Tolerancija

faraonn;bt273472:
...objasnjenje rijeci
kao rijec
kao termin
kao iskazano
kao oznaceno
sve je to Tam
analizirala
i u pjesmu 'u r a m i l a '...:bye:
Od želje da naslikam, napisah pesmu...
zapravo reci prosuh kao vodopad da rashlade ovu moju pregrejanu glavu, maštu... uramih sve u toleranciju...
Pozdrav veliki tebi :bye:

Slušaj draga, :cistinaocare:
Tolerancija mož' da se upražnjava samo sa tolerantnima.
One kojima je ta reč karakterno nepoznata
mož' samo da zvekneš k'o komarca
il' da pustiš da te izujeda
toliko o toleranciji :zcepanje:

....budale duhovno se napasaju mudrom izrekom : "batina je iz raja izašla" - pa ovaj svet uređuju tojagom , mojsijevski - "zub za zub , oko za oko"...ej , vlast je vlast...ona zna šta treba....
...ja pak mnim , da je tojaga izašla iz pakla , zajedno sa đavoljskom mudrošću , koja je naperlitana kao ezopova svraka , dok se ne dokopa sile vlasti....tad joj otpadne perje i počne da tojagom mlati...poždere sve vrapce , grlice , ptice pevačice i stvori prostor za rod vrana....
...onda se ustoliči : SUD VRANA......sve to liči na ovaj naš srbistan !

...lale sa tim svojim "ta mani ga" , prepustaju svet sudu vrana....ima jedna lepa ; "prenesi ga Džermane u pustu goru , de ptiči nije , de ljudi nije , de ničeg nema".....zbog ovog , svak na svoj način , sa svojim moćima , treba da doprinese tom preseljenju !

123loncar;bt273551:
....budale duhovno se napasaju mudrom izrekom : "batina je iz raja izašla" - pa ovaj svet uređuju tojagom , mojsijevski - "zub za zub , oko za oko"...ej , vlast je vlast...ona zna šta treba....
...ja pak mnim , da je tojaga izašla iz pakla , zajedno sa đavoljskom mudrošću , koja je naperlitana kao ezopova svraka , dok se ne dokopa sile vlasti....tad joj otpadne perje i počne da tojagom mlati...poždere sve vrapce , grlice , ptice pevačice i stvori prostor za rod vrana....
...onda se ustoliči : SUD VRANA......sve to liči na ovaj naš srbistan !

...lale sa tim svojim "ta mani ga" , prepustaju svet sudu vrana....ima jedna lepa ; "prenesi ga Džermane u pustu goru , de ptiči nije , de ljudi nije , de ničeg nema".....zbog ovog , svak na svoj način , sa svojim moćima , treba da doprinese tom preseljenju !
Kako god ja nekako tu toleranciju više upražnjavam a ono lalinski više mi dođe kao šala... ta lepša je nekako ljudskija slicnija toleranciji, samo... koliko ih Džerman vec preneo, bojim se da ta pusta gora odavno nije pusta...

U svakom slucaju treba biti strpljiv i ne odstupiti od svojih nacela... prag tolerancije ipak necu prekoraciti :)

Back