Tipična ishrana za sport

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
40.886
Ajde sad svaki dan idem na sport

Nekad i 2x dnevno (ujutru na plivanje a uveče ganjam sprave )

Veceras samo idem na plivanje

Kažu nesmiješ ići gladna , nesmijes se ni najesti moraš jesti vako moraš nako

Zaboli me glava

Šta jedete prije treninga a šta posle ?

I kako izgleda vaša ishrana (odmah da kažem ja nemogu jesti svaki dan meso niti kvark niti jaja)

🤷🏻‍♀️

Zaboli me glava

nema odgovora, jer pitas ove gurmane, samo misle sta ce da jedu, ali stomakougadjanjem...
tebi trebaju aminokiseline, vidi na podforumu o sportu, ja mogu da ti kazem da sam uzimao na primer l-glutamine, odlican je za fajt, izdrzljivost i jos ponesto diskretno, tako da nema da omane za bazen, ali uzimaju sportisti citavu lepezu aminokiselina, ako 2x dnevno treniras moras sa njima da vidis
I kako izgleda vaša ishrana (odmah da kažem ja nemogu jesti svaki dan meso niti kvark niti jaja)

🤷🏻‍♀️
upravo zato uzmes npr. Glutamine is a building block for making proteins in the body.

Zaboli me glava

🤷🏻‍♀️
Treniraš 2x dnevno pa ti si profi jbt :lol:

Budi prvo vegan jedno 6 meseci da se očistiš pa onda da se priča o nekoj ishrani.

nema odgovora, jer pitas ove gurmane, samo misle sta ce da jedu, ali stomakougadjanjem...
tebi trebaju aminokiseline, vidi na podforumu o sportu, ja mogu da ti kazem da sam uzimao na primer l-glutamine, odlican je za fajt, izdrzljivost i jos ponesto diskretno, tako da nema da omane za bazen, ali uzimaju sportisti citavu lepezu aminokiselina, ako 2x dnevno treniras moras sa njima da vidis

upravo zato uzmes npr. Glutamine is a building block for making proteins in the body.
Šta će to njoj nije ona profi, samo opterećuje jetru i baca novac

Šta će to njoj nije ona profi, samo opterećuje jetru i baca novac
odakle ti to? gde si to naucio? pricas napamet, ili drugim recima: izmisljas, jer to se eventualno odnosi na
Is amino acid good for the liver?
The branched chain amino acids (BCAAs), valine (Val), leucine (Leu) and isoleucine (Ile), are essential amino acids for human beings and are involved in the pathophysiology of liver diseases (1). This review describes the biological properties of BCAAs and their clinical use in the management of liver cirrhosis.

No, glutamine is not a branched-chain amino acid (BCAA): dakle, ne opterecuje jetru i ne baca novac

Treniraš 2x dnevno pa ti si profi jbt :lol:

Budi prvo vegan jedno 6 meseci da se očistiš pa onda da se priča o nekoj ishrani.
od cega da se cisti?
Vegans do not eat foods that come from animals, including: meat, fish, dairy products, eggs, and honey

to ti budi i treniraj 2x dnevno bez aminokiselina, pa nam se javi posle 6 meseci, a ja kazem da uzme L-glutamine i da ne preteruje, dosta joj je 1 gram, ili pola, ma neka uzme kapsule od 500mg, pa ce videti - a ja garantujem da ce mi se zahvaliti posle.
\
What happens if I take L-glutamine every day?

When taken by mouth: Glutamine is likely safe when used in doses up to 40 grams daily.

kako je ja lose savetujem ako joj kazem da uzima 40 puta manje? pricas gluposti, nemas pojma,a ja znam, probao sam ranije, i opet cu... pa ne moze zena da krka meso i jaja svaki dan, sama kaze, a ti joj savetujes sta, da pase travu, pa da pliva? TESKO CE TO DA UPALI.

