Tomos APN 6 struja

TomosAPN

Početnik
Poruka
5
Kupio sam novo paljenje za apn 6 original 2800 sam platio bez navoja za svetlo i nastelujem struju bas dobru znaci motor kida kako ide i posle 2 3 dana voznje struja se rasteluje baca neku bednu struju i jedva ide motor. Posle opet nastelujem struju i opet baca odlicnu struju motor kida i posle nedelju dana sjebe se opet. Jel platine ne valjaju, jer kondezator da zeza kada se zagreje on bi kada se ohladio trebao opet lepo da baca struju. Ja mislim da platine ne valjaju na ovo novo paljenje sta vi mislite?

nisam bas puno kontakta sa tomosima imao , ali znam princip

kad se rasteluje dal pomeris samo paljenje ili samo platine ili oba

koliki razmak platina stavis

jer kad se nasteluje lepo i dobro zategne , ne bi se trebalo samo otpustati

bese ima klin na spoju paljenja i radilice, da se nije on pojeo

nisam bas puno kontakta sa tomosima imao , ali znam princip

kad se rasteluje dal pomeris samo paljenje ili samo platine ili oba

koliki razmak platina stavis

jer kad se nasteluje lepo i dobro zategne , ne bi se trebalo samo otpustati

bese ima klin na spoju paljenja i radilice, da se nije on pojeo
Ma stavim okej razmak nastelujem super je struja i zategnem platine super ali posle nekog vremena rasteluje se struja

Ma napravim normalan razmak ne prevelik ne premali ali kada se rasteluju one se zalepe ali ne bi trebalo to
eto , ili se pojede deo platine koji udara u breg ,

ili se otpusti sraf.

pogledaj u tom pravcu, ako se pojede breg , druge platine

ako sraf , obrusi lagano povrsine naleganja , da se ne otpusta sam , da ima vece trenje, neka leptir podloska.

Ma znam da je struja za svetlo nema veze za bombinu, pltinsko...
Rasteluje ti se platinsko dugme ?
Promeni platinsko dugme i saf , mozda je saraf izgubio kavalitet navoja pa popusta.
Kad stelujes , ne znam sad koji jue zazor tacno (koji deo milimetra mozda 0,5 :moras imati umetak ) moras da odvrnes svecicu i stavis srafciger kroz glavu (gde je bila svecica) i da ako se secam 4 milimetra pre gornje mrtve tacke platinsko dugme odspaja , za to ti treba unimer) .

Back