To je ta hrabra vojska najdemokratskije drzave bliskog istoka

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au.... pogodio sam izgleda zicu... :lol: :lol: nemoj da si nervozan.... kada zavrsimo zid, onda cemo da im damo drzavu.... pa tamo neka prave kako god hoce.... mi njih nismo priznali iz jako prodtog razloga.... nastavili su da napadaju... i to je to.... ne problem je bio sto su se opasivali sa 15 kila exploziva i ulazili u autobuse... to je bio problem... tih 30 000 hriscana o kojima ti pricas, je naduvana prica.... vecina su bili englezi koji su mislili da mogu da se ponasaju kao kolonizatori.... oduzete kuce i proterani.... zahvalnica VB sto je odbila da primi nase zene i decu izbegle iz hitlerove Nemacke.... pa su ih slali brodovima na kojima su umirali 20 kilometara od Izraelskog kopna posto im je bilo zabranjeno da se iskrcaju od strane tih istih Engleza....

zid? kad zavrsite zid?
jel ti znas gde on prolazi uopste?
cime bre tamo peru mozgove, kiselinom?

Ja gotivim IZrael zato sto predstavljaju bedem protiv fundamentalisticki nastrojenih muslimana.

0002069D.gif

video je malo nezgodan za gledanje, ukratko IDF kidnapuje palestinca pred njegovim detetom koje negoduje na vrlo emotivan nacin. razlog za kidnapovanje je to sto je otac "ukrao vodu".

zasto se krade voda?
pa pored ostalog, vode nema u okupiranim teritorijama a i kad je ima desi se ovo:

izraelski naseljenici betoniraju palestinski izvor:

zivim za dan kad ce izrael da gori

To su izmisljotine.

Zivim za dana, kada ces crci i goreti u paklu.

radio sam na tom sramnom projektu, tog zida, kao i na kvish shesh, hoce israel.
video sam stvari koje su me ko coveka, ne ko komunistu krautera, nego ko coveka onako skroz okrenule.
uprljo sam se, al sam se makar opametio

vi ste bre svinje, one teske

Za sada mogu da tvrdim da si samo lazov... ali od coveka do lazova dalek je put.... sto se tice "kraja", ako mi budemo dozivljavali kraj.... mogu samo da kazem da narednih 10 000 godina na prostoru od sredozemnog mora do pakistana nece biti zivota....

i sam rece da je bila pod britanskim mandatom kako oni to lepo zovu okupaciju

postojala je kao region u britanskom mandatu.
:lol:
Evo to je to tvoje igranje sa istorijom ... krajnje infantilno i neozbiljno.
A region dakle znači državnost ..:eek:, nešto kao npr. Novopazarski sandžak pod A-U okupacijom?:lol:

Daj ba budi ozbiljan!

A npr. zaboravljaš da je prvobitno taj engleski mandat obuhvatao cjeli Jordan, djelove Iraka i malo današnje S. Arabije, da bi zatim Englezi od 4/5 te teritorije napravili Transjordaniju, a ovo što je danas Izrael i okupirane palestinske teritorije ostavili kao mandatnu teritoriju.
bila je deo britanskog mandata, pod imenom palestina, kao i judeja za vreme rima.
S tim što je Judeja prije toga bila država, a Palestina nije.

Pa daj uzmi malo pogledaj tu istoriju - istorija ne pamti nijednu autohtono palestinsku državnu tvorevinu prije jevrejske države, sve države koje su vladale Palestinom nastale su i imale su svoja središta izvan teritorije Palestine, odnosno nisu autohtono palestinske.
jesu, uljucujuci i hamas.
jel si cuo za arapsku inicijativu koja se upravo poziva na 242 i onda nudi priznanje izraela u medj, priznatim granicama?
http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Peace_Initiative
Kakav Hamas?
Ova rezolucija je donesena 1967. i na osnovu arapskog samita u Kartumu iz iste godine i deklaracije sa tog samita, poznate kao "Deklaracija tri NE" (NE - miru sa Izraelom, NE - pregovorima sa Izraelom i NE - priznanju Izraela), Arapi su rezoluciju SB OUN odbili.
kako? novim ilegalnim naseljima unutar palestinske teritorije? otimanjem zemlje, blokadom i davljenjem enklava?
Sve to stoji i ja ne pokušavam braniti takvu politiku Izraela.
a sto bi, arapi su arapi, njihovo je pa i nek je.
uostalom, jordan ih je pobio na tone, verovatno mislis da to izraelu daje pravo da ih pobije na kilotone?
Interesantno gledište!
mislis o tori?
mit je bio povod za cionisticku okupaciju i koloniozaciju palestine, nekakva knjiga i proslost starija od 2000 godina.

mitovi moj ti.
E upravo se zato ti i tako nonšalantno odnosiš prema prošlosti i istoriji
nego, jel si video video? :)

kako ti kao komunista, covekoljubac gledas na te izraelske prijatnosti i covekoljubivost?
Ja se nisam javio radi videa i nikada se ne bih ni javio da je rasprava ostala na videu, ja sam se javio kada si ti počeo pretjerivati.

