Too old or not?

Ја још увек могу из провода на посао... :)
И ниједног момента у животу се нисам осећала старом, иако волим да поменем силне године које имам, чак и додам...
И искрено, нисам се плашила обавеза у виду брака и деце.
И никад ми није било досадно! (Ни пре, а ни сад...)

Samo vas citam i pitam se dokle cete ???
Koje bre obaveze?
Da opeglate sta cete sutra da obucete, da namazete nokte, svako jutro malo maskare i posao.

A onda dodjes kuci pa se izvalis i pitas se dal da izadjem u dgra il da gledam film ...
Strasne muke .
Missim jel vam treba neka pomoc da posaljem odred za spasavanje , bar te kosulje da vam popegla za jedno 26 dana unapred ??!!!

Zivot je onakav kakvim ga sami napravimo.
Ako mislis da ce ti brak i deca biti dosadna stvar onda preskocis to .
Ako te davi posao nadjes neku malu srecnu stvar i ulepsas to mrsko vreme .
Za sve postoji + i - strana samo je pitanje koju ces da gledas.
I ne to nema veze sa godinama.
Mozes imati i 50 i biti mlad.
Isto kao sto znam neke predskolce koji su vec debelo zagarzili u starost.

:worth::worth::worth:
znaci potpisujem svako slovo!

Ja bas danas zakljucih kako sam mnogo matora :lol:
Od kako sam pocela da raduckam nesto i da budem apsolvent mislim da sam vec mnogo stara. Nisam klinka, nemam slobodno vreme vise samo tri nedelje odmora cu imati leti :rida:, pa onda peglanje kosulja, pa za neku godinu brak , deca, samo dosadne stavi me cekaju i ciklus pos'o - kuca- vikend. Mozda je to samo do promene u bioritmu i shoka sto radim :mrgreen:
Imate li utisak da ste za nesto previse matore, da li vam nedostaje nesto iz perioda kad ste bile klinke, ili iz mladjih dana nebitno da li su za vas mladji dani od 16-22 ko meni ili od 30-37:)?
Potpuno si u pravu, sve si lepo zaključila, sad' samo to da prihvatiš kao neminovnost i ok si :lol:

matora sam za tobogan :rida:

Једино што ми недостаје из оних дана је то што сада више не могу да проведем ноћ лудујући и без спавања, а да цео сутрашњи дан функционишем без икаквих проблема и да се ништа не примети на мени....:mrgreen: Некад сам право из града ишла на предавања (са све вечерњом гардеробом и шминком), а сада ми је потребан неки уобичајени ритам спавања да бих функционисала.:(

E ovako nekako :lol:

Ma kakvi, ne možeš da ostariš samo zato što moraš drugačije da rasporediš vreme...
Ali ako se ne uklopiš u nove obaveze moeš da se nađeš u problemu.
Odaberi tempo življenja koji ti odgovara, da se ne iscrpljuješ, ali i da ne propustaš ništa što ne bi volela.

Od kako sam pocela da raduckam nesto i da budem apsolvent mislim da sam vec mnogo stara. Nisam klinka, nemam slobodno vreme vise samo tri nedelje odmora cu imati leti :rida:, pa onda peglanje kosulja, pa za neku godinu brak , deca, samo dosadne stavi me cekaju i ciklus pos'o - kuca- vikend. Mozda je to samo do promene u bioritmu i shoka sto radim :mrgreen:
Imate li utisak da ste za nesto previse matore, da li vam nedostaje nesto iz perioda kad ste bile klinke, ili iz mladjih dana nebitno da li su za vas mladji dani od 16-22 ko meni ili od 30-37:)?