Poslednja izmena:
odakle ti to? gde si to naucio? pricas napamet, ili drugim recima: izmisljas, jer to se eventualno odnosi na
Bavio sam se sportom 25 godina a i danas, tako da znam o čemu pišem. Ja sad mogu da izvučem neko 'istraživanje" koje kaže da suplementi, aminokiseline ne poboljšavaju sportske perfirmanse ili vrlo malo, što jedino mogu da osete profesionalci.
Rekreativci nemaju nikakve potrebe za suplementima. To će ti reći svaki ozbiljan sportski lekar.
Is amino acid good for the liver?
The branched chain amino acids (BCAAs), valine (Val), leucine (Leu) and isoleucine (Ile), are essential amino acids for human beings and are involved in the pathophysiology of liver diseases (1). This review describes the biological properties of BCAAs and their clinical use in the management of liver cirrhosis.

No, glutamine is not a branched-chain amino acid (BCAA): dakle, ne opterecuje jetru i ne baca novac
Možda i ne šteti jetri ali nema potrebe uzimati sintetizovane stvari ako si rekreativac. Čak ni najobičniji whey.

od cega da se cisti?
Vegans do not eat foods that come from animals, including: meat, fish, dairy products, eggs, and honey

to ti budi i treniraj 2x dnevno bez aminokiselina, pa nam se javi posle 6 meseci, a ja kazem da uzme L-glutamine i da ne preteruje, dosta joj je 1 gram, ili pola, ma neka uzme kapsule od 500mg, pa ce videti - a ja garantujem da ce mi se zahvaliti posle.
\
What happens if I take L-glutamine every day?

When taken by mouth: Glutamine is likely safe when used in doses up to 40 grams daily.

kako je ja lose savetujem ako joj kazem da uzima 40 puta manje? pricas gluposti, nemas pojma,a ja znam, probao sam ranije, i opet cu... pa ne moze zena da krka meso i jaja svaki dan, sama kaze, a ti joj savetujes sta, da pase travu, pa da pliva? TESKO CE TO DA UPALI.
Dečko 'oladi, nisam rekao da zauvek predje na vegansku ishranu nego jedan period pa da se onda vrati na redovnu ishranu koja je prilagodjena godinama i zdravom životu. I ja nisam pobornik veganstva a bio sam vegan tako oko 6 meseci. Merio sam parametre, krvnu sliku pre i posle ovoga, loš holesterol mi je pao za nekoliko puta i inače krvna slika se popravila.
Imaš gomilu profi sportista koji su vegani tako da se može trenirati i na vrhunskom nivou na biljnoj ishrani. Kažem može ali ne mislim da je to dobro jer ishrana mora da bude uravnotežena biljno/životinjska.

Bavio sam se sportom 25 godina a i danas, tako da znam o čemu pišem.
danas si vegan i bavis se sportom?
Ja sad mogu da izvučem neko 'istraživanje" koje kaže da suplementi, aminokiseline ne poboljšavaju sportske perfirmanse ili vrlo malo, što jedino mogu da osete profesionalci.
Rekreativci nemaju nikakve potrebe za suplementima. To će ti reći svaki ozbiljan sportski lekar.
ma, kakvi
Možda i ne šteti jetri ali nema potrebe uzimati sintetizovane stvari ako si rekreativac. Čak ni najobičniji whey.
pa, ja joj bas zato i kazem i garantujem da ce mi se zahvaliti na l-glutaminu... ili, neka ga da muzu, neka mu kaze popij ovaj smuti i ajmo u krevet, i opet ce mi se zahvaliti:per:,. a proteini su drugo, pricas napamet, a ne znas
e, pa hvala, ali ja imam 50+
a bio sam vegan tako oko 6 meseci. Merio sam parametre, krvnu sliku pre i posle ovoga, loš holesterol mi je pao za nekoliko puta i inače krvna slika se popravila.
pa da, ali ova zena nije ti, ili ja da ima problem sa zdravljem, i ja sam malo cirkao, i stresirao se, kad ono sve izaslo iz normale, ali kada pogledam vrsnjake, opet je meni bolje u mojoj kozi, a vrsnjaci na lekovima, ili su kao ti poceli da kake tanko, tj ufitiljili