I nisam komunista, nego socijal-demokrata.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: zato sam i rekao kada zavrsimo.....

nego markeljo, secas se onog naseg decka iz vojvodine. bio srbin, al majka mu bese jevrejka. tip utirpovao citajuci raznu propagandu da je jevrej, a nije ni cudo, tesko je biti srbin, otiso tamo da bude specijalac, sajan gofnar. secas ga se?
keva mu se rodila kod nas i cele generacije iza al on eto smislio u glavi da je izrael njegova zemlja, ukljucujuci i gazu.
stavili ga da bude bolnicar u vojsci, cim je prispeo pa u ahzarit pa u gazu da yebe arape, njegove krvne neprijatelje (sic).

naislo vozilo na sto kila eksploziva ispod asfalta, arapi igrali futbal sa njegovom glavom. hteli da ga sahrane sa pocastima u izraelu na jevrejskom gorblju (srecnik) al keva ga trazila nazad, njoj doslo iz dupeta u glavu al kasno

nego markeljo, secas se onog naseg decka iz vojvodine. bio srbin, al majka mu bese jevrejka. tip utirpovao citajuci raznu propagandu da je jevrej, a nije ni cudo, tesko je biti srbin, otiso tamo da bude specijalac, sajan gofnar. secas ga se?
keva mu se rodila kod nas i cele generacije iza al on eto smislio u glavi da je izrael njegova zemlja, ukljucujuci i gazu.
stavili ga da bude bolnicar u vojsci, cim je prispeo pa u ahzarit pa u gazu da yebe arape, njegove krvne neprijatelje (sic).

naislo vozilo na sto kila eksploziva ispod asfalta, arapi igrali futbal sa njegovom glavom. hteli da ga sahrane sa pocastima u izraelu na jevrejskom gorblju (srecnik) al keva ga trazila nazad, njoj doslo iz dupeta u glavu al kasno

Svaki covek ima svoje ideale i principe do kojih drzi.... nema nista casnije nego umreti za ono sto znas da je ispravno....

:lol:
Evo to je to tvoje igranje sa istorijom ... krajnje infantilno i neozbiljno.
A region dakle znači državnost ..:eek:, nešto kao npr. Novopazarski sandžak pod A-U okupacijom?:lol:

Daj ba budi ozbiljan!

A npr. zaboravljaš da je prvobitno taj engleski mandat obuhvatao cjeli Jordan, djelove Iraka i malo današnje S. Arabije, da bi zatim Englezi od 4/5 te teritorije napravili Transjordaniju, a ovo što je danas Izrael i okupirane palestinske teritorije ostavili kao mandatnu teritoriju.

S tim što je Judeja prije toga bila država, a Palestina nije.

Pa daj uzmi malo pogledaj tu istoriju - istorija ne pamti nijednu autohtono palestinsku državnu tvorevinu prije jevrejske države, sve države koje su vladale Palestinom nastale su i imale su svoja središta izvan teritorije Palestine, odnosno nisu autohtono palestinske.

Kakav Hamas?
Ova rezolucija je donesena 1967. i na osnovu arapskog samita u Kartumu iz iste godine i deklaracije sa tog samita, poznate kao "Deklaracija tri NE" (NE - miru sa Izraelom, NE - pregovorima sa Izraelom i NE - priznanju Izraela), Arapi su rezoluciju SB OUN odbili.

Sve to stoji i ja ne pokušavam braniti takvu politiku Izraela.

Interesantno gledište!

E upravo se zato ti i tako nonšalantno odnosiš prema prošlosti i istoriji
Ja se nisam javio radi videa i nikada se ne bih ni javio da je rasprava ostala na videu, ja sam se javio kada si ti počeo pretjerivati.

I nisam komunista, nego socijal-demokrata.

sve je to BS. arapi su ljudi koju su ljudi, razumes, ziveli su tu i to mesto se nazivalo palestina, kao i jordan, irak itd.
njihova je krivica tora, holokaust i nacionalna pripadnost. oni kao arapi, po englezima i jevrejkima nisu bili judi imorali su da naprave mesto izabranoj rasi.
to se desilo, mozes ti da kruzis oko toga i ne dodirujes tu temu, al neces da izbrises dogadjaj, tu je on, cak se i jos uvek dogadja.

palestina kao drzava palestinskih arapa je izbrisana sa mape, pre no sto se desila na papiru.
700 000 proteranih, mnostvo sela i grobalja sruseno, zemlja oteta na bazi rase i religije. danas ih je preko 5 000 000

dal ti je to jasno profo?

