Titar test - za koje države je obavezan?

Lagerta

Supermoderator
Poruka
23.696
Planiram putovanje sa psom u Slovačku, pa me zanima da li su Mađarska i Slovačka striktne po pitanju ovog testa ? Ima li neko iskustva šta ako pođeš bez testa , šta se dešava na granici ? Negde sam pročitala da su nekoj ženi uspavali oba psa i mladunce koji su se u međuvremenu okotili, pa sam malo užasnuta.. inače znam da i kada se uradi test, da se ne može putovati odmah, tek posle 3 meseca..

Planiram putovanje sa psom u Slovačku, pa me zanima da li su Mađarska i Slovačka striktne po pitanju ovog testa ? Ima li neko iskustva šta ako pođeš bez testa , šta se dešava na granici ? Negde sam pročitala da su nekoj ženi uspavali oba psa i mladunce koji su se u međuvremenu okotili, pa sam malo užasnuta.. inače znam da i kada se uradi test, da se ne može putovati odmah, tek posle 3 meseca..
Ја свог кера кад сам шверцово из ЦГ у РС па из РС у Србију, стрпо га у кутију тих пар сати, није се жив чуо.

Што се тога тиче, ако већ постоје шансе да се и теби то деси, уради тај тест, да га ј*еш. Они се боје да се не шири беснило.

Mislim da je obavezan za sve zemlje EU i da jesu striktni po tom pitanju.
Ne može niko da ti uspava psa, mogu samo da te ne puste da uđeš u zemlju sa njim ako on nema uredan pasoš sa potvrdom na antitela za besnilo.
To da se može putovati tek nakon 3 meseca od rađenja testa jeste tačno.

Zato je za ljude koji planiraju da putuju sa svojim psom (ne mora ni biti odmah, ali nekada), najbolje da nakon što vakcinišu psa protiv besnila i prođe period inkubacije za razvoj antitela odmah urade i test na antitela i dobiju potvrdu da su razvijena. Kada to jednom urade, važno je samo psa uredno (na vreme) svake godine vakcinisati i ta potvrda će važiti.. (osim ako se zakasni sa nekom od narednih revakcina, tada će biti potrebno i potvrdu vaditi ponovo).

Back