NIkako. Meni nista ne fali...zapravo nedostaje mi basket sa drustvom ali za to sam sama kriva jer me mrzi druga za basket da okrenem inace bi mogli da se skupimo ocas posla. Ostalo nista. Mlada sam pocela da radim, uzivala u raznim poslovima, nervirala se na njima, zaradila pa bila happy do neba, glumila veliku a sada glumim malu ali nista pipnula ne bih. Sada sam ovde, dogodine ko zna gde, zivot je ringispil, lep, saren, lud i sto aktivnije to bolje...:super:

...jedan savet pazi sa tim apsolventskim poslovima, ja sam produzila faks zbog njih...udjes u stos poslovne zene...moguce je definitivno ali je mac koji ima ostre ivice:super:

Ne osecam se staro ni za sta, vec samo drugacije razmisljam
Promenile su mi se pogledi na neke stvari od kako sam 30+
Rewcimo, odlazak na Adu na kupanje mi je fuj, prljavbo, guzva, vrucina, sve mi je to postalo skroz odvratno
Pre sam za bazen

Izlasci u diskoteke su mi takodje prevazidjeni, ppokusala pa videla - sve sama deca, jos malo pa ce moja cera tu da izlazi, a oni pijani, smesni itd. prosto znam da tu ne pripadam
Od skora biram fina mesta za izlazak, sa starijom ekipom, sa dobrom klopom i muzikom, gde je opustena atmosfera.... to je takodje doslo spontano i samo po sebi

Sto se tice samih godina, ne mislim da sam matora da nosim minic ili otvoreniju garderobu ali sada pazljivo biram mesto i vreme za takav outfit
Ipak sebe dozivljavam dovoljno ozbiljno da ne zelim da ostavljam pogresan utisak
Zato pazljivo biram sta da obucem za svaku priliku

Rutina kuco - poso me nije ubnila iz razloga sto slobodno vreme koristim da nesto novo naucim, negde odem ili se druzim, ili napravim ugodjaj samo za sebe uz omiljnu muziku i djuskanje.

S godinama sam pocela da biram drustvo koje mi prija, zato se druzim samo s ljudima koji me opustaju i sa kojima mi je prijatno. Valjda kad si stalno u ritmu poso, obaveze, dete, muz, kuca itd. nemas bas mnogo volje da slusas tudje zalopojke i trazis ventil i odusak umesto da se gnjavis s teskim osobama....

Ima toga jos, samo da se setim

Ali zato se osecam mladom u dusi i dalje, a ne toliko po stilu zivota, koliko po pristupuu zivotu i zivotnim situacijama - razmisljam pozitivno, resavam probleme, preduzimljiva sam, stalno u akciji...

da se ne lazemo - ima momenata kad imam utisak da mi se ceo svet nakacio na ledja..

ako mislimo na to - onda da, obaveze umeju da istrose..
da li se zbog toga osecam matoro? ne.
dete sam rodila sa 25, pa bi to znacilo da sam od tada matora..
perfekcionista sam u zivotu i volim sve sto radim, da radim maximalno dobro..
dok sam bila supruga - davala celu sebe, kao majka - dajem se i danas..i ume to malo da umori..
ja nisam umela lepo da izbalansiram svoje vreme i kolicinu davanja, pa sam sebe negde zagubila..
i taman kad sam pomislila da je novonastali osecaj trajno stanje - pronasla se ponovo..
snage, energije i pozitivnog imam i da delim..
i nista mi nije tesko..
obaveza i dalje koliko hoces,ali sa dobrom organizacijom - stizem sve...cak i da svakodnevno povremeno provisim ovde na forumu..
rekla bih da je to sve ipak posledica iskustva i prozivljenog..i truncica karaktera koji uvek mora da istrci negde ;)

Ne nedostaje mi baš ništa, jednostavno prošlo me pa mi ne fali...Dok su trajali izlasci, momci raznorazni, letovanja s drugaricama...sve je bilo odlično i uzbudljivo al svako vreme nosi svoje, kad izadjem sad s drugaricama nije mi ni upola zanimljivo ko nekad npr niti imam snage da džuskam do 5 ujutru i štatijaznam...A nekad sam mogla šta 'oćeš :) Sad mi prijaju neke druge stvari, prija mi miran život s mm-om kući, vidjanje s prijateljima, mirne kafe s drugaricama, putovanja nas dvoje, pa beba još malo ... Super je npr kad studiraš, nemaš nekih obaveza, samo izlasci i ludila al ne bi bilo zanimljivo da traje zauvek :)

Ne osecam se staro ni za sta, vec samo drugacije razmisljam
Promenile su mi se pogledi na neke stvari od kako sam 30+
Rewcimo, odlazak na Adu na kupanje mi je fuj, prljavbo, guzva, vrucina, sve mi je to postalo skroz odvratno
Pre sam za bazen

