Titanic cat Jenny

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
37.713
“Titanic Cat” koja je predvidjela potonuće i izvukla svoje bebe prije nego što je brod otišao.
.
Mačka Jenny bila je maskota Titanika i dovedena je na brod da se bori protiv glodara. Živjela je u brodskoj kuhinji i o njoj se brinuo radnik po imenu Jim Mulholland.
Tokom pokusa na moru, Jenny je rodila mačiće i Jim im je pronašao udobno mjesto pored brodske kuhinje. Briga o majci mački i njenim mačićima razbila je monotoniju Jimovog rada pripremajući Titanik za polazak. Dženi se činila zadovoljna na svom toplom mestu pored čajnika, svojih beba i kuhinjskih ostataka koje joj je Džim doneo. Ali čim je brod pristao u Sautemptonu u Engleskoj, neposredno prije nego što je započeo svoje prvo putovanje (za New York), Jenny je pomno pogledala svoju okolinu i brzo počela hvatati svoje mačiće za vrat i iznositi ih. Jedan po jedan vodili su ih niz prolaz iz broda.
Jim ju je pažljivo posmatrao i shvatio da "ova mačka mora da zna nešto što niko drugi ne zna!" Zatim je brzo spakovao svoje nekoliko stvari i također napustio brod.
Godinama kasnije, Irish Road je objavio Dženinu priču nakon što je novinar razgovarao sa veoma starim čovekom - Jimom, koji je ispričao priču.
Preživio je zahvaljujući mački i njenim mačićima koji su ga upozorili.


IMG_1337.jpeg
 

Back
Top