Томислав Николић доделио медаљу Мишелу Чосудовском!!!

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
Мишел Чосудовски: НАТО злочинци из 1999. морају одговарати


misel-cosudovski-150x150.jpg
Професор економије на Отава универзитету Мишел Чосудовски добитник је Златне медаље за заслуге Републике Србије за своје писање о рату који је НАТО водио против народа Југославије. У име српског председника Томислава Николића медаљу му је уручио амбасадор Србије у Канади Михаило Папазоглу на Универзитету у Отави.Обраћање приликом пријема медаље

Проф. Чосудовски у свом обраћању поводом уручења медаље између осталог је рекао:
– У последњих 15 година запад поново пише историју америчке и НАТО агресије. За злочине западне војне алијансе редовно се окривљују жртве. НАТО интервенција је названа хуманитарном акцијом…. Врло је значајно, зато, да историјат тих злочина не сме бити заборављен…. Не постоји нешто што се зове хуманитарни рат. Ратни злочинци и политички архитекти рата против Југославије 1999. године морају бити идентификовани и неизоставно приведени правди.* Професоре Чосудовски, шта за вас значи ова медаља?
– Значи много, наравно, јер је то признање за моје писање о историји рата, али и о томе шта је довело до њега. Почео сам да радим истраживање о Југославији средином 90-их година прошлог века усредсређујући се на Дејтонски споразум и реформе које су наметнуте Југославији почетком 80-их. Неке од тих реформи имале су разарајуће последице, јер је Светска банка наметнула оно што се звало програм банкрота, а то је значило да је велики део индустријске базе дословно морао да затвори своја врата. Наметнуте су, дакле, смртоносне мере Међународног монетарног фонда, и то је поставило темеље за рат, заправо то је био део намерне економске дестабилизације Југославије.
bombardovanje-nato-bg.jpg


“Copy-paste” концепт

– Званична истина је лаж. То не важи само за Југославију, то важи и за ово што се тренутно дешава у Ираку, Сирији, Украјини. Лаж надвладава. То вам је “copy and paste“ концепта који се први пут применио у рату против Југославији, а овде говоримо о 1999. години. Тада нам је речено да је то хуманитарни рат, спасавање етничких Албанаца. Ми знамо да је ово лаж. чак и у извештају немачког министарства иностраних послова се каже да није било хуманитарне кризе на Косову, а ако је и постојала, била је изазвана од стране (такозване) Ослободилачке војске Косова која је била повезана са италијанским организованим криминалом и подржавана од стране ЦИА-е и, наравно, НАТО-а, истиче наш саговорник.


Милошевић лажно оптужен, па убијен

– Рат у Босни, и то знамо одлично, изазван је пропагандом. Сетимо се само начина на који су западни медији почели да оптужују Србе у вези са концентрационим логорима. Када су показани људи иза жице као у концентрационом кампу, то су у ствари биле лажне слике, а све се то дешавало за време Клинтонове администрације.
Србија не може једноставно да затвори очи и да каже ми не желимо да говоримо о томе, то је прошлост. Погледајте демонизацију српског вођства из тог времена. То није правдање Милошевића, али је чињеница да је запад дошао и интервенисао криминалним војним ангажманом и онда су оптужили српске лидере за ратне злочине оснивајући лажни Хашки суд. И као што знамо, а то је добро документовано, Милошевић је убијен, вели наш саговорник.
Извор: Vesti.online

***************************
Не могу да верујем очима да је Томислав Николић УРАДИО И НЕШТО ПОЗИТИВНО И КОРИСНО.....
z:lol:z:lol:z:lol:
 

Back
Top