Tito 🙂

limunada

Buduća legenda
Poruka
36.705
Ko je zapravo bio on?
Do sada smo mogli cuti razne verzije....Austrougar,Rus,Poljak,vanbracni sin Franje Josifa...itd,bravar koji je znao da svira klavir i plese valcer sa engleskom kraljicom,do teorija da "pravi Tito" nije imao prst,onda da po obliku usne skoljke Tito iz mladosti i Tito iz kasnijeg perioda nije ista osoba,da nije nikad dobro znao srpsko-hrvatski,imao strani akcenat...
Zanima me,sta mislite,ko je bio Tito,sa aspekta teorija zavjere? 🙂
Nesto od ovoga ili ima jos neka teorija?

Ko je zapravo bio on?
Do sada smo mogli cuti razne verzije....Austrougar,Rus,Poljak,vanbracni sin Franje Josifa...itd,bravar koji je znao da svira klavir i plese valcer sa engleskom kraljicom,do teorija da "pravi Tito" nije imao prst,onda da po obliku usne skoljke Tito iz mladosti i Tito iz kasnijeg perioda nije ista osoba,da nije nikad dobro znao srpsko-hrvatski,imao strani akcenat...
Zanima me,sta mislite,ko je bio Tito,sa aspekta teorija zavjere? 🙂
Nesto od ovoga ili ima jos neka teorija?
Sin Franja Broza i Marije Javoršek udate Broz.
Sumnju u pogledu zvanične verzije porekla i prošlosti Josipa Broza potiče od neznanja jednog amatera istraživača koji je u austrijskom vojnom arhivu našao pored imena austrougarskog vojnika odnosno kaplara Josipa Broza oznaku nestao. Nije znao da se u vojnoj terminologiji na taj način označavaju i oni pripadnici vojnih formacija koji su na primer zarobljeni, dezertirali, prešli na stranu protivnika i sl. a ne samo oni koji su poginuli, a njihova smrt nije zvanično potvrđena.
Sve drugo su najobičnije izmišljotine.

Poslednja izmena od moderatora:
Sin Franja Broza i Marije Javoršek udate Broz.
Sumnju u pogledu zvanične verzije porekla i prošlosti Josipa Broza potiče od neznanja jednog amatera istraživača koji je u austrijskom vojnom arhivu našao pored imena austrougarskog vojnika odnosno kaplara Josipa Broza oznaku nestao. Nije znao da se u vojnoj terminologiji na taj način označavaju i oni pripadnici vojnih formacija koji su na primer zarobljeni, dezertirali, prešli na stranu protivnika i sl. a ne samo oni koji su poginuli, a njihova smrt nije zvanično potvrđena.
Sve drugo su najobičnije izmišljotine.
Mozda je i ovo izmisljotina? 🙂
A da li je istina,negdje sam o tome citala,da je imao desetine djece sa silnim zenama,od Ruskinja do Turkinja...cak su navodjena i imena i zanimanja te djece.
Meni je to prilicno nevjerovatno.Jeste volio zene,ali bas toliko...😀

Poslednja izmena od moderatora:
A da li je istina,negdje sam o tome citala,da je imao desetine djece sa silnim zenama,od Ruskinja do Turkinja...cak su navodjena i imena i zanimanja te djece.
Zasto neverovatno? Moguce je.
Cak mozda najvise verujem u to da je “prvi” poginuo u ratu zaista, ovaj posle rata ko zna ko je bio...politika.

Imas li nesto novo da dodas? 🙂
I pored sve prezvakanosti jos se nije ustanovilo ko je tacno bio Tito?
Da li tamo neki bravar iz Kumrovca ili pak neko drugi?
i da imam kako dokazati bilo sta.Sa protokom vremena i cinjenice se relativiziju ..npr. logori iz ww2 postaju sklonista i prihvatni centri za stanovnistvo

Sve je moguće ali istorijski izvori koji potvđuju da živuljka poznata kao Josip Broz Tito jeste iz Kumrovca, prilično su ubedljivi.Isto važi i za njegovu zvaničnu biografiju objavljivanu u njegovoj Jugoslaviji tokom njegover vlasti.Naravno uz izostavljanja kompromitujućih momenata.
Tokom rata vlasti NDH su došle do saznanja da je Herta Hes njegova žena (nisu se bili sudski razveli) pa su je zatvorili.Došlo je do nekih pregovora oko razmene. Ne znam kakav je bio epilog.Uglavnom Herta se preselila u Beograd i umrla je tek 2010.
Ne mislim da je nešto bitno sa koliko je žena spavao ili koliko brojno potomstvo je ostvario..Mislim da jmu je Jovanka šesta žena i da je razlika među njima bila 35 godina.
Teorije zavera o poreklu Josipa Broza pojavile su još dok je bio živ.Naravno ne u publikacijama i medijima jer tako nešto nije bilo moguće jer je vladao diktatorski nego kao neke underground priče koje su moguće poticale i od njega odnosno njegovih službi jer je njemu kao velikohrvatu odgovarala ta mistifikacija njegovog porekla.

Kako se objasnjava njegovo znanje sviranja klavira,a potekao iz siromasne seljacke porodice koji sumnjam da su ikad vidjeli klavir?
Čitam o ovome već godinama, a ne sećam se da sam u ono vreme video na TV ili u onim Filmskim Novostima u bioskopima neki snimak na kome Tito svira klavir. Odakle ovo? Neko od posluge ili državnika je bio očevidac?

Ako ima neko da zna za neki link pa da postavi.

Čitam o ovome već godinama, a ne sećam se da sam u ono vreme video na TV ili u onim Filmskim Novostima u bioskopima neki snimak na kome Tito svira klavir. Odakle ovo? Neko od posluge ili državnika je bio očevidac?

Ako ima neko da zna za neki link pa da postavi.
Sta znam...valjda je svirao engleskoj kraljici.🙂
Ona je bjese izjavila...ako je on bravar,ona nije engleska kraljica.🙂

Sta znam...valjda je svirao engleskoj kraljici.🙂
Ona je bjese izjavila...ako je on bravar,ona nije engleska kraljica.🙂
Sad vidim da Vikipedija na engleskom kaže da je naučio da svira kao klinac kod dede sa majčine strane Martina Javeršeka gde je proveo nekoliko godina u Podsredi u Sloveniji. Mislim da sam kao klinac čitao u onoj nekoj publikaciji gde smo se svi spremali za Tito Revolucija Mir, savezni sveškolkski kviz, da je majka došla iz malo bolje stojeće porodice, odnosno debelo se prešla kada je pošla za tog Broza. Ako neko od matorijih ovde još čuva to, vedi pogledati kako je to bilo objašnjeno.

Ne mogu da nađem neki link za tu izjavu pokojne engleske kraljice. Bilo bi dobro da i to neko postavi lnk ako zna gde je to izašlo. (Pretpostavljam da je to prvo rekla na engleskom nekome ko je to zabeležio pa su naši preveli. Dakle, vrh - ako je to stvarno rekla.)

Sad vidim da Vikipedija na engleskom kaže da je naučio da svira kao klinac kod dede sa majčine strane Martina Javeršeka gde je proveo nekoliko godina u Podsredi u Sloveniji. Mislim da sam kao klinac čitao u onoj nekoj publikaciji gde smo se svi spremali za Tito Revolucija Mir, savezni sveškolkski kviz, da je majka došla iz malo bolje stojeće porodice, odnosno debelo se prešla kada je pošla za tog Broza. Ako neko od matorijih ovde još čuva to, vedi pogledati kako je to bilo objašnjeno.

Ne mogu da nađem neki link za tu izjavu pokojne engleske kraljice. Bilo bi dobro da i to neko postavi lnk ako zna gde je to izašlo. (Pretpostavljam da je to prvo rekla na engleskom nekome ko je to zabeležio pa su naši preveli. Ima jedino "Poznata je anegdota da je kraljica nakon susreta s Titom rekla: “Ako je on bravar, onda ja nisam kraljica Velike Britanije”, i sve u tom stilu, ali to mi je sumnjivo. Ali, vrh - ako je to stvarno rekla, pošto su svi predeednici, diktatori i pa i afrički kraljevi iznajmljivali stiliste da se ne blamiraju pred njom.)

Ne mogu da nađem neki link za tu izjavu pokojne engleske kraljice. Bilo bi dobro da i to neko postavi lnk ako zna gde je to izašlo. (Pretpostavljam da je to prvo rekla na engleskom nekome ko je to zabeležio pa su naši preveli. Dakle, vrh - ako je to stvarno rekla.)
Ne znam gdje sam to i kad procitala,niti da li je istina,ali bi bilo zanimljivo dokazati da li je to zaista rekla.🙂

Back