Tolkinov svet

• Začetnik teme Začetnik teme Hurin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam se uvek trudio, da uz dobro i kvalitetno objasnjenje nekom ukazem kakav je ovo pisac i zasto bi trebalo da dela istog procita. Jednostavno dosta ljudi to ne zanima (posebno ovde u Srbiji). Hmm
je preblaga rec. Mislim da je sasvim korektno reci da sam upoznao jako malo ljudi koje ovakva materija zanima. Iako sam prosao i skole i iako sam bio na raznim mestima i ziveo na raznim mestima. Jednostavno je tako.

Ја и даље мислим да би то прошло као било која ЕФ књига.Ко чита ЕФ, читаће и то.

Da proslo bi. Ali kao sto rekoh ti nije "najpopularniji zanr" A posebno sto slabo ko uopste cita knjige lol ( sad zvucim ko nekaka baba, ali baba koja vidi istinu :D)

A kad li ce izaci produzena verzija Hobita? Verovatno pred premijeru drugog dela, bar bih ja tad stavio. :D

Па зашто онда преводе ЕФ?Негде сам чак и прочитао да је ЕФ најчитанији жанр у Србији.

Loooool? (90% ne zna sta je EF a kamoli knjige da cita :D)

- - - - - - - - - -

Имаш на овом сајту једну анкету:http://www.carobnaknjiga.com/default.aspx
Само напиши да мислиш да би било добро да објаве Историју Средње земље.Ја сам то већ урадио,па мислим ако више нас то каже можда нам и успе.:)

Jesam upravo :D

Imam visoko mišljenje o radu Tolkina, sviđa mi se ova vaša tema.

Na konto mojih interesovanja za njeg rad, želela bih majicu sa ovim na šta sam naišla online:

sticker,375x360.png

Наишао сам на сајт посвећен негативцима из Толкинових дела(вероварно сте га можда већ видели) .Можете да погледате видео запис посвећен негативцу,тако што ће те кликнути на сличицу онога лика кога желите да видите.

http://www.thelandofshadow.com/mordorgate/2darkservants/servants2.htm

Мени се највише допало како су урадили за Моргота.И да... смањите звук.:D

Yesssssssss, preciuosssssss!!!!!!

Gledajte ovo :D Kad se setim prvi put kad sam gledao ----> :rotf:

Ne znam engleski ali sustina je jasna i fenimenalno je uradjena animacija :klap: .

Fan sam Hobita i Gospodara prstenova,zaista je fenomenalno napisano sve.

Imala sam tu cast,zadovoljstvo i ne verovatnu srecu da procitam prvi prevod na srpskom i do dan - danas nisam opet nasla taj.

Jako sitno stampana slova i secam se da sam za 7 dana i dobar deo noci procitala sve tri knjige.

To je bio moj ulazak u svet epske fantastike koji me i danas fascinira .

Ne znam da li znate-Dz.R.R.Tolkin je bio protiv toga da svet sazna za njegovu knjigu jer ju je pisao za sebe a nakon njegove smrti rodjaci su prodali rukopise i tako je svet videlo najbolje delo epske fantastike ikada napisano.

Hvala njemu sto je napisao ovo fantasticno delo i hvala njegovim rodjacima sto je odstampano.

Poslednja izmena:
Imam visoko mišljenje o radu Tolkina, sviđa mi se ova vaša tema.

Na konto mojih interesovanja za njeg rad, želela bih majicu sa ovim na šta sam naišla online:

sticker,375x360.png

Mogu to u stampariji da ti urade,samo im ostavis ovu sliku .

Nadjes stampariju koja to radi i kazace ti koja je cena.

Tesko da ces naci da kupis istu takvu.

Poslednja izmena:
To je bio moj ulazak u svet epske fantastike koji me i danas fascinira .

Ја сам прво гледао филм,а књигу сам прочитао доста касније.Сећам се кад сам први пут гледао филм на екрану.Пробудим се у неко доба ноћи,а мој отац гледа неки филм ,па ми даје дањиски у руке(савладао га сан) и каже ми да није лош,па ако ми се свиди да гледам,а ако не да гасим.Ја да видим баш о чему се ради,кад оно баш била сцена кадa Фрода и Арвен јуре утваре прстена,а они им беже.Одушевио сам се кад ми је отац ракао да је тек почео и тако ја остадох да га гледам скоро два сата и то каква сата!Не знам ни како се зове филм,ни да има три дела(колко сам био тужан кад су погинули Гандалф и Боромир) ,само су ми мисли да ли ће успети да униште прстен и да ли ће преживети стезале душу То је био мој први додир са Толкиновим светом маште.:)

А ево и те сцене

Poslednja izmena:
Фрода и Арвен
Froda i Aruenu .

Inace mene je film dobro razocarao jer sam gledala skracenu verziju koja se prikazuje na tv-u i prvi deo je uradjen dobro ali drugi i treci su otaljani.

Imam utisak da im je samo do para stalo i da su samo tehnicki radili film.

Gledala sam i prvi deo Hobita (snimaju ga iz tri dela) i lepo je uradjen recimo ali mi se dorade neke da bi bilo atraktivnije publici koja ne cita knjige ne dopadaju ni malo.

Zna se sta je Hobit,zna se kako je napisan i ni malo mi se ne dopada sto radi vece zarade filma na blagajnama prave atrakciju umesto da lepo ekranizuju knjigu kako je napisana.

Inace mene je film dobro razocarao jer sam gledala skracenu verziju koja se prikazuje na tv-u i prvi deo je uradjen dobro ali drugi i treci su otaljani.
Imam utisak da im je samo do para stalo i da su samo tehnicki radili film.

Чини ти се.:)Колико сам чуо филм који би био веран књизи ,нису могли да сниме због финансијске немоћи .Из тог разлога су и избачене неки делови из књиге и направљена је измена код неких ликова,јер је постајала могућност да се филм и не сними .А иначе Питер Џексон је велики обожаватељ Токинових дела и да њега није било данас бисмо имали врло осакаћену филмску верзију Господара Прстенова.А одувек је било да они који снимају филмове воле да споје лепо и корисни и наравно зараде.:D

Zna se sta je Hobit,zna se kako je napisan i ni malo mi se ne dopada sto radi vece zarade filma na blagajnama prave atrakciju umesto da lepo ekranizuju knjigu kako je napisana.

Мислим да кад би се снимало баш по књизи ,да би се изгубила веза између Господара Прстенова какав је већ снимљен,што би значило сасвим други приступ екранизацији Хобита,а то би разочарало многе.Други проблем је што је Хобит писан управо за децу и са неких 270 страница тешко би било направити филм, који би задивио стару, а привукао нову генерацију фанова филма и књиге.

Poslednja izmena:
A koji su od vas gledali animirani film Ralpha Baksija iz '78 i kakvo mišljenje imate? Ja sam ga pogledao na VHS-u neka 2-3 puta i jedino što mu daje neku pozitivu je to što je Boromir
(meni najbolji lik) prikazan kao Viking (zanima me sve vezano za Vikinge), a i to kako mu ime završava na -mir podsjeća me na nordijska imena 10-tog stoljeća ili imena iz vikinških predaja
(npr. Bergelmir, jedan od ledenih divova iz Jotunheima)...

Гледао сам преко нета.Не допада ми се начин на који су нацртани неки ликови,али зато прича и позадински ефекти су задовољавајући.По мени је најбољи Гандалф,а Боромир као викинг ми је накако одбојан.

Дружина http://www.armchairgeneral.com/word...overview/spi-lord-of-the-rings-bakshi-box.jpg

Back