BOLJARIN:
Tipa gadi mi se hriscanstvo, ali se treba vratiti hristu....tebi je to normalan zakljucak...
Logički gledano, zaključak nije normalan. Ali je normalan ako se izme u obzir činjenica da hrišćani samo propovedaju Hristovo učenje, ali po Hristovom učenju ne žive, već po Đavolovom. Verovatno je pisac na to i mislio.
Napomena: Živeti po Hristovom učenju značilo bi živetu u pravednom svetskom društvenom i ekonomskom poretku, sa značenjem harmonije i dobra. A živeti po Đavolovom učenju znači živeti u nepravednom, robovlasničkom, feudalnom, kapitalističkom i bivšem tzv.komunističkom društvenom i ekonomskom poretku sa značenjem haosa i zla.
Pravedan društveni i ekonomski poredak, tj. Hristov poredak, podrazumeva život po Hriostovom i univerzalnom principu jedinstva svih, mira, reda, rada, uzajamnog pomaganja, ravnopravnosti i ljubavi. To je princip "svi za jednoga, jedan za sve".Primer - ljudski organizam.
A nepravedan društveni i ekonomski poredak, tj. Đavolvov poredak, podrazumeva život po principu podele, mržnje, konkurencije i borbe svakoga sa svakim, u kojoj jači preživljava, u kojoj je pravo jačega njegovo prirodno pravo i u kojoj su dozvoljena sva sredstva samoodržanja. Primer - eksploatatorsko svetsko ljudsko društvo - robovlasništvo, feudalizam, kapitalizam i propali komunizam. I to je, verovatno, ono što se postavljaču ove teme
"gadi"., a našem "velikom" hrišćaninu Riletu
dopada. Jer kad god ja na ovom forumu pomenem pravedan, Hristov, svetski društveni i ekonomski poredak, Rile me napada, grdi, preti i psuje. I uvek kaže: "To ne može i neće nikada da bude"