socijal neki si, humanista? ne dolazi ti do srca?

sve je to BS. arapi su ljudi koju su ljudi, razumes, ziveli su tu i to mesto se nazivalo palestina, kao i jordan, irak itd.
njihova je krivica tora, holokaust i nacionalna pripadnost. oni kao arapi, po englezima i jevrejkima nisu bili judi imorali su da naprave mesto izabranoj rasi.
to se desilo, mozes ti da kruzis oko toga i ne dodirujes tu temu, al neces da izbrises dogadjaj, tu je on, cak se i jos uvek dogadja.

palestina kao drzava palestinskih arapa je izbrisana sa mape, pre no sto se desila na papiru.
700 000 proteranih, mnostvo sela i grobalja sruseno, zemlja oteta na bazi rase i religije. danas ih je preko 5 000 000

dal ti je to jasno profo?

socijal neki si, humanista? ne dolazi ti do srca?

Naziv Palestina, nastao ti je 73 godine posto je Tit ugusio ustanak Jevreja protiv rimske vlasti.... Arapi da bi ostvarili pravo na teritoriju izraela sami sebe su poceli da nazivaju da nazivaju palestincima, kako bi prikazali da su autohtoni u odnosu na okolne arape... sto se tice Engleza, oni su najveci sponzori arapa.... pogledati ulogu lorensa od arabije u citavom tom "biznisu" .... covek koji je postavio fejsala.... koji je podrzavao progon Jevreja i negirao njihovo pravo na zivot.... zaista samo lupetas....

Naziv Palestina, nastao ti je 73 godine posto je Tit ugusio ustanak Jevreja protiv rimske vlasti.... Arapi da bi ostvarili pravo na teritoriju izraela sami sebe su poceli da nazivaju da nazivaju palestincima, kako bi prikazali da su autohtoni u odnosu na okolne arape... sto se tice Engleza, oni su najveci sponzori arapa.... pogledati ulogu lorensa od arabije u citavom tom "biznisu" .... covek koji je postavio fejsala.... koji je podrzavao progon Jevreja i negirao njihovo pravo na zivot.... zaista samo lupetas....

poreklo imena? to je sve?
sta je sa ljudima?

kao sto sam i mislio, arapi nisu ljudi za tebe.

misim, dabogda vam se vratili filistejci sa svojom nekom svetom knjigom i proterali vas sve nazad u pooooland :)

jel to ta logika?

preslo je na licno znaci.
ja cu ovaj tvoj post da shvatim kao tvoj poraz, moju pobedu, i to argumentovanu.
Moj poraz!!!

Indirektno si priznao da si bjesomučno lagao kako bi tvoji postovi dobili na objektivnosti, a zapravo si uvijek bio ono kako sam te okfalifikovao u našoj prošloj raspravi - obični lažljivi judeofob.

I te tvoje priče o tvojoj navodnoj nekadašnjoj proizraelskoj pozicij su isto kao i ono o tvom navodnom izraelskom državljanstvu.
jer, sta mi drugo ostaje? da ti dokazujem svoja krvna zrnca, moje zene i mog potomstva?
nisam ja jevrej da to radim
A ko je to od tebe tražio ... sam si lanuo, niko te nije ništa pitao.
I znam da nisi Jevrej, ali sada znam da nisi ni Izraelac.

Moj poraz!!!

Indirektno si priznao da si bjesomučno lagao kako bi tvoji postovi dobili na objektivnosti, a zapravo si uvijek bio ono kako sam te okfalifikovao u našoj prošloj raspravi - obični lažljivi judeofob.

I te tvoje priče o tvojoj navodnoj nekadašnjoj proizraelskoj pozicij su isto kao i ono o tvom navodnom izraelskom državljanstvu.

A ko je to od tebe tražio ... sam si lanuo, niko te nije ništa pitao.
I znam da nisi Jevrej, ali sada znam da nisi ni Izraelac.

jasno mi je da ne stojis dobro sa znanjem jos pre. vidi, da bi nesto saznao, mora prvo da budes chovek ******.
da, bio sam judeofil, al sam i tad i sad bio chovek, samo sto je razlika u tome sto sam sad iskusniji i zreliji i nesto vise znam od pre.
a ni religija ne kroji moja shvatanja, ata mevin?
zayin ata mevin.

secam se prvog sranja, bese jedno selo na okupiranoj teritoriji, sa severne strane arapsko, sa juzne novo izraelsko naselje. gradio se zid i patrolni put, dosli bageri i srusili kuce i maslinjake, mi obelezavali.
bila i pucnjava, sufa nam je primila dva metka, ja nosio slem i pistolj.
nisam kapirao sto nas tolko mrze, mnogo sam bio glup ocigledno.
onda je doso kvish shesh, e to je tek bilo sranje, tukli ljude kako su stigli. i zene i decu dok su im rusili kuce.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back