Poslednja izmena:
danas si vegan i bavis se sportom?
Ako si čitao šta sam pisao, vidi se da sam bio 6 meseci, sad ne. A i dok sam se hranio veganski trenirao sam, čak sam se i odlično osećao.
Problem je u tebi i sličnima koji su misle da su suplementi čarobni napitak koji će im zameniti slab trening. Na prvom mestu je jak, kontinuiran trening. Ako to nemaš onda džabe posežeš za suplementima. Jbt nisi ti profesionalni sportista pa da ti aminokiseline ubrzaju oporavak posle jakog treninga :lol:
Šta radiš, kakve treninge? Snaga? Kondicija? Kolika ti je maksimalna snaga? Evo meni je dead lift maksimum RM 220 kg, bench press 140 kg
pa, ja joj bas zato i kazem i garantujem da ce mi se zahvaliti na l-glutaminu... ili, neka ga da muzu, neka mu kaze popij ovaj smuti i ajmo u krevet, i opet ce mi se zahvaliti:per:,. a proteini su drugo, pricas napamet, a ne znas
Pa ti ništa ne znaš :hahaha: Aminokiseline su gradivni delovi proteina. Paceru.

Pa ti ništa ne znaš :hahaha: Aminokiseline su gradivni delovi proteina. Paceru.
au, pa zasto zena onda kaze da ne moze jaja i meso, mora da svaris te proteine
samo ti mene poslusaj 500mg kapsule uzmi, pa ces videti, pusti ovoga bivseg vegana koji dize tegove, on bi se udavio u bazenu, mora da je masivan

Jbt nisi ti profesionalni sportista pa da ti aminokiseline ubrzaju oporavak posle jakog treninga :lol:
ja sam joj rekao da ih uzme pre bazena, a ti si dizac tegova, sve mi je jasno, ali moze i posle
ti da si ikada uzeo pre video bi sta je performance, koristis puku snagu, a njoj treva izdrzljivost za bazen, pa sam cak napravio i aluziju na seks - ti jednom upotrebis snagu, i to je to, a mi pricamo o necemu sto TRAJE

L-glutamine can help athletes improve their performance and recovery by supporting muscle function, reducing muscle damage, and boosting the immune system:

• Muscle function
    L-glutamine is the most abundant amino acid in muscle and is important for muscle function.
DAKLE, ti tvoji treneri nemaju pojma, vidi ovo, koristi se, kakve veze ima da li je neko profesionalni sportiosta?:

Glutamine as an Anti-Fatigue Amino Acid in Sports Nutrition

National Institutes of Health (NIH) (.gov)
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov › articles › PMC6520936

by AY Coqueiro · 2019 · Cited by 155 — Glutamine is a conditionally essential amino acid widely used in sports nutrition, especially because of its immunomodulatory role.

Poslednja izmena:
au, pa zasto zena onda kaze da ne moze jaja i meso, mora da svaris te proteine
Pa onda umesto redovne ishrane ishrane da koristi sintetizovane? Nije to dobra ideja. Mora da pronadje šta joj ne smeta, koja proteinska hrana.
samo ti mene poslusaj 500mg kapsule uzmi, pa ces videti, pusti ovoga bivseg vegana koji dize tegove, on bi se udavio u bazenu, mora da je masivan
A ti si, biće, preplivao Lamanš? :lol:

ja sam joj rekao da ih uzme pre bazena, a ti si dizac tegova, sve mi je jasno, ali moze i posle
ti da si ikada uzeo pre video bi sta je performance, koristis puku snagu, a njoj treva izdrzljivost za bazen, pa sam cak napravio i aluziju na seks - ti jednom upotrebis snagu, i to je to, a mi pricamo o necemu sto TRAJE

L-glutamine can help athletes improve their performance and recovery by supporting muscle function, reducing muscle damage, and boosting the immune system:

• Muscle function
    L-glutamine is the most abundant amino acid in muscle and is important for muscle function.
DAKLE, ti tvoji treneri nemaju pojma, vidi ovo:

Glutamine as an Anti-Fatigue Amino Acid in Sports Nutrition

National Institutes of Health (NIH) (.gov)
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov › articles › PMC6520936

by AY Coqueiro · 2019 · Cited by 155 — Glutamine is a conditionally essential amino acid widely used in sports nutrition, especially because of its immunomodulatory role.
Nisam baš dizač tegova ali radim periodično i na maksimalnoj snazi, nekad više, nekad manje zavisi od vremena i raspoloženja.
Radim razne treninge, kako me uhvati. Nekad jedan period samo kružni treninzi svojom težinom, kružni treninzi za borilačke sportove, rad na vreći, ekstremno pešačenje od 40km,...

