ranije da bude završeno. (…) A sad krećemo u decembru, izgradnja tornja velikog tako da, mislim da smo tu sve u okviru rokova, je li tako Siniša? - našao se Vučić u "neobranom grožđu", sve vreme se obraćajući tadašnjem gradonačelniku Siniši Malom.Od marta i aprila 2018. prošlo je dve godine i nekoliko meseci. Pogađate, kule nigde nema.

Štaviše, Vučiću nije nimalo bilo neprijatno zbog prekršenih obećanja, već je početkom ove godine tokom obilaska Beograda na vodi kazao da je zadovoljan kako teku radovi Beogradske kule i da napreduju "fantastičnom brzinom".


Prvi put obilazak Kule Beograd koja napreduje fantastičnom brzinom. Srećan što sam sa vrednim radnicima mogao da podelim radost zbog izgradnje najlepšeg kompleksa u Jugoistočnoj Evropi - dodao je Vučić.

U pozadini se mogu videti koliko zasita napreduju radovi na Kuli, koja je trebalo da bude završena još pre četiri godine.

http://instagr.am/p/B8Tjkljp56w/
 

Motorcyclist

Legenda
Poruka
65.082
Vučić 2015: Ja sam prvi premijer u poseti Švedskoj
Vučićevu neodoljivu potrebu da svoje političke poteze i dela predstavlja kao nikad viđene u istoriji, surovo demantuje stvarnost. Tako je pre pet godina slagao da je prvi srpski premijer koji odlazi u posetu Švedskoj, iako je to pre njega učinio Zoran Đinđić, 2001. godine.

Tadašnji premijer, Zoran Đinđić, bio je na čelu delegacije Vlade Srbije koja je bila u zvaničnoj poseti Švedskoj.
- Švedska je zemlja u kojoj se nalazi nekoliko potencijalnih investitora od kojih su barem tri velike svetske kompanije: Erikson, ABB i IKEA. Naš je cilj da neke od njih u narednih godinu dana deo svoje proizvodnje premeste u našu zemlju - izjavio je u Stokholmu premijer Đinđić, stoji na zvaničnom Internet sajtu srpske vlade - Glas javnosti, 12.12.2001. godine.


- Švedska je pozitivno ocenila rezultate reformi u Srbiji, a vlada te zemlje nastaviće da pruža podršku Vladi Srbije u reformi državne administracije, izjavio je u utorak premijer Srbije Zoran Đinđić, posle susreta sa svedskim kolegom Joranom Personom. Đinđić se tokom jednodnevne radne posete Švedskoj sreo i s potpredsednikom Vlade Lenom Hjelm Valen, ministrom inostranih poslova Anom Lind i ministrom za trgovinu Lejfom Pagrotskim - B92, 11.12.2001. godine.
 

Motorcyclist

Legenda
Poruka
65.082
Vučić: U Srbiji su najjeftiniji udžbenici


Pokažite mi u kojoj to zemlji ima da se kupe za 8.000 dinara knjige za školu? U kojoj to zemlji ima, nema ni u jednoj. Nađite mi i duplo skuplje, pa nećete naći, izjavio je Aleksandar Vučić, 29. maja 2016. godine, gostujući na TV Pink.Tadašnji premijer Aleksandar Vučić kritikovao je građane da se na sve žale, pa i na teške školske torbe. Tom prilikom je izjavio i da nema zemlje u kojoj se za 8.000 dinara, pa ni duplo više novca, mogu nabaviti knjige za školu, kao što je to slučaj u Srbiji. Premijer je tražio da mu se pokaže da li takva zemlja postoji.

Ispostaviće se da i u regionu i u Evropi postoje zemlje u kojima đaci dobijaju knjige ili ih koriste besplatno.

U Makedoniji su udžbenici i za osnovnu i za srednju školu besplatni, budući da ih učenici nasleđuju od prethodnih generacija. Roditelji plaćaju jedino u slučaju da đaci oštete knjigu, odnosno kupuju novi udžbenik.


