- Poruka
- 77.093
Toma Zdravković je krenuo karijeru sa "zabavnjacima". Njegov prvi album "Essagerata", izdat 1964. je imao 4 pesme
Evo šta je Toma rekao povodom tog albuma:
"Prvi put sam video album u prodavnici ploča "Albanija" u Beogradu. Ušao sam da vidim da li će neko kupiti moj album. I tu su bile te dve devojke koje su tražile album, ali prodavačica nije znala pesmu. "... nešto kao: moj prijatelj, i žena, i moj prijatelj ponovo..." Shvatio sam da je to moj album "La Femme De Mon Ami", od Enriko Maciasa. Prodavačica je rekla da nemaju album. Bio sam pomalo preziran, pošto je album bio moj, i znao sam da ga oni zapravo imaju: "Gore, eto ga", rekao sam. Prodavačica ga je stavila da bi mogli da ga slušaju. Devojke su bile oduševljene. Jedan od njih je prokomentarisala, dok je držala i gledala omot albuma: "Istina je, lepo peva, ali je gadan!" Izašao sam što sam brže mogao, da me ne bi prepoznali."
Kasnije se, naravno, proslavio nezaboravnim "narodnjacima".
Vaši komentari i muzički predlozi su dobrodošli!
Pogledajte ostatak serije umetnika ovde (kliknite na link ispod)
https://forum.krstarica.com/tags/zivot-i-rad/
- Essagerata,
- Žena moga druga (La Femme De Mon Ami),
- Deca naše zemlje (Enfants De Tous Pays)
- Što te večeras nema.
Evo šta je Toma rekao povodom tog albuma:
"Prvi put sam video album u prodavnici ploča "Albanija" u Beogradu. Ušao sam da vidim da li će neko kupiti moj album. I tu su bile te dve devojke koje su tražile album, ali prodavačica nije znala pesmu. "... nešto kao: moj prijatelj, i žena, i moj prijatelj ponovo..." Shvatio sam da je to moj album "La Femme De Mon Ami", od Enriko Maciasa. Prodavačica je rekla da nemaju album. Bio sam pomalo preziran, pošto je album bio moj, i znao sam da ga oni zapravo imaju: "Gore, eto ga", rekao sam. Prodavačica ga je stavila da bi mogli da ga slušaju. Devojke su bile oduševljene. Jedan od njih je prokomentarisala, dok je držala i gledala omot albuma: "Istina je, lepo peva, ali je gadan!" Izašao sam što sam brže mogao, da me ne bi prepoznali."
Kasnije se, naravno, proslavio nezaboravnim "narodnjacima".
Vaši komentari i muzički predlozi su dobrodošli!
Pogledajte ostatak serije umetnika ovde (kliknite na link ispod)
https://forum.krstarica.com/tags/zivot-i-rad/