Kako rece jedan politicar pre neki dan (mislim da je bas bio Vuk maniti,kako ga zovete),sa radikalima se sve zna....da ne lupam..evo pronadjoh....Колика је улога ДС у јачању СНС код бирача?
- Слаба опозиција или неко ко је десет пута гори па можеш увек да га победиш, јесте најпожељнија опозиција свакој власти. Када опозиција, попут СНС, нема апсолутно никакав програм, тј. алтернативу за решење проблема у друштву, власт постаје безбрижна, нема контроле, не плаши се ничега јер нема ко да је смени. У том смислу, СПО је већа опозиција владајућој коалицији у којој учествује од странке Николића и већине опозиционих партија. Разбијање наводне највеће препреке на европском путу - СРС није погодило мету, јер је једина препрека СНС. Радикали су бар поштени, они вичу - доле ЕУ, доле НАТО... и неће да имају ништа са Западом.
..i ja to isto tako postujem,ne slazem se nikako ,ali postujem njihovo misljenje,a kada se ljudi koji su se maltene do juce kleli cak i u crkvi na vernost,na sve ono sta su godinama radili i pricali, okrenu curak naopako i zaborave na sve ono sa cim su maltene dve decenije trovali ljude....e prema takvim nemam nikakvog postovanja.
Evo nesto zanimljivo sta se desilo danas u Skupstini Srbije...
Sevalo je i oko Nikolića
Snimak iz skupštine
NOVU "klapu" za nastavak filma o kvorumu u srpskoj skupštini spustili su u petak i radikali. Uzdajući se u snimak napravljen kamerom mobilnog telefona, oni su optužili četvoricu poslanika SNS, Zorana Babića, Sašu Maksimovića, Igora Bečića i Zorana Antića, da su na poslednjoj sednici više od 300 puta obezbedili većinu za izglasavanje Vladinih zakona.
U krupnom kadru Šešeljevih "kamermana" je naprednjak Zoran Babić. Pokazali su snimak na kojem on, kako tvrde, stavlja svoju karticu u poslaničku jedinicu i omogućuje kvorum, i to na mestu koje je rezervisano za poslanike DS!
- Nekad je bio slogan: kad je teško, Čović, a sada: kad je gusto, Toma - trijumfalno je Dragan Todorović, potpredsednik SRS, započeo vanrednu konferenciju za medije.
Glavni junak novog skupštinskog trilera, Zoran Babić iz Vrnjačke Banje, ubeđuje nas, ipak, da nije pritiskao dugme za glasanje:
- Tačno je da sam nakratko seo na mesto rezervisano za demokrate. Ustupili su mi ga kako bih popričao sa svojom zemljakinjom iz DS Bojanom Stanojević o komunalnim problemima. Uz to, ona mi je i kuma. Ispred mene je već bila kartica poslanika DS, a svoju sam držao u džepu. Kratko sam se zadržao.
I Igor Bečić, koga "reditelji" iz zemunskog Magistrata, takođe, pominju u novoj skupštinskoj epizodi tvrdi za "Novosti" da nije davao kvorum.
- Jedini sam iz našeg kluba celog dana bio u sali i glasao sam za naše i amandmane DSS i NS - rekao nam je Bečić. - Ako je to davanje kvoruma, onda su ga davali i radikali čijih je nekoliko poslanika glasalo za svoje amandmane.
Šefica poslaničke grupe G 17 plus Suzana Grubješić "vratila je film" na poslednju sednicu.
- Znam da nas je bilo tačno 126 sa Vladanom Batićem i Jovanom Damjanovićem - kaže ona za "Novosti". - Bilo je i nekoliko naprednjaka u sali, ali ne mogu da potvrdim da li je neko od njih uskočio da "pomogne". Treba pregledati snimak RTS i uzeti listing sa glasanja.
Zbog stalnog balansiranja na tankoj žici parlamentarne većine, vladajući blok je ponovo u objektivu opozicije. Možda je i sam podatak da su Borjan Agatonović (DS) i Đuro Perić (PUPS) na bolovanju ohrabrio protivnike vlasti da podignu "blendu".
NIJE BILO 300 PUTA
TAČNO je da je nekolicina naših, prvi put od kada smo osnovali poslanički klub, glasala za dva Vladina zakona - kaže za "Novosti" lider SNS Tomislav Nikolić. - Postupili su tako samo da Skupština ne bi još dva dana bespotrebno trošila narodne pare. Ako se to sabere i sa amandmanima koje su podržali, ne verujem da je tu bilo 300 glasanja, kao što tvrde u SRS.