Тко је данас опорба у Србији?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
79.288
Дакле,

АВ најављује расписивање избора за 31.март, 14. април или први део маја.

Опорба најављује бојкот избора.

Која је то опорба која може да најави бојкот избора или учешће на истим?

Питам јер треба да знамо од кога зависи бојкот, односно учешће на нерегуларним изборима.

Да ли је то ПСЖ и његов потенцијални лидер Сержињо? Или екс лидерка ПСЖ-а, Сале Прангија?

Да ли су то АВ-ове дворске луде хрват Вјекослав и роман Чада?

Чини ми се да нема много чинилаца који ће одлучивати о релевантном бојкоту или изласку на изборе у режији АВ-а.

Избори ће бити у редовном року заједно са локалним изборима.
Za Šizu bi to bilo najpametnije jer onda priče o bojkotu padaju u vodu ,jer nema puno smisla bojtovati redovne parlamentarne , pokrajinske i lokalne izbore,a šta god da se desi uspeće da održi bar još tih godinu dana na okupu sendvič falange + 3-4 kapilarna i sigurna iz obitelji i komšiluka koliko je potrebno za tih 50% .

Избори ће бити у редовном року заједно са локалним изборима.

Данас је изашао техт у Блицу (а и ових дана се пише пуно о томе) да кучкице из странке траже изборе а прворођени се као размишља и премишља да ли да их распише. А данас у Блицу и лицитирају о датумима када ће прворођеном пасти на памет да их распише.

Моје скромно мишљење је да прворођеном не одговара да сада распише изборе, да му протестанти не би не вече у изборном дану дошли пред Народну скупштину да преслишају изборну комисију.

Опет, то све није одговор на питање које гласи:

Тко је данас релевантна опорба у Србији.

Данас је изашао техт у Блицу (а и ових дана се пише пуно о томе) да кучкице из странке траже изборе а прворођени се као размишља и премишља да ли да их распише. А данас у Блицу и лицитирају о датумима када ће прворођеном пасти на памет да их распише.

Моје скромно мишљење је да прворођеном не одговара да сада распише изборе, да му протестанти не би не вече у изборном дану дошли пред Народну скупштину да преслишају изборну комисију.

Опет, то све није одговор на питање које гласи:

Тко је данас релевантна опорба у Србији.

Јелена Анасоновић.

- - - - - - - - - -

Za Šizu bi to bilo najpametnije jer onda priče o bojkotu padaju u vodu ,jer nema puno smisla bojtovati redovne parlamentarne , pokrajinske i lokalne izbore,a šta god da se desi uspeće da održi bar još tih godinu dana na okupu sendvič falange + 3-4 kapilarna i sigurna iz obitelji i komšiluka koliko je potrebno za tih 50% .

Па јел ти можеш да замислиш да локални избори буду без републичких?

Kucamo na vrata zaboravljenih asova...
k6trd2rbgm7qile3c0h4mw5kuhd.jpg

Проблем је у мало чудним захтевима неких људи.

Да лице А да оставку и да се повуче из јавног живота, и ако постоји 2 милиона гласача иза њега.

Да се избори организују на, колико сам разумео свим нивоима, али без учешћа лица А.

Да се пре избора лустрирају свих који су блиски или који су обележени као сарадници лица А.

Да комби странке без учешћа лица А, и по могућству без 2 милиона његових присталица прогласе резултате избора легитимним, и да формирају власт.

И да, на крају, вероватно онемогуће оних 2 милиона људи да их све изрокају пре него што ступе на престо. (Као што су нпр. Муслиманско братство добило изборе са Мубараком у творза, па су их након тога Египћани жестоко избамбусали јер нису дали Мубараку да опет буде кандидат.

Дакле,

Питам јер треба да знамо од кога зависи бојкот, односно учешће на нерегуларним изборима.

Да ли је то ПСЖ и његов потенцијални лидер Сержињо? Или екс лидерка ПСЖ-а, Сале Прангија?

Чини ми се да нема много чинилаца који ће одлучивати о релевантном бојкоту или изласку на изборе у режији АВ-а.

Једина, права и истинита опозиција сам ја, нека се и то о мени зна, а сви други много воле ***** и са њима мафија управља …

Јелена Анасоновић.

