Tojota u Nemačkoj rasprodala novi model sa dizel motorom za pola sata!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
207.233
Tojota je poznata kao kvalitetan proizvođač u kog kupci imaju veliko poverenje. Međutim, dizel motori poslednjih godina zbog ekologije nisu baš in. U dosta Nemačkih gradova je i zabranjena njihova vožnja odlukom političara koji su želeli da se pokažu kao moderni i ekološki opredeljeni.
Ipak, Tojota zna da se za njihov model Land Cruiser podrazumeva da treba da ga pogoni samo dizel uprkos svim elektro novotarijama. Narod tako traži pa je to i dobio:

tojota.jpg


Toyota Land Cruiser za 2024. već se pokazala kao hit u Evropi jer je bilo potrebno samo 30 minuta da se prva serija od 1.000 primeraka rasproda u Nemačkoj.

Zainteresovanim nemačkim kupcima prvi pogled na Land Cruiser nove generacije omogućen je u septembru. Knjiga narudžbina je otvorena u 8 sati ujutro 21. decembra, da bi se zatvorila samo 30 minuta kasnije, pošto je početna serija već bila rezervisana. Novi kupci se sada moraju prijaviti na listu čekanja.
Novi Land Cruiser u Evropi je dostupan sa 2.8-litarskom turbo-dizelskom jedinicom. Motor proizvodi maksimalnih 204 KS (150 kW) i uparen je s novim osmostepenim automatskim menjačem "Direct Shift", što mu daje moć da povuče teret do 3.500 kg.
https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2023&mm=12&nav_id=2454706

U Americi će ići i sa V8 motorom jer tamošnji narod preferira takve agregate. Tojota osluškuje glas naroda. Zato električna verzija ovog vozila nije predviđena. Jedino će za koju godinu dobiti blagi hibrid na postojeći dizel pogon.

Nego me zanima, šta mislite kako bi da nema ekoloških ograničenja prošao legendarni 1,9TDi u Nemačkoj? Ja mislim odlično. Nemačka je domovina dizela.
 
Koju foru kupiš nov auto koji ne popravljaš samo voziš

Obicno je tako. Ne sjecam se da sam sa novim autom ikada imao problema, godinama, dok malo ne ostari, pocnu stvari crkvati oko 150 hiljada kilometara.
Sto se tice BMW 3, imao sam novog 2004, koristili su valjda neku losu platiku i materijale, enterijer se poceo raspadat nakon 8 godina. I upravu si, curi im ulje. Nisam ljubitelj njemackih auta. Iako su zabavna do jaja kad su nova.
Ford, nov kupio 2013, i dan danas ko nov unutra, ne raspada se materijal.
 

Back
Top