Pa onda umesto redovne ishrane ishrane da koristi sintetizovane? Nije to dobra ideja. Mora da pronadje šta joj ne smeta, koja proteinska hrana.
pa, ne smeta joj,. ne rece kada jede jaja koliko ih jede? mozda joj je mnogo, ne moze samo da zdere proteine, a trebaju joj gradivni elementi; prijatelju, ona je za nas trenutno trener, mi trebamo od nje da ucimo kako postize da trenira 2x dnevno, a ja sam samo rekao da nista ne menja, samo da doda ovo pre treninga sa vodom, sokom
A ti si, biće, preplivao Lamanš? :lol:
covece ahilova me mucila mesecima, evo tek je sad prosla, polako, tek sam povratio ravnotezu da ne sepam

Nisam baš dizač tegova ali radim periodično i na maksimalnoj snazi, nekad više, nekad manje zavisi od vremena i raspoloženja.
Radim razne treninge, kako me uhvati. Nekad jedan period samo kružni treninzi svojom težinom, kružni treninzi za borilačke sportove, rad na vreći, ekstremno pešačenje od 40km,...
svaka cast, ali za l-glutamin gresis, koristi se bas nasiroko, i ne [samo] profesionalci, pa ja se uopste ne bavim sportom, cak je dovoljno minimalno 1 gram, a ne do 40 grama dnevno, i mozes vise mozes duze, brzi si itd, idealan za borilacke sportove, ma imas bolje performanse i u seksu, tako bar rece moja zena

pa, ne smeta joj,. ne rece kada jede jaja koliko ih jede? mozda joj je mnogo, ne moze samo da zdere proteine, a trebaju joj gradivni elementi; prijatelju, ona je za nas trenutno trener, mi trebamo od nje da ucimo kako postize da trenira 2x dnevno, a ja sam samo rekao da nista ne menja, samo da doda ovo pre treninga sa vodom, sokom
Moje je mišljenje da njoj to ne treba.Nije ona strongmen pa da treba da unese 2kg mesa dnevno. Ali dobro, neka proba možda i bude dobro.
covece ahilova me mucila mesecima, evo tek je sad prosla, polako, tek sam povratio ravnotezu da ne sepam
Toliko suplemenata a siebala ti se tetiva :lol:
Mene je počela da zeza pre neki mesec, kad nekad iskoračim osetim oštar bol a povremeno mi trni. A obzirom da imam 50 godina i da sam prepešačio dve zemljine kugle, nije ni čudo.

svaka cast, ali za l-glutamin gresis, koristi se bas nasiroko, i ne [samo] profesionalci, pa ja se uopste ne bavim sportom, cak je dovoljno minimalno 1 gram, a ne do 40 grama dnevno, i mozes vise mozes duze, brzi si itd, idealan za borilacke sportove, ma imas bolje performanse i u seksu, tako bar rece moja zena
Rekao sam sebi odavno - ništa sem ishrane! Nema kompromisa i neću telo da navikavam na suplemente. Mada jedini izuzetak je whey i to kad

Plivanje...to je sport, dakle merodavan sam...
Pre plivanja ti treba nesto sto sporo otpusta glikozu , testo...salarice, slovenacka uzina, to je ono dve jabuke i hleb ili dva grozda i hleb...ili sat i malo vise posle obroka..
Mislim najbolje je vreme tempirati a ne obrok..
A posle treninga ti treba vremena, pola sata sigurno , nema krvi u zelucu posle treninga...

A onda mozes sta hoces, meso je obavezno....ja uvek i meso i povrce, nesto zivo, znaci zeleno nesto....Meso ti treba jer je energija, i belancevine, a ne treba ti da ti se rasiