Tiranija mobilnom telefonijom u busu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 275405

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.751
Pitam se kad će konačno doneti neki zakon protiv primitivaca koji nas tiranišu na javnim mestima svojim mobilnim telefonima,posebno u autobusima ,jer je vožnja busom postala mučenje :lol:
Još kad počnu da se dernjaju jer ne čuju sagovornika ,pa svi ostali putnici slušaju to neobavezno ćaskanje,koje može potrajati poprilično dugo.
Pre neki dan umalo nisam oborio neku devojku koja je izlazila iz autobusa niz stepenike ćaskajući i dalje mobilnim.Da se to desilo ja bih bio kriv.
Danas se plaćaju ozbiljne kazne za korišćenje mobilnog telefona na pojedinim javnim mestima.I autobus je javno mesto.Ostalih 100 putnika ne mora da sluša jednog kojem je dosadno pa bi da skrati vreme.

Још горе је кад почну да пуштају музику, па сви морају да слушају.

U tom slučaju, ja bih sankcionisala besomučno maltretiranje narodnjacima (koje pusti vozač u sevdahu).

Ali da. OK je obaviti kratko razgovor..... ali što se tiče neobavesnog ćaskanja, to je degute činiti na mestu gde je toliko ljudi na malom prostoru (bus konkretno) pa su svi prinuđeni da slušaju razgovor.
Samo to je stvar vaspitanja i komotnosti...
Kad pogledamo objektivno, ako bismo to sankcionisali, onda bismo morali i glasan razgovor između dva putnika, plač malog deteta... besomučne narodnjake sam već pomenula :lol: .

Sve u svemu - nepraktično i neizvodljivo.

Тај проблем се решава кућним васпитањем.Веома је непристојно реметити људе у окружењу гласним, па чак и прегласним разговором,а нарочито непристојно, износити личне проблеме, ћаскање и доколицу пред аудиторијум.
Зато и кажем да се то све решава домаћим васпитањем. :)

U tom slučaju, ja bih sankcionisala besomučno maltretiranje narodnjacima (koje pusti vozač u sevdahu).

Ali da. OK je obaviti kratko razgovor..... ali što se tiče neobavesnog ćaskanja, to je degute činiti na mestu gde je toliko ljudi na malom prostoru (bus konkretno) pa su svi prinuđeni da slušaju razgovor.
Kad pogledamo objektivno, ako bismo to sankcionisali, onda bismo morali i glasan razgovor između dva putnika, plač malog deteta... besomučne narodnjake sam već pomenula :lol: .

Ја сам мислила кад путници на својим телефонима почну да пуштају музику, па кад још њих троје пусте одједном. А што се тиче возача, па ни његову музику баш не волим, ал како њему нешто забранити z:)
Кратак разговор у реду, али кад почну да причају без престанка кроз цело путовање :besan2:

Болдовано ме посебно нервира.

Ja ne vidim problem da pozoveš nekog u busu ako ti je neophodno da nešto javiš/pitaš kažeš.

Ćaskanje preko telefona u bilo kom obliku i na bilo kom mestu mi je glupo.

Ma to je ok ,nešta može da iskrsne iznenada ,nisam cepidlaka i ja se javim kratko kad mi je hitno.Nikad se ne zna za šta može zatrebati zlu ne trebalo ,ali kad krenu da verglaju ili da slušaju muziku ,a pri tom stave one slušalice koje zapravo i ne suzbijaju zvuk previše ,mogu da razaznam svaku pojedinačnu pesmu.:lol:
Problem zvučnog zagađenja je sve urgentiji ,iako mi to ne zapažamo sva ta buka nas truje svakodnevno,ne moramo još i da slušamo šta "majstor" sluša ,a sluša uglavnom neki šund.:hahaha: Ma i da sluša Mocarta ,baš me briga.Ionako plaćam prevoz da bih došao sa mesta A na mesto B a ne da slušam muziku ili slušam neku gospođu kako prepričava Nasleđe jedne dame.

Da se svojevremeno nisam javio na telefon a bio sam na godisnjem odmoru....ne bih danas radio u jednoj od najjacih firmi u mom gradu. Samo da se zna !!!
Inace sam zagovornik kratkih i jezgrovitih razgovora u fazonu ako ces mi prepricavati od nesrecnog detinjstva na ovamo...ajde da se nadjemo na pivu pa onda melji, nemoj me bre, daviti. Osim toga redovno gasim zvono kad ulazim u javne objekte i sl.

Sve u svemu - nepraktično i neizvodljivo
.

Pa to je razlika između kratkog razgovora i ćaskanja.
Samo ne vidim kako bi se ćaskanje telefonom moglo ograničiti, a da se "ostavi" ćaskanje putnika, plač i sve ono što gore nabrojah.
Da ne spominjem koliko ima jačih zvukova koje inko nije nadležan da reguliše....

Nije baš toliko nemoguće koliko izgleda,jer do pre nekoliko godina je delovalo neverovatno da će neko moći sprečiti ljude da bacaju đubre unaokolo ,a ipak danas je to realnost.Više zbog toga da se ne ispadne neotesan pred drugim ljudima nego li zbog straha od komunalne policije a kamoli nekih moralnih principa :hahaha: ali daj šta daš.I to je dobitak.
Isto tako danas više nema svuda muzike do zore kao ranije .I to je postalo realnost.
A primećujem razgovarajući sa mnogim ljudima da je masa koja je iziritirana mobilnim siledžijama postala kritična ,tako da je dovoljno i diskutovati o tome ,kao što sada radimo ,pa će će mic po mic ,umanjiti intenzitet razgovora.Iz istih razloga zbog kojih manje bacaju papiriće unaoklo (čuj papiriće ,burek mastan :hahaha: ) da ne ispadnu primitivni.
A i ko zna možda nekom od nadležnih padne na pamet da kao što postoji nalepnica-ne ometaj vozača ,postave i nalepnicu -ne ometaj ostale putnike. Nije baš skupo odštampati takve nalepnice ,a pametna osoba među nadležnima koja bi to učinila bi postala omiljenija među širim narodnim masama.

Poslednja izmena:
Pitam se kad će konačno doneti neki zakon protiv primitivaca koji nas tiranišu na javnim mestima svojim mobilnim telefonima,posebno u autobusima ,jer je vožnja busom postala mučenje :lol:
Još kad počnu da se dernjaju jer ne čuju sagovornika ,pa svi ostali putnici slušaju to neobavezno ćaskanje,koje može potrajati poprilično dugo.
Pre neki dan umalo nisam oborio neku devojku koja je izlazila iz autobusa niz stepenike ćaskajući i dalje mobilnim.Da se to desilo ja bih bio kriv.
Danas se plaćaju ozbiljne kazne za korišćenje mobilnog telefona na pojedinim javnim mestima.I autobus je javno mesto.Ostalih 100 putnika ne mora da sluša jednog kojem je dosadno pa bi da skrati vreme.
U prav si...evo,baš sinoć kad sam išao autobusom,neka žena celu vožnju autobusom telefonirala i pričala..užas!!!I

a joj :roll:
uzas bre neki dan ovaj pored mene u busu toliko je glasno disao da je to bilo nepodnosljivo..kad ce uvesti neki zakon koji regulise ovo, msm ako ne mozes da dises ko sav normalan svet bolje ostani kuci :roll:
a sad ozbiljno...ako nekome ne smeta njegova nekultura da razglaba, prica glasno, smeje se na javnom mestu to je samoodraz njegovog primitivizma. nisam od onih koji caskaju u mobilnim u javnom porevozu ali mi i ne smeta ako neko drugi to radi. njegov izbor, ja samo mogu da pomislim u sebi naravno, ako je taj nekom prilikom tog caskanja glasan, kikoce se, i ostalo nekulturan. ali da sad treba neki zakon uvesti ma dajte.
inace jel vam isto tako smeta kada 2 osobe pricaju glasno jedna sa drugom u javnom prevozu i neobavezno caskaju? msilim da bi to po nekoj vasoj logici bilo jos uzasnije jer ovde ne cujete samo jednu stranu vec i drugu koja je u slucaju razgovora telefonom prakticno necujna.

Још горе је кад почну да пуштају музику, па сви морају да слушају.

i ne bi bilo strashno da je to zaista muzika,nego puste neke Bozhe me sakloni spodobe koji sebe nekim chudom nazivaju pevachi...
al svejedno,i da puste Monserat Kabalje,pusti za sebe,a ne vi ekipa klinaca pravite zhurku u autobusu...kuci,pa divljaj, lfakwjhwkjgfnakgjb! :evil:

Ne smeta mi. U prevozu ne, kao ni na ulici. Mislim da je nekulturno u pozorištu i na poslu na nekim sastancima. I, naravno smeta mi svaki mobilni u ruci vozača. Jezivo! Na semaforu zeleno za pešake, bila svedok pre neki dan, a on skreće na raskrsnici, priča na mobilnom, jednom rukom drži volan, ma da je prikočio. Naravno, čekala sam da prodje...što kažu pametniji popušta. A neko dete, i te kako bi krenulo na zeleno jer dete zna da kada je zeleni čovečuljak da sme da predje ulicu. Taj mobilni mene brine! A, ovi što se deru, nek se deru u telefon, kad dugo putujem bar se zabavim.

A tek kad im zazvoni neko Zikino kolo...opaaaa,opstenarodno veselje u spicu saobracajnog kolapsa dok stojite na jednoj nozi...pa jos ne moze odma da ga nadje jer ne moze da zavuce ruku u dzep jer mora da se drzi za sipku pa skrsi sve oko sebe da bi prekinuo agoniju,au brate:udriglavu:

Melodije su posebna priča ,čovek iz kože da iskoči kad nekom zazvoni telefon,dok ga ne ne nađe a pojačan je do daske.a pri tom je stavio neku specifičnu melodiju da bi bio originalan ili reči iz nekog filma ili crtaća tipa šefe koji ti je vrag.:mrgreen:

vi nikad niste bili deca? :lol:
odmah iz pelena u odelo sa kravatom? jao ljudi, najgore je kad covek zaboravi kako je biti dete. a sad cu dobtitilekciju kako to "u moje vreme se znao red ..." :lol:

Nešta slično govore i omladinci kad u parkovima po celu noć ćaskaju i pevaju uz zvuke gitare ,a ujutro moraš ustati u 06. pa moraš da se misliš da li leti moraš da se gušiš i kuvaš u sobi sa zatvorenim prozorom ili da otvoriš prozoriš i gledaš do jutra zakrvavljenih očiju u plafon.I onda neki komšija konačno popizdi i pozove muriju a ovi kukaju -zar i vi niste bili mladi ?Jer došao je raspust pa deca misle da svi imaju raspust i ljute se na "namćoraste matorce" koji kvare party.:hahaha:
Priznaj ,voliš da glasno ćaskaš u busu ,čim spominješ -vi nikad niste bili deca,zar ne ? :per:

Slažem se što mi je izbrisana poruka u kojoj sam rekla da je izvesna melodija najčešće najava za dug razgovor. Možda sam uvredila autora melodije ili nekoga kome tako zvoni telefon (iako ne znam čime to).
Samo, nije mi jasno koje sam pravilo prekršila ako o Žikinom kolu i Zaz imam isto mišljenje - da ih se plašim.

:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back