- - - - - - - - - -

Па јел ти можеш да замислиш да локални избори буду без републичких?
U normalnim evropskim državama sa ovakvim ustavnim uredjenjem državama poput recimo Hrvatske , da ne idemo dalje na sve ostale mnogo normalnije je to neka vrsta običaja i pravila , da se na dve godine organizuje izborni proces radi provere izborne volje birača i to se upravo tako tempira da lokalni(pokrajinski,županijski,regionalni ) i parlamentarni budu u tom razmaku od 2 godine ,kao Mundijal i Olimpijada .
Samo što Srbija od početka uspostave parlamentarizma 90. nije bila normalna parlamentarna demokratija gde se izbori organizuju u redovnom terminu od 4 godine , već je uvek neko poluvanredno stanje ... s tim da je najveće ludilo i sprdnja sa institucijama i izbornim procesom nastala za vreme ove vlasti jer su pre ti silni vanredni izbori bar bili posledica gubitka većine ili nekih ustavnih promena što se dešava i u normalnijim državama od Srbije , a sada to zavisi od glasova u glavi koji su proizvod F20 dijagnoze što dosta pogoršava stvari .

U lokalnom kafiću na Vračaru?

Pa okej, moze i da se protestuje na ulici, npr. Ili da formira neki underground klub. Ono `Vlada u senci` mi je nesto najsmesnije na primer sto je politika ikada iznedrila.

Ali ako u jednacinu uvedemo danasnju Srbiju i izbore, dalji razgovor je besmislen. I ovakva sumanuta opozicija sa Stanliom Balsom i Zokijem vinogradarom nema pravo na rec, plus oni kretenski amandmani. Skupstina je blokirana i sve dok napredno krdo ima vecinu, stanje se nece promeniti.

Dakle, izbori su besmisleni.

опозиција је раздробљена на мале странке које су испод цензуса или на њему, а чак и кад се удруже тешко да могу преко 15 - 20%
неће се никад вратити време као кад је дос имао 40 и више %, лекција је научена. с друге стране ни снс неће вечно па се може очекивати да се плански поделе на нове странке.

U normalnim evropskim državama sa ovakvim ustavnim uredjenjem državama poput recimo Hrvatske , da ne idemo dalje na sve ostale mnogo normalnije je to neka vrsta običaja i pravila , da se na dve godine organizuje izborni proces radi provere izborne volje birača i to se upravo tako tempira da lokalni(pokrajinski,županijski,regionalni ) i parlamentarni budu u tom razmaku od 2 godine ,kao Mundijal i Olimpijada .
Samo što Srbija od početka uspostave parlamentarizma 90. nije bila normalna parlamentarna demokratija gde se izbori organizuju u redovnom terminu od 4 godine , već je uvek neko poluvanredno stanje ... s tim da je najveće ludilo i sprdnja sa institucijama i izbornim procesom nastala za vreme ove vlasti jer su pre ti silni vanredni izbori bar bili posledica gubitka većine ili nekih ustavnih promena što se dešava i u normalnijim državama od Srbije , a sada to zavisi od glasova u glavi koji su proizvod F20 dijagnoze što dosta pogoršava stvari .

Значи не можеш, ето решили смо дилему.

Pa okej, moze i da se protestuje na ulici, npr. Ili da formira neki underground klub. Ono `Vlada u senci` mi je nesto najsmesnije na primer sto je politika ikada iznedrila.

Ali ako u jednacinu uvedemo danasnju Srbiju i izbore, dalji razgovor je besmislen. I ovakva sumanuta opozicija sa Stanliom Balsom i Zokijem vinogradarom nema pravo na rec, plus oni kretenski amandmani. Skupstina je blokirana i sve dok napredno krdo ima vecinu, stanje se nece promeniti.

Dakle, izbori su besmisleni.

Zezao sam se, naravno.
Bojkot je jedino smislen u ovom trenutku za oporbu.
Bojkot, ukoliko se ne ispune zahtevi za izborima pod fer uslovima

Дакле,

Nisam ni sumnjala da ti treba "orijentir" tj. vodja koji mora da ti kaze sta da radis i kako da mislis, a ti se jadan sad pogubio pa ne znas koga tacno da slusas.
Za sta ti sluzi to izmedju usiju?

Zezao sam se, naravno.
Bojkot je jedino smislen u ovom trenutku za oporbu.
Bojkot, ukoliko se ne ispune zahtevi za izborima pod fer uslovima

"Fer uslovi"- vasi uslovi.
vi bi menjali izborne zakone od rezima do rezima, za vas jedan zakon, za druge drugi.

- - - - - - - - - -

Nekad sam dve hiljadite bio u opoziciji, od tad ne glasam , ali ako sad bilo ko od opozicije izadje na izbore
izacicu na izbore i glasacu u inat za sns , i mnogi ce tako.

Zato sto ste tako inTELEgentni zato i ispusite svaki put.:zblesav:

Back