U Bosni i Hercegovini đaci nižih razreda osnovne škole, takođe, ne plaćaju knjige, dok učenici u Holandiji i njihovi roditelji tokom čitave osnovne škole nemaju troškove za udžbenike.

Osnovci na Kosovu, izuzev onih koji pohađaju nastavu po nastavnom planu i programu Republike Srbije, takođe dobijaju besplatne udžbenike od vlade u Prištini.


Podsetimo, za vreme prethodne vlasti, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je omogućio besplatne udžbenike svim osnovcima.

Dakle, nekoliko primera zemalja koje su obezbedile besplatne knjige za učenike, bez obzira na njihovo materijalno stanje, demantuju Aleksandra Vučića, koji roditeljima u Srbiji poručuje da se žale za džaba, jer je kod nas najjeftinije.
 

Motorcyclist

Legenda
Poruka
65.082
Vučić 2014: Dolaziću u Obrenovac svaka tri, četiri dana

Aleksandar Vučić je tokom osmogodišnje vladavine i uplitanje apsolutno u sve želeo da pokaže kako je, tobože, brižan političar, kako se brine za sve ugrožene građane, a kako bi im dokazao da je zapravo takav, nije mu bilo teško da tu i tamo pusti pokoju suzu. Međutim, u iskrenost njegovih reči i doslednost narod je imao priliku da se uveri, pa je tako u mnogo navrata mogao i da ga uhvati u laži.


Tako je bilo i 2014. godine, kada su Srbiju pogodile poplave, a najgore je tom prilikom prošao Obrenovac, čiji su građani u maju praktično ostali bez svega.


Vučić je 19. avgusta 2014. posetio Obrenovac, kako bi pokazao građanima da je uz njih, da će im se uvek naći za sve što im zatreba. Samo, problem je što tada, kao ni mnogo puta pre i posle, nije bio iskren.

- Ja dolazim u Obrenovac 22, 26. (avgusta) i 1. septembra. Znači, biću ovde sad svaka tri, četiri dana. Hoću da proveravam kako sve ide - rekao je Vučić prilikom početka radova na obnovi Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".


Tada je razgovarao i sa građanima Obrenovca, kojima je rekao da će im biti na raspolaganju, te da će u samo dve nedelje čak tri puta biti u ovom gradu.

- Ja ne bih smeo ovo da vam kažem da nisam pozvao Vladu i da nisam proverio sve - dodao je tada Vučić.

Međutim, od toga ništa, a tome svedoči i to što su prošle te famozne dve nedelje, a da se tadašnji premijer nijednom nije pojavio u Obrenovcu. Toliko o doslednosti i brizi...
 

Motorcyclist

Legenda
Poruka
65.082
Vučić 2014: Izmestićemo železničku stanicu za 18 meseci!
Potrebno nam je 18 meseci da izmestimo pruge i železničku stanicu u Prokop. Kada to završimo onda imamo nekoliko važnih projekata koje treba da eksporprišemo. Da podelimo autobusku stanicu na dva dela, jednu koja će biti smeštena na Novom Beogradu, a drugu koja će biti smeštena na Voždovcu - rekao je sadašnji predsednik Srbije, a tadašnji potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u februaru 2014. godine, što je zaprepastilo kako Beograđane, tako i ostale građane Srbije koji su od pamtiveka dolazili u Beograd i odlazili iz njega sa Glavne železničke stanice, dok za Prokop jedva da su i čuli.


Prema njegovoj računici, to je značilo da će premeštanje biti gotovo do jeseni 2015. godine, a sve zbog famoznog projekta "Beograd na vodi".

Kasnije su se ređale najave, prognoze, frljanje datumima kako Vučića, tako i drugih funkcionera tadašnje Vlade, ali premeštanje železničke stanice dogodilo se tek u leto 2018. godine.

Posle velikog broja neispunjenih obećanja o premeštanju glavne železničke stanice u Prokop, nadležni su se hvalili da je posao završen šest meseci pre roka.


Kao prvo, teško je reći da je bilo šta završeno, budući da u Prokopu nema stanične zgrade, a ni dobre veze sa ostatkom grada.

Kao drugo, jasno je da ništa nije završeno pre roka, imajući u vidu obećanje prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića s početka 2014. godine. Rokovi su probijeni "samo" četiri i po godine.


Ne treba zaboraviti ni to da je ovaj potez besmislen iz mnogo razloga. Glavna železnička stanica, koja je nekad bila kultno mesto, simbol prestonice, koju pamte i Beograđani i provincijalci po dolascima i odlascima u prestonicu, žrtvovana je zbog megalomanskog projekta koji će značiti isključivo odabranima.

Što se Prokopa tiče, osim što je haotična i nedovršena, mnogi Beograđani ne znaju da dođu do ove železničke stanice, a kamoli neko ko dolazi u Beograd i treba da se snađe.

Pored izmeštanja železničke stanice, za potrebe projekta “Beograd na vodi“ planirano je i izmeštanje autobuske stanice.
 

Motorcyclist

Legenda
Poruka
65.082
Vučić 2012: Saradnja sa URS i Dinkićem - nikada!
"Što se tiče URS, nećemo sa njima. Još se sećamo izjave Mlađana Dinkića, koji je rekao da je priču o 1.000 evra izmislio samo kako bi Boris Tadić pobedio. Bilo bi nelojalno i nekorektno da kažemo građanima Srbije da ćemo sa njima u koaliciju", rekao je Vučić u aprilu 2012. godine. Međutim, brzo se predomislio, pa je upravo sa URS i SPS kasnije njegova Srpska napredna stranka činila vlast.


Dok je bio u opoziciji Aleksandar Vučić, tadašnji potpredsednik SNS, u više navrata je poručivao da mu ne pada napamet da sarađuje sa onima koji su činili koaliciju sa Demokratskom strankom. I tu priču je pričao pre izbora. Međutim, nakon glasanja, sve se potpuno promenilo, pa su tako u obzir dolazili i oni kojima je Vučić pričao "Sa vama nikada".

Uostalom, tako je govorio i za saradnju sa Ivicom Dačićem, pa je kasnije sa njim ušao u Vladu, a isto je uradio i sa Ujedinjenim regionima Srbije, pošto mu je stranka Mlađana Dinkića trebala kako bi u parlamentu imao većinu.

A pre izbora, tačnije 30. aprila 2012. godine, isticao je da nema nikakve šanse da se stvori koalicija SNS - URS.


Što se tiče URS, naravno da nećemo sa njima. Sećamo se izjave Mlađana Dinkića od prošlih izbora da je celu priču o akcijama o 1.000 evra izmislio samo da bi Boris Tadić pobedio Tomislava Nikolića. Posle takve priče bilo bi nelojalno i nekoretno da kažemo građanima Srbije da ćemo s njima u koaliciju - rekao je Vučić 30. aprila 2012. godine za RTS.

Međutim, samo nešto više od dva meseca kasnije sve se promenilo, pa je tako "nelojalno" i "nekorektno" postalo očigledno prihvatljivo za SNS i Vučića, pa su sa Dinkićem ušli u Vladu. Toliko o doslednosti aktuelnog predsednika Srbije.
 

Motorcyclist

Legenda
Poruka
65.082
Vučić 2016: Srbija jedina u Evropi nije uvela sankcije Rusiji!
Aleksandar Vučić navikao je ljude na svakakve kontroverzne izjave i obećanja, a šta god izgovori, uglavnom bude laž, delimična laž ili se uopšte ne ispuni. U još jednom podsećanju na njegove laži, akcenat stavljamo na odnose sa Rusijom, pri čemu se tadašnji premijer, a sadašnji predsednik Srbije hvalio da nije uveo sankcije toj državi, što po standardima koje bi naša zemlja trebalo da prati, nimalo nije za pohvalu. U tom hvalisanju, kazao je neistinu da samo Srbija nije uvela sankcije Rusiji.


- Naša zemlja, uprkos željama i pritiscima mnogih, jedina u Evropi nije uvela ekonomske sankcije Rusiji. A to je mogla zato što je slobodna, suverena i nezavisna - izgovorio je Vučić u aprilu 2016. godine.


Da njegova tvrdnja nije tačna, vrlo lako se moglo proveriti i doći do podataka da sankcije Rusiji tada nisu uvele ni Makedonija, Bosna i Hercegovina, kao ni Belorusija.
 

Motorcyclist

Legenda
Poruka
65.082
Vučić 2016: Nema više nereda na tribinama!
U moru obećanja i izjava aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića, koja su uglavnom ostala samo puste reči i neistine, istaklo se i izlaganje vezano za utakmice i sportske manifestacije. Sadašnji predsednik, a tadašnji premijer Aleksandar Vučić kazao je 2016. godine kako se uspešno obračunao sa huliganima i da više nema nereda na sportskim priredbama, uprkos tome što se gotovo na svakom derbiju, a i ostalim utakmicama, ponavlja ista priča.


- Nemamo nerede i nemire na stadionima - izjavio je jednom prilikom Vučić, u novembru 2016. godine.

Huligani i provokatori na utakmicama ubrzo su ga demantovali. Već posle nekoliko dana viđen je incident u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe", kako se tada pisalo, u režiji navijača Partizana.

Prekid na meču između Vojvodine i Novog Pazara zbog nereda dogodio se ni manje, ni više nego u momentu kada su u SNS-u i koalicionim strankama slavili 100 dana Vlade.Sa neredima se naročito nije stalo ni na "večitim derebijima" između Partizana i Crvene zvezde, gde su se smenjivale krvave glave, opečena tela i lica od baklji.

Da se Vučićeva najavljivana borba sa huliganima nije obistinila, jedan od dokaza je i najbrutalniji u poslednje vreme viđen "večiti derbi" iz 2017. godine kada je došlo do žestokog obračuna među pristalicama Partizana zbog navodne prevlasti na južnoj tribini.

 

Motorcyclist

Legenda
Poruka
65.082
Vučić 2015: Porezi u Srbiji su najniži u regionu!
U Srbiji su porezi najniži, samo u još jednoj zemlji u regionu je isti PDV - kazao je sadašnji predsednik, a tadašnji premijer Aleksandar Vučić 2015. godine govorivši o porezima, iako se jednostavnim pretraživanjem na guglu moglo proveriti da njegove reči nisu tačne. Podsetimo, kada je došao na vlast 2012. godine, stopu PDV-a podigao je sa 18 na 20 odsto.


Aleksandar Vučić je svojevremeno nudio kule i gradove da bi došao da došao na vlast. Obećavao je i sunce i kišu. Tvrdio je da će Srbija procvetati, ubedivši samog sebe da i danas živimo u zlatnom dobu, iako novčanici i frižideri građana ne mogu to da potvrde.

Od svega što je obećao, malo toga je ispunio, naprotiv... Bavio se "nepopularnim merama", smanjivao plate i penzije, a povećao PDV sa 18 na 20 odsto pod izgovorom da "Srbija mora da se digne na noge i oporavi od bankrota do kojeg su zemlju doveli njegovi prethodnici".


Tri godine nakon što je došao na vlast, govorivši jednom prilikom o porezima, istakao je da Srbija ima najniži PDV u regionu.

- U Srbiji su porezi najniži, samo u još jednoj zemlji u regionu je isti PDV - kazao je Vučić 2015. godine.

U tom periodu su, međutim, tri zemlje iz regiona imale manje stope PDV-a od Srbije. PDV Bosne i Hercegovine bio je 17 odsto, Makedonije 18 odsto, je porez u Crnoj Gori bio 19 odsto.

Albanija i Bugarska imale su istu stopu kao i Srbija - 20 odsto.


Istu priču ponavljao je i u narednim godinama vladavine, a činjenica je pak da Srbija ima jednu od najviših stopa PDV.


Na sajtu "Trading economics" podaci o PDV su sledeći: Srbija 20 odsto, Bugarska 20, Albanija 20, Rumunija 19, Makedonija 18, Bosna i Hercegovina 17.

Od zemalja u regionu samo Hrvatska ima veći PDV od Srbije (25 odsto), dok je takođe PDV Crne Gore porastao na 21.
 

Motorcyclist

Legenda
Poruka
65.082
Vučić 2011: Ni bog me ne može spojiti sa Dačićem!
"Ja Tomu Nikolića jako volim. I podržaću svaku odluku stranke, pa i o koaliciji sa SPS-om. Ali, ni sam bog ne može da me natera da budem deo izvršne vlasti koju će podržavati SPS", rekao je Vučić u decembru 2011. godine, da bi samo koji mesec kasnije pogazio sve što je rekao i, gle čuda, stvorio koaliciju baš sa Dačićevim socijalistima.


Aleksandar Vučić voli sebe da predstavlja kao nekog ko je dosledan, ko uvek radi ono što obeća, kao munjevitog sipača istine... Međutim, realnost i dela ga demantuju, pa je često gazio datu reč i tako na najgrublji način varao građane.

A dokaz toga da Vučić nije dosledan i da ne bira način da se dokopa vlasti dolazi iz 2011. godine, kada je obećao da nema te sile koja će ga naterati da sedi u Vladi sa Ivicom Dačićem.

Činilo se tada običnom čoveku da, kada Vučić baš tim rečima tako nešto kaže, da zaista nema šanse da prevari javnost i uradi baš suprotno od onoga što je rekao. Ali, kada je vlast u pitanju, Vučić je bio spreman da pređe preko svega što je ranije izrekao, pa i da sarađuje sa socijalistima.


Ja Tomu Nikolića jako volim. I podržaću svaku odluku stranke, pa i o koaliciji sa SPS-om. Ali, ni sam bog ne može da me natera da budem deo izvršne vlasti koju će podržavati SPS - rekao je Vučić 2011.

Međutim, kada je Dačić postao mandatar Vlade Srbije, Aleksandar Vučić je, u ime Srpske napredne stranke, započeo pregovore sa njim oko formiranja parlamentarne većine. Konačno, 10.jula 2012. Vučić je potpisao koalicioni sporazum o formiranju većine sa onim za kojeg je tvrdio da "ni sam bog ne može da ga natera" da sa njim sarađuje.

Toliko o Vučićevoj iskrenosti i doslednosti...
 
Poruka
4.759
Da li je patološko laganje svesno?

Smatra se da patološko laganje nije pod uticajem svesti, ono se odvija nekontrolisano i impulsivno. Osobe koje imaju problema sa patološkim laganjem veruju u sopstvene laži kao da su one stvarne, te često ne priznaju da imaju problem. Iako, gledano sa strane, ovakvo laganje može dovesti osobu u neprijatnu situaciju kada ljudi otkriju da je konstantno lagala impuls ka lažima izgleda ima funkciju da bar neko vreme osobu prikaže u što boljem svetlu i poveća njeno inače veoma nisko samopuozdanje.

Kako prepoznati patološko laganje?

Osobe koje imaju problema sa patološkim laganjem se najlakše prepoznaju na osnovu velikog broja prekršenih obećanja, upropaštenih veza i nesposobnosti da završe važne zadatke na vreme. Takođe, kako je u osnovi nedostatak samopouzdanja, njihove laži će se odnositi na to da su veoma bliski sa poznatim ličnostima ili da su postigli naki neverovatan podvig. Kako takve osobe nisu svesne posledica svojih izmišljanja, ako ih uhvatite u laži obično se neće izvinjavati ili priznavati krivicu. One će samo nastaviti dalje kao da se ništa nije dogodilo. Obično ako ih otkrije jedan krug ljudi, oni odatle odlaze i biraju novi krug ljudi u kome će nastaviti da se kreću dok ih ne otkriju i tako redom.

Da li je patološko laganje poremećaj?

U međunarodnoj klasifikaciji bolesti patološko laganje se javlja kao simptom nekih poremećaja ličnosti kao što su granični, antisocijalni ili narcistički poremećaj ličnosti. Međutim, dešava se da patološko laganje može da postoji samo po sebi i kao takvo ono nije deo nekog ozbiljnijeg psihijatrijskog poremećaja. Dakle, jako je bitno razgraničiti da li je patološko laganje samo način ponašanja koji neka osoba manifestuje ili je deo odnosno simptom nekog ozbiljnijeg poremećaja.

Da li postoji tretman za patološko laganje?

Ako se patološko laganje javlja kao simptom nekih od poremećaja ličnosti ono se uglavnom tretira medikamentima i psihoterapijom. Važna stavka u psihoterapiji je da osoba prizna da ima problem s laganjem, jer je za nju velika poteškoća da razluči kada govori istinu a kada laže. U kognitivno bihejvioralnoj terapiji, psiholog pokušava da otkrije zašto osoba ima potrebu za laganjem, kakvo je njeno uverenje o laganju i kako laž utiče na njene emocije i ponašanje. Ovakve osobe su takođe skolne da manipulišu svoje terapeute, one ne mogu odoleti potrebi za izmišljanjem priča koje potkrepljuju lažnim sećanjima i emocijama. Naravno, ukoliko takve osobe ne pristanu na tretman sa njima nije moguće raditi.


Mr Sanja Marjanović
 
Poruka
20.639
TOP 20 VUČIĆEVIH LAŽI Nastavljamo do sto!


U proteklih 20 dana podsetili smo na samo neke laži i neispunjena obećanja Aleksandra Vučića. Direktno.rs nastavlja dalje, uz pomoć svojih čitalaca koje poziva da šalju i pišu na mejl redakcija@direktno.rs sve ono što je predsednik Srbije lagao i obećao.


U razorenoj državi kao što je Srbija, u kojoj zakon nije isti za sve, pravde nema, zemlji bez institucija, okupiranoj iznutra, sa diktatorskim režimom, od 2. avgusta smo podsećali na sve ono što je Vučić obećavao građanima unazad osam godina, a od toga je na kraju ispalo veliko NIŠTA.
https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekonomija/296584/top-20-vucicevih-lazi-nastavljamo-do-sto.html


1. "Ubica Jelene Marjanović biće uhapšen za 48 sati" - Ovo obećanje je Vučić izgovorio 21. aprila 2016. godine, tri dana pred izbore. Možda mu je ova rečenica donela poneki glas na izborima, ali povodom ubistva nesrećne žene, više se nije oglašavao.2. "Novi stan za 280 evra po kvadratu" - Vučić je, kao premijer, ovo izrekao 2015. godine, istakavši kako će na periferiji Beograda, ali i još nekih gradova kvadrat stana koštati 380 evra. Međutim, u realnosti je potpuno drugačije, pa se cene kreću od 800 evra, pa na gore.3. Vučiću, kaži ko je ubio srpsku decu u Peći - Vučić je 2013. saopštio da masakr u pećkom kafiću "Panda" nisu počinili Albanci "kako se do tada verovalo".


4. Vučić 2014: Srpski "mercedes" je naš ponos i dika - Iako je tada najavio da će "Ikarbus" proizvoditi srpski "mercedes", do toga nije došlo. Izgleda da je "mercedes" ostao na nekom semaforu u Nemačkoj.5. "Ne pada mi na pamet da budem predsednik Srbije" - Ovo obećanje Vučić je izrekao u nekoliko navrata, ali nije bio dosledan, pa se kandidovao 2017. godine i pobedio na predsedničkim izborima.


6. "Garantujem da se neće smanjivati penzije" - Uveravao je sadašnji predsednik Srbije penzionere da niko neće smeti da im pipne penzije. Međutim, i tada je slagao, budući da su primanja najstarijih oporezovana.


7. "Dovedite mi petoricu opoziconara na TV duel" - Jedna od bitnih zamerki kada je reč o vladavini SNS je ta što nema političkih duela sa Aleksandrom Vučićem. Tim povodom aktuelni predsednik je svojevremeno rekao da će imati vremena da sučeli mišljenja sa pet opozicionih kandidata, međutim do toga još nije došlo.8. "Pruga Beograd - Budimpešta do 2018." - I ovo obećanje spada u red neispunjenih, rokovi su pomerani, pa je novi da će pruga biti izgrađena do 2022.


9. "Izgradićemo Nacionalni stadion do 2018." - Iako nikome nije bilo jasno šta će nam Nacionalni stadion, Vučić je obećao njegovu izgradnju do 2018. Kao što je poznato, to se do sada nije dogodilo.


10. "Samo sam ja primio Putina" - Očigledno je Vučić zaboravio da je Putin dolazio u posetu Srbiji i pre nego što je SNS došla na vlast, pa ga je tako ugostio Boris Tadić.
https://youtu.be/hR5NoM0GqaM


11. - "Siniša Mali neće biti gradonačelnik Beograda" - Dao je aktuelni predsednik čvrsta uverenja povodom prvog čoveka Beograda, međutim ni to obećanje nije ispunio.12. "Srbiji treba predsednik koji neće da bude na čelu SNS" - Kada je bio u opoziciji, Vučić se zalagao za to da predsednik države ne treba da bude na čelu stranke. Eto, obavlja funkciju predsednika Srbije već tri godine, a sa vrha SNS se nije povukao.

https://youtu.be/xeHN-rYnPm8


13. "Za sedam do 10 dana znaće se istina o Savamali" - Rušenje u Hercegovačkoj ulici u izbornoj noći nikada nije rasvetljeno, pa ni istina ko je to rušio u Savamali. A Vučić je obećao da će se sve rešiti... Naravno, i tada je obmanuo građane.14. "Tenis dolazi u Srbiju" - Vučić je ovo izgovorio 2016. godine, ali nemačka firma za proizvodnju mesa do dana današnjeg nije došla u Srbiju.15. "Proizvodićemo leteće automobile" - Proizvodnja letećih automobila u Srbiji - naučna fantastika. Ali, to nije omelo Vučića da da i to obećanje, uz dodatrak - "izvozićemo u Kinu papke i svinjske noge".
https://t.co/YRoexBzq2Q?amp=116. "Srbija će praviti delove za Boing i Erbas" - Vučić je ovo obećanje dao 2013. godine, a ono se još nije ostvarilo. I pitanje je da li će ikada.17. "Spomenik Đinđiću na 15. godišnjicu njegovog ubistva" - 15 godina od ubistva Zorana Đinđića se navršilo 2018. godine, a spomenik do tada nije podignut. Dakle, Vučić je i tada slagao.18. "Informacije o ubistvu Olivera Ivanovića za dve nedelje" - Oliver je te 2018. godine ubijen u ranim jutarnjim satima, Vučić je obećao da će se srpske obaveštajne službe angažovati i da će saopštiti sve detalje, međutim to se do sada nije dogodilo.19. "Ulazimo u Evropsku uniju do 2020." - Sa kakvim je samo elanom ovo Vučić izgovorio 2013. godine, pritom je rekao da "SNS, za razliku od drugih, ispunjava obećanja", ali je jasno da je i tada slagao ljude.
https://youtu.be/HDAN4oob8n420. "U preduzećima i upravnim odborima će raditi nestranački kadrovi" - Bilo je ovo jedno od najvećih obećanja Vučića 2011. godine u predizbornoj kampanji. Naprednjaci su posle toga i došli na vlast, ali obećanje nisu ispunili, jer su svuda njihovi ljudi.-------

Neverovatno koliko ovaj covek laze. Iz dana u dan. Strasan predsednik Srbije :D.
Majstor je majstor!
Liberalna Amerika bira najbolje spinere!
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.