To mama!

Sad opet kmeči kao i na svaku temu.
Sto kmecim jbte, brinem se za nasu populaciju.
Takva vaspitanja su odavno vec. Evo ti Tinder na pr, 90 posto profila neka praznjikava nasminkana parada cinizma sa sve parolom:
ne zanimaju me povrsni muskarci samo deep i da voli knjige jer ih i ja volim
A sta volis kod njiga zlato? Korice? Dizajn? Kvalitet papira i kolicina?
Bukvalno svaka s kojom sa progovorio koja takve izjave ima je bila suplja ko eukaliptus. Znaci ko bure prazno- odzvanja.

I sta sad? Neko treba da skrene paznju na to jbte. Ode sve dodjavola.
Tako da ja ne kmecim, vec se zalazem za medjuljudske odnose. Dodjem ti ko neki ljubavni Chegevara. Revolucionar.

Poslednja izmena od moderatora:
Pa pretpostavljam 0. A kazes da se boris za nasu populaciju. A vredjas osobu koja ipak ima decu. Tako da ti je borba lazna i go kurrrac...Kao sto si i ti. Spas za populaciju i naciju je da odes na neki set terapija za bes i ogorcenost.
Druze, ti si usao sa napadom na moje lik i delo a ne u vezi sa temom. Sto se teme tice, ti se rekao nije, ja sam rekao jeste i to je to. I dole sam i obrazlozio. Necu da ponavljam 100x dok druga strana ide u krajnosti i kao sto rekoh demagogiju.
Evo , plasticnije cu, s obzirom da prelazimo na licno pa vidim da nisi preterano bistar.

Uciti decu o nekim ljudskim kvalitetima kroz opste floskule je veoma toksicno, i neafirmativno.
Ovde ona nju nece nista nauciti do toga da vecina muskaraca nema mozak a neki ga kao imaju ako su kao majmuni iz cirkusa.

Mogla je na pr da kaze: druzi se sa decm sa kojom ti je lepo i sa kojom radite zabavne i mastovite stvari i sa kojom se lepo slazes.

Pa joj navedes primer: igrate se ne ljuti se covece, ili pricate o zivotijnjama ili nesto trece. Najbolje je i da zna sta to dete voli da radi. I kroz to ce ona filtrirati i razumeti sta to sve zapravo znaci.

A ne glupi/pametni, lepi/ruzni i td.
To je put ka propasti. I njenoj relaciji sa muskarcima sutra.

Jasnije?

u krajnjem slucaju mogla je reci:
druzi se sa decacima sa kojima imas pametne razgovore.
Jer to pravi razliku tako sto i njoj sugerira da i ona mora da bude deo te "pametne" relacije.

A opet, to je na startu glupo raditi s decom od par godina. Ni ona ne zna koliko joj je cerka zapravo inteligentna. To sto dete mozda zna da broji do 20 pre skole, to ne znaci nista. Mnoga deca to znaju i rade, pogotovu sto su okruzena takvim informacijama i simbolikom. Cene u marketu, telefoni, kompjuteri, televizija, knjige, slusaju roditeljske razgovore i td.
Moze da je isfrustrira i da joj nabije komplekse, pritisak na to da mora da ispuni ocekivanja i da bude pametnica.

@MrNapokon možda malo pretjeruješ. Nisam ni ja stekla utisak da joj majka nameće takav odgovor. Možda je od nekog drugog čula.

Recimo npr.moju stariju kćerku kad sam bila u trudnoći sa blizankama su vaspitačice pitale šta ti mama nosi,misleći na pol. Ona je ko iz topa odgovorila krvopije. :zcepanje:
Sad kad ovako pišem komotno bi mogao da pomisliš a lude majke tj.mene šta govori. :mrgreen: A zapravo istina je ta da je čula od mog ginekologa. Loša mi je bila krvna slika,čovjek se slikovito izrazio. Morate da pijete neke preparate da ne završite na transfuziji,blizanci su prave krvopije.

Djeca upijaju kao spužve a ne možeš ni da ih izoluješ od svega.

@MrNapokon možda malo pretjeruješ. Nisam ni ja stekla utisak da joj majka nameće takav odgovor. Možda je od nekog drugog čula.

Recimo npr.moju stariju kćerku kad sam bila u trudnoći sa blizankama su vaspitačice pitale šta ti mama nosi,misleći na pol. Ona je ko iz topa odgovorila krvopije. :zcepanje:
Sad kad ovako pišem komotno bi mogao da pomisliš a lude majke tj.mene šta govori. :mrgreen: A zapravo istina je ta da je čula od mog ginekologa. Loša mi je bila krvna slika,čovjek se slikovito izrazio. Morate da pijete neke preparate da ne završite na transfuziji,blizanci su prave krvopije.

Djeca upijaju kao spužve a ne možeš ni da ih izoluješ od svega.
Majka je odgovorna za svoje dete.
Ne moze to kao cula je negde.
Mogla je u tom slucaju da da onda primer, kada vec postvalja na drustvene mreze (sto je na startu neodgovorno), tako sto ce joj ukazati na te stvari.

Ne, nema opravdanja za ovo. Jednostavno kao roditelj moras da pazis sta radis. Ne kazem da se deci ne omakne svasta i sta sve pokupe, ali sigurno to neces s time da ides javno i da se hvalis kao nekakav biser. To jednostavno podrazava to ponasanje. Pasivna agresija.
Jel tako gospodjo Vilo?

E sad mogla je ovo,možda je trebala ono. Možda ni ona nije promislila,već joj bilo smiješno pa okačila.
Meni je recimo besmisleno što pojedini roditelji intenzivno kače svoju djecu po društvenim mrežama. Prvi mjesec,prvi osmjeh,zubić,koraci,treći mjesec,šesti,deveti,godina...do besvjesti,nikad kraja. Nije zlonamjerno,a može biti opasno.
Mnogo toga nije kako treba al ne možeš ništa sem da kažeš to nije uredu i ne bih ovo nikad.

E sad mogla je ovo,možda je trebala ono. Možda ni ona nije promislila,već joj bilo smiješno pa okačila.
Meni je recimo besmisleno što pojedini roditelji intenzivno kače svoju djecu po društvenim mrežama. Prvi mjesec,prvi osmjeh,zubić,koraci,treći mjesec,šesti,deveti,godina...do besvjesti,nikad kraja. Nije zlonamjerno,a može biti opasno.
Mnogo toga nije kako treba al ne možeš ništa sem da kažeš to nije uredu i ne bih ovo nikad.
To sam i uradio, pa mi je Sara rekla da se okupam i sredim tjivot.
vel f ju Sara. Ovo je forum.
Ja koji pisem na temu pa i okacim,
ili ti koja koristis priliku da opletes po nekome i na najprimitivniji nacin uvredis poput nekog zlobnog bota.
Kakav li je tvoj tjivot.

Bolje da odvede dijete logopedu nego što je uči ovome. Malena ima problem sa govorom, za svoj uzrast nejasno priča. Mada kad čujem čemu je mater uči i bolje da ne priča. Bez zezanja, da sam ja neko, kao što nažalost nisam, ovakvim majkama bih oduzimala djecu na neko vrijeme dok ne prođu obuku za roditeljstvo. Užas.

Који комуниста је тебе васпитавао, када родитељи по теби треба да прођу обуку?!?

Back