Izlasci u diskoteke su mi takodje prevazidjeni, ppokusala pa videla - sve sama deca, jos malo pa ce moja cera tu da izlazi, a oni pijani, smesni itd. prosto znam da tu ne pripadam
Od skora biram fina mesta za izlazak, sa starijom ekipom, sa dobrom klopom i muzikom, gde je opustena atmosfera.... to je takodje doslo spontano i samo po sebi

Sto se tice samih godina, ne mislim da sam matora da nosim minic ili otvoreniju garderobu ali sada pazljivo biram mesto i vreme za takav outfit
Ipak sebe dozivljavam dovoljno ozbiljno da ne zelim da ostavljam pogresan utisak
Zato pazljivo biram sta da obucem za svaku priliku

Rutina kuco - poso me nije ubnila iz razloga sto slobodno vreme koristim da nesto novo naucim, negde odem ili se druzim, ili napravim ugodjaj samo za sebe uz omiljnu muziku i djuskanje.

S godinama sam pocela da biram drustvo koje mi prija, zato se druzim samo s ljudima koji me opustaju i sa kojima mi je prijatno. Valjda kad si stalno u ritmu poso, obaveze, dete, muz, kuca itd. nemas bas mnogo volje da slusas tudje zalopojke i trazis ventil i odusak umesto da se gnjavis s teskim osobama....

Ima toga jos, samo da se setim

Ali zato se osecam mladom u dusi i dalje, a ne toliko po stilu zivota, koliko po pristupuu zivotu i zivotnim situacijama - razmisljam pozitivno, resavam probleme, preduzimljiva sam, stalno u akciji...

:super: Upravo!

diskoteke i klubovi su mi dosadni, znaci prevazidjeno, ne mislim da sam matora, izlazila sam u klubove gde idu matoriji, ali me smara to. Ok mi je da odem s drustvom na zezanje, kafeniranje, da sedim u parku. Posto imam vremena za blejazu, avaj, nemam s kim.
Nemam osecaj da sam matora ali me ne interesuju neke stvar4. Znaci ne moram da budem extra riba, ne moram da imam milijardu prijatelja, ne moram da znam sva desavanja,!doziram kako mi odgoujara.

diskoteke i klubovi su mi dosadni, znaci prevazidjeno, ne mislim da sam matora, izlazila sam u klubove gde idu matoriji, ali me smara to. Ok mi je da odem s drustvom na zezanje, kafeniranje, da sedim u parku. Posto imam vremena za blejazu, avaj, nemam s kim.
Nemam osecaj da sam matora ali me ne interesuju neke stvar4. Znaci ne moram da budem extra riba, ne moram da imam milijardu prijatelja, ne moram da znam sva desavanja,!doziram kako mi odgoujara.

Па нормално је да се неки видови забаве превазиђу сазревањем...
Само у нашој култури тренутно влада тај култ младости, па ако више ниси заинтересован да по целу ноћ лудујеш у дискотеци - онда си матори смор, живот ти је досадан и бесмислен. :mrgreen: И онда се сви нешто упињемо да фурамо тај фазон ''вечне младости'' да бимо били у тренду...:confused:

Мислим, као што је нормално да са 5 година уживамо да се по цео дан играмо у песку и љуљамо на љуљашци, а да нам са 17 то више није забавно - тако је ваљда нормално и да нам са 40 нису више толико интересантне ствари које су нам биле са 20.;)

ja sam shvatila da sam odrasla
ne znam kada se to tacno desilo, ali sam najednom zapazila da me roditelji slusaju dok govorim, da traze moje misljenje, da gosti koji njih posjete naprave stanku dok ja govorim

i to me je uplasilo malo... vise nisam klince na koje niko ne obraca paznju... nema vise onoga: ma, sta ona zna

tako da, matora sam jedino za glupiranja i provlacenje bez snosenja odgovornosti
za sve ostalo... ovo je bas pravo vrijeme:D

Па нормално је да се неки видови забаве превазиђу сазревањем...
Само у нашој култури тренутно влада тај култ младости, па ако више ниси заинтересован да по целу ноћ лудујеш у дискотеци - онда си матори смор, живот ти је досадан и бесмислен. :mrgreen: И онда се сви нешто упињемо да фурамо тај фазон ''вечне младости'' да бимо били у тренду...:confused:

Мислим, као што је нормално да са 5 година уживамо да се по цео дан играмо у песку и љуљамо на љуљашци, а да нам са 17 то више није забавно - тако је ваљда нормално и да нам са 40 нису више толико интересантне ствари које су нам биле са 20.;)

Ko fura:eek:?

Pazi ja nikada nisam izlazila u diskoteke osim u gimnaziji...cak sam i tada vise isla kako bih igrala, sada plesem u drugacijim uslovima, plesacu i sa 76 godina ako budem mogla da mrdam...dakle, alergicna na nikotin kakva jesam nisam nisam rado isla u dim klubova, nisam imala veze za jedno vece, nisam dolazila u zoru kao studentkinja, ne pijem alkohol, ne pusim, nisam duvala travu, nisam nikada bila pijana, nisam gubila kontrolu, nisam imala milion prijatelja...jel to znaci da nisam bila mlada:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

MIslim vecinu (skoro pa 90%) stvari nisam prevazisla iz detinjstva. Imam i dalje svoje iste prijatelje (i neke nove of kors), pijuckam kafe i bezalkoholne koktele, tamanim slatkise, ne mogu da skrpim dan bez filma kao i u osnovnoj i gimnaziji, idem u planinarski dom kao i u teen uzrastu, volim muzeje, knjige, kinoteke kao i u svojoj 10. godini, gledam Quo vadis domine isto kao kada sam imala 9 godina, i dalje rado otvorim Kosidovskog a bas juce poklonila mom vrsnjaku Kratku istoriju sveta za mlade, volela sam da se ubijam od razgovora i sa 15 i sa 25...manje vise se nista izmenila nisam...nemam utikac pa cu da se iskljucim i ukljucim spram godina...dakle to sam ja, izmene su neznatne spram istovetnosti...mozda kod nekog pale nivoi ali kod mene ne, od deteta pa do danas najveca razlika je u br. cm koje sam dobila...daj boze da me zivot ne isamara ali ako bih se ja pitala bice isto i sa 60 godina...

a bre vazdusasta, pa ti si nevinasce, sve sto ti nisi nikad, ja sam od 15 do 25. Lol!
Posle me to smorilo, sad sam za druge akcije.

Nevinasce sam zato sto je jel to drustveno prihvaceno kao nevino. Pazi da volim da pusim, pijem i budem a la Samanta ja bih to radila. Znaci ok je prevazilaziti ali prevazilazenje nije pravilo, niti treba da bude.

Imala sam srecu da sam bila okruzena luckastim zenama u zivotu:lol:. Moja privatna profesorica nemackog je bas lik, ono input energije a sama sija, u njenoj blizini se covek oraspolozi i smeska instiktivno. Dona zna o kome se radi. Mislim da sam isla na nemacki kako bih bila u njenoj blizini. Zena ima 50 godina, planinar, bajsom je obisla Bodensko jezero, popela se na svaki vrh koji je videla, vozi rolere, oblaci se sa takvom lakocom da iz nje isijava opustenost, osmeh a la Dzulija Roberts, njeni casovi su cepanje od smeha, glumi, mlatara, prica dogodovstine, ogovara Nemce (sama je Nemica udata za naseg coveka), prica kako se blamirala u zivotu kada nije znala srpski (tipa djaku - a ti odmah pisaj u tu svesku:lol:, kada je polagala srpski odvalila je da se nista na srpskom kaze ich jer zivi u jednom selu ovde a radi u gradu pa je od zena sa sela ucila jezik), istrcala milion trka, sva je u green fazonu, kada se provodi igra kao da ima 15, pije, sva je hopa cupa, ima dvoje dece koje vaspitava u istom duhu a profesionalac do bola. Nema prevazilazenja kod nje, sve je lako, sve je opusteno, moj drug je izdrzao 9 kurseva nemackog jer je bio doslovno zaljubljen u njenu energiju. Kada smo je pitali jel oduvek bila ovakva ona je kazala uuuuuu jos u pelenama. Da li njoj uvek bilo lako? Pa normalno da nije ali je pozitivac koji se ne da, uz osmeh of kors...:lol:

Ne nedostaje mi baš ništa, jednostavno prošlo me pa mi ne fali...Dok su trajali izlasci, momci raznorazni, letovanja s drugaricama...sve je bilo odlično i uzbudljivo al svako vreme nosi svoje, kad izadjem sad s drugaricama nije mi ni upola zanimljivo ko nekad npr niti imam snage da džuskam do 5 ujutru i štatijaznam...A nekad sam mogla šta 'oćeš :) Sad mi prijaju neke druge stvari, prija mi miran život s mm-om kući, vidjanje s prijateljima, mirne kafe s drugaricama, putovanja nas dvoje, pa beba još malo ... Super je npr kad studiraš, nemaš nekih obaveza, samo izlasci i ludila al ne bi bilo zanimljivo da traje zauvek :)

Vidi.. Ne nedostaju ni meni izlasci :lol:
Ili ludilo. Samo sam primetila prelazak iz jedne faze u drugu pracenu egzistencijalnom krizom "nikada vise se necu zabavljati" :roll::lol::rumenko:

Ili ludilo. Samo sam primetila prelazak iz jedne faze u drugu pracenu egzistencijalnom krizom "nikada vise se necu zabavljati" :roll::lol::rumenko:

Pa ako se tako postaviš onda i nećeš i bićeš od onih što kad udju u brak i priču s decom smatraju da je sav provod, bilo šta zabavno, zanimljivo za njih prošlo.Znaš one matora sam ja za te stvari i sl.Ne znam onda šta podrazumevaš pod zabavu tj šta tebi nedostaje i to ali po toj logici 25,30 godina se zabavljaš u životu, ostalih 50 preživljavaš :neutral: Što je prilično tužno po meni.

Prvi put se nisam radovala rodjendanu kako se 24. priblizavao. Od moje 19. god se nista znacajnije nije desavalo, ili barem ja tako mislim. Tu sam nekako utrnula i tako je i ostalo.Pitaju me cesto u koji razred idem, ali malu utehu to pruza kad znam da sam nakrkacila 25..masala, sto bi rekla moja baba.Ocekivala sam cak i kao gimnazijalka da cu biti multimilionerka i da me roditelji nece smarati, a umesto toga cekaju me jos 3 ispita, neizvesnost nalazenja posla, a onda ponovo neizbezna kolotecina koje se tako uzasavam.Mozda nas brinu godine kad ne postignemo ono sto smo ocekivali, kad nade utihnu. A opet, s druge strane, brine nas to sto je vreme u nepovrat izgubljeno i neke stvari ne mozemo da ponovimo.
Sigurna sam da je zenama mnogo teze nego muskarcima. Ovakve nase misli neces naci u glavi nijednog od njih.Iz nekog razloga, za njih vazi da su kao vino, a mi smo vocke.Pre neki dan gledam na plazi superzgodnog, preslatkog frajera, kad drugarica dobaci da je on piletina.Cuj, piletina! Pa on ima 21, 22 god. Nijedan zastitni faktor ne pomaze kad od muke goris iznutra. Sasvim je u redu kad singl ili ozenjeni matorac flertuje sa mnom (sto je najgore, i ja mislim da je to u redu), dok je ovaj macan za mene piletina, ili me mozda cak smatra za iskusnu koku.Socijalizacija ne ide nama u korist.
Moj zakljucak je da ostavih mladost na fakultetu i da cu tu diplomu da nakacim na sred sobe. Ne shvatite pogresno, obrazovanje mi je uvek bilo primarno, ali tako je kako je. Mozda sam mogla sve isto da uradim bez manje grca, da stanem i pomirisem ruze

Ovo je totalno netacno
Sve moze da bude zabavno!
Meni je extra zabavno kad sa cerom imitiramo poznate klicnosti ili igramo ugricu najgora pesma bljuvotina u svojoj reziji
Sada mi je neopisivo zanimljiva voznja
Ako nabavis kuce ili macku, to ce da te ispunjava kao da imas dete

A pre svega, najzanimljhivije u zivotu je - RODITELJSTVO!
Znaci, Mindjusica me svaki dan nasmeje i ma kako zvucalo da nije tako - kad si roditelj, i to dovoljno dobar roditelj, nikada ti nijer dosadno!:bye:

Back