Too old or not?

Pa ako se tako postaviš onda i nećeš i bićeš od onih što kad udju u brak i priču s decom smatraju da je sav provod, bilo šta zabavno, zanimljivo za njih prošlo.Znaš one matora sam ja za te stvari i sl.Ne znam onda šta podrazumevaš pod zabavu tj šta tebi nedostaje i to ali po toj logici 25,30 godina se zabavljaš u životu, ostalih 50 preživljavaš :neutral: Što je prilično tužno po meni.

Pa sta je tu cudno to se svakom desava..niko se sa 25-30 nece dobro osecati po klubovima gde izlaze ni punoletni klinci..u tim godinama je ta faza neprespavanih noci kome to treba sa 30..nikom..onda kao tek sebi da pokazes kako si ziva pa izlazis na kulturnija urbanija mesta..neki mirniji kafic..onda te i to smori od obaveza i posla samo bi da odmoris mozak u prirodi sto dalje od buke..nemas vise ni kondicije da sebi dokazes kako jos uvek mozes..kao aj do kluba smoris se i osecas ko da si s marsa pala..nadjes satisfakciju u poslu i nekim zrelijim aktivnostima..sto pre shvatis da je sve proslo prevazidjeno vise ces uzivati u novim..ali ako ne kapiras da se i to ludovanje trebalo pre zavrsiti i utrositi to vreme blejanja u nesto na duze staze onda je ceo zivot smor

Ono sto mi je oduvek nedostajalo kada sam bila klinka i sada kada sam klinka .:D
je vreme..uvek mi je malo vremena za sve ono sto hocu i namerim..valjda sto sam alava
pa hocu sve...a da li se neko oseca mlad ili star je u nasim glavama

Ima, naravno, kurs, ples, plivanje, sport, ima milion jedna stvar...:cmok:
Meni izmedju ostalog nikad nije dosadno jer uvek pravim neke mnove planove, imam neke nove zelje i mambicije i smisljam nacin kako to da ostvarim
zabavljam se tako sto ucim da spremim neko novo jelo, isprobam neki novi preparat, skidam nove pesme s neta, pravim novu organizaciju posla ili u stanu i tako....
ec smo milion puta pricali, mladost je stanje duha, a godine su okvir u kome neke stvari mozemo da ostvarimo na odredjen nacin

Jedno vreme sam se zanosila mislju da mi nedostaje fakultet. Otkako sam magistrirala imala sam utisak da ne radim dovoljno na sebi i tako to... al ne lezi vraze, pre par dana me zovu iz firme i kazu da od maja idem na strucno usavrsavanje na 2 godine (mislim ne idem nigde iz svoje kuce nego ponovo u skamliju :) ). Pa dobro ljudi, nije mi bas tooooliko nedostajala skola. S druge strane ako nisam matora za skolu, nisam matora nizasta drugo...
STvarno, osecam se cool u svojoj kozi

Ko fura:eek:?

Pazi ja nikada nisam izlazila u diskoteke osim u gimnaziji...cak sam i tada vise isla kako bih igrala, sada plesem u drugacijim uslovima, plesacu i sa 76 godina ako budem mogla da mrdam...dakle, alergicna na nikotin kakva jesam nisam nisam rado isla u dim klubova, nisam imala veze za jedno vece, nisam dolazila u zoru kao studentkinja, ne pijem alkohol, ne pusim, nisam duvala travu, nisam nikada bila pijana, nisam gubila kontrolu, nisam imala milion prijatelja...jel to znaci da nisam bila mlada:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

MIslim vecinu (skoro pa 90%) stvari nisam prevazisla iz detinjstva. Imam i dalje svoje iste prijatelje (i neke nove of kors), pijuckam kafe i bezalkoholne koktele, tamanim slatkise, ne mogu da skrpim dan bez filma kao i u osnovnoj i gimnaziji, idem u planinarski dom kao i u teen uzrastu, volim muzeje, knjige, kinoteke kao i u svojoj 10. godini, gledam Quo vadis domine isto kao kada sam imala 9 godina, i dalje rado otvorim Kosidovskog a bas juce poklonila mom vrsnjaku Kratku istoriju sveta za mlade, volela sam da se ubijam od razgovora i sa 15 i sa 25...manje vise se nista izmenila nisam...nemam utikac pa cu da se iskljucim i ukljucim spram godina...dakle to sam ja, izmene su neznatne spram istovetnosti...mozda kod nekog pale nivoi ali kod mene ne, od deteta pa do danas najveca razlika je u br. cm koje sam dobila...daj boze da me zivot ne isamara ali ako bih se ja pitala bice isto i sa 60 godina...

Па....ако упалиш ТВ, отвориш новине или интернет - свугде ће те затећи култ младости! :rtfm: Ботокс, ''вечни дечаци'' и ''вечне цурице'' у шездесетој...а и на овој теми, као и на многим сличним до сада, људи се најчешће јављају да и себи и другима докажу како су ''још увек млади'' како су ''вечна деца'' (шта год то значило :roll:)....рећи некоме да је млад или младолик - то је комплимент, а бити матор је увреда....а и ја сам много пута баш на овом форуму добијала пацке због својих година (''стара кево'', ''матора'', ''тетка'' и слично) кад год би неко пожелео да ме увреди а није умео да смисли бољи начин. :mrgreen::lol:....јер мисле да људи у годинама имају разлога да се стиде старости...:roll:

А што се тебе тиче - нисам могла да знам да си и у детињству пила кафу (ја нисам, нити сам знала да је то одлика младости :confused:), а нисам знала да су музеји, филмови, књиге и слаткиши такође карактеристични само за детињство и рану младост, па да је тако чудо што ти све то фураш и даље....:confused: Је л' и пишкиш у песку још увек? ;):lol:

Што се болдованог тиче - ја сам јако срећна што код мене није тако. Радујем се што се мењам и сазревам сваки дан....и што ћу то наставити до последњег дана... ;):)

Imate li utisak da ste za nesto previse matore, da li vam nedostaje nesto iz perioda kad ste bile klinke, ili iz mladjih dana nebitno da li su za vas mladji dani od 16-22 ko meni ili od 30-37:)?

Ja se danas shokirala dok smo gnjavile cerka i ja jednu slatku bebicu na ulici. Sve vreme sam caskala o bebici sa parom za koje sam bila ubedjena da su mama i tata, a nisam ni pomislila da je tata zapravo dechak koji je stajao odmah pored njih i za koga sam mislila da je bebicin dosta stariji brat. Decak je devedeseto godiste i kad sam shvatila da je to sedma generacija maturanata kojima sam predavala, osetila sam se bas bas matoro.

No, jedan letimican pogled u staklo izloga izvuko me iz potencijalnog matorskog bedaka, a verujem da ce me jos vise izvuci pravljenje tortica od peska i ostale decije igrarije sutra na Strandu. :mrgreen:

Ja bas danas zakljucih kako sam mnogo matora :lol:
Od kako sam pocela da raduckam nesto i da budem apsolvent mislim da sam vec mnogo stara. Nisam klinka, nemam slobodno vreme vise samo tri nedelje odmora cu imati leti :rida:, pa onda peglanje kosulja, pa za neku godinu brak , deca, samo dosadne stavi me cekaju i ciklus pos'o - kuca- vikend. Mozda je to samo do promene u bioritmu i shoka sto radim :mrgreen:
Imate li utisak da ste za nesto previse matore, da li vam nedostaje nesto iz perioda kad ste bile klinke, ili iz mladjih dana nebitno da li su za vas mladji dani od 16-22 ko meni ili od 30-37:)?

Sve je to lepo što si napisala ali...
Osoba od 16 god nije isto što i 22 ali ajd sazrevanje pa kako kad ko obavi...
Ali nikad i nikako ne možeš da koristiš raspon 30-37
Recimo ja bih turio 30-34 kao granicu :D

E, а шо су брак и деца ''досадне ствари''? Ајд, неки брак и мож да буде досадан, ал са децом ти је увек игранка, нема шансе да ти буде досадно! :mrgreen:

Иначе, ја сам била најстарија једне зиме кад сам имала 16 година. То ме је држало неколико месеци, Ујевић ми је био мантра ''...и бити стар, а тако млад....'', :( имала сам осећај да сам у животу већ све прошла и да нема ничег више новог и интересантног за мене (:zcepanje:), да ми не приличи више да се облачим онако како сам се до тада облачила (сада, скоро 3 деценије касније - и даље се тако облачим ;)), да ми не прилили више да играм у дискотеци (:lol:), да сам тако озбиљна, одраааасла, да је све само смор, да је младост прошла и да ме у животу не чека ништа више лепо и забавно....:lol::lol::lol:

Сада, скоро 3 деценије касније, ја још увек откривам живот и и даље се радујем свему што ме окружује и уопште се не слажем са концепцијом да младост сама по себи мора бити забавна и весела, а да године неминовно доносе досаду, тугу и смарање....

Ni ja se ne slažem sa tom tvrdnjom...inače mene je taj period sad uhvatio...

Od kako sam pocela da raduckam nesto i da budem apsolvent mislim da sam vec mnogo stara. Nisam klinka, nemam slobodno vreme vise samo tri nedelje odmora cu imati leti :rida:, pa onda peglanje kosulja, pa za neku godinu brak , deca, samo dosadne stavi me cekaju i ciklus pos'o - kuca- vikend. Mozda je to samo do promene u bioritmu i shoka sto radim :mrgreen:

Imam utisak da sam previše mlada za ovoliki posao, ovoliku nervozu i ove probleme... ostalo je sve ok...;)

Нисам разумела ову тему као причу о томе колико смо се променили или нисмо.
Онај ко се није променио од шеснаесте, треба дебело да се запита о неким стварима.
Разумела сам да је прича о томе да ли се осећамо старим и да ли се плашимо оног што нам предстоји..

Нисам разумела ову тему као причу о томе колико смо се променили или нисмо.
Онај ко се није променио од шеснаесте, треба дебело да се запита о неким стварима.
Разумела сам да је прича о томе да ли се осећамо старим и да ли се плашимо оног што нам предстоји..

Vanda svako od nas razume temu subjektivno i to je sasvim u redu, ipak na postove svih nas utice licno iskustvo, zelje, teznje...ja zapravo imam teoriju da se covek tesko menja, ja se nisam promenila u nacelu niti imam nameru a ne vidim zasto bih se zapitala? Zadovoljna sam svakodnevno, ne po ceo dan svaki dan ali veci deo dana sam srecna kuc kuc kuc u drvce...

...sa 16 sam lepo ucila - sada lepo ucim, sa 16 sam radila - sada radim, sa 16 sam imala ista interesovanja, sa 16 sam imala decka, sa 16 nisam bila nikakav buntovnik i problematican lik zasto bih se menjala:dontunderstand:? Zasto se uvek licno iskustvo podvlaci kao pravilo...ne razumem. Ako govorimo o ozbiljnosti nisam ni tada bila neozbiljna, ako govorimo o radu nisam ni tada bila neradnik, ako govorimo o muskarcima ni tada ih nisam menjala kao carape...sta pali kod jedne osobe ne pali kod druge ali ako mi neko kaze da se zapitam nadjem se pogodjeno...

Па....ако упалиш ТВ, отвориш новине или интернет - свугде ће те затећи култ младости! :rtfm: Ботокс, ''вечни дечаци'' и ''вечне цурице'' у шездесетој...а и на овој теми, као и на многим сличним до сада, људи се најчешће јављају да и себи и другима докажу како су ''још увек млади'' како су ''вечна деца'' (шта год то значило :roll:)....рећи некоме да је млад или младолик - то је комплимент, а бити матор је увреда....а и ја сам много пута баш на овом форуму добијала пацке због својих година (''стара кево'', ''матора'', ''тетка'' и слично) кад год би неко пожелео да ме увреди а није умео да смисли бољи начин. :mrgreen::lol:....јер мисле да људи у годинама имају разлога да се стиде старости...:roll:

А што се тебе тиче - нисам могла да знам да си и у детињству пила кафу (ја нисам, нити сам знала да је то одлика младости :confused:), а нисам знала да су музеји, филмови, књиге и слаткиши такође карактеристични само за детињство и рану младост, па да је тако чудо што ти све то фураш и даље....:confused: Је л' и пишкиш у песку још увек? ;):lol:

Што се болдованог тиче - ја сам јако срећна што код мене није тако. Радујем се што се мењам и сазревам сваки дан....и што ћу то наставити до последњег дана... ;):)

Ne govorimo o bebama pobogu. TV reklame uticu na nesigurne zene, za mene ce uvek biti lepse Alberta Fereti i Laura Biadjioti od plastike ali ko se spram plastike meri verujem da je opterecujuce.

Elem, zasto je lose biti otvoreno sasav i sa 60? Ili izgledati mladjano? Ili biti mladjan duhom? Za mene je sve to veliki uspeh, kada neki covek postigne starost a u dusi je otvoreno dete ( u normalnom kontekstu a ne cinicnom piskanju u pesku) za moj ukus to moze biti samo plus kao zgrada. Vrlo sam srecna sto moj zivot bogate takve osobe, njih biram i okruzujem se optimizmom koji zraci i obasjava prostoriju. Turobnost ne donosi zrelost, neko moze biti zreo a opat imati najsiri osmeh na svetu i naivnost deteta...tuzno je sto se u nasoj sredini cene osobine kao sto "teska realnost", patetika, iskustvo koje preti, "zivot je opaka igra", cinizam, sarkazam koji je daleko miljama od Monti Pajtona...takve price me sputavaju i opeterecuju. Ja na svet gledam kao na veliku zabavu, za mene je posao zabava, ne dam sebi da potonem, ne dam da me prekriju negativnosti...necu, i da, bicu dete - baka u tregerasicama koja uziva u Diznijevim crtacima cak i bez unuka...sve sto me oplemenjuje biram da postane deo mog sveta...u Voliju, Sreku, Nemu nema stete:super:

A sto zalosno? Baba skace s padobranom, hoce joj se...zar treba falsh vilica da joj bude prepreka...
A prva baka djuska, zabavlja sebe i ljude oko sebe...
Sta drugo treba da rade kad imaju toliko slobodnog vremena.....:lol: :)

Za neke stvari postoji vreme i mesto...
a u obodnom vremenu ima toliko..tolikooo puno stvari koje
mozemo da radimo.. ako umemo..

Da li ste gledali dokumentarac "Young at heart" - o horu u kom je najmladja osoba stara 75 godina, a pevaju obrade punk i rok bendova ? :) i naravno imaju ture po Evropi... na jutjubu je mnogo njihovih pesama, ali film je lepsi jer belezi probe - majko mila, kakva ekipa! - a coveku koji sa njima radi cestitam na strpljenju... Divno zezanje, a svi matori i bolesni... i ponovo u pubertetu :heart:
https://www.youtube.com/watch?v=fOXDXd8i4M

a najbolje je kako tekstovi dobro poznatih hitova zvuce kada ihh pevaju ovi senilni matorci: missim, Purple Haze :lol:

Ne znam kako drugi razmišljaju ali ja odavno smatram da živim u najboljim godinama...
Ne zanima me da li me neko smatra starim ili ne...
Ja sam sebe ne smatram i to mi je jedino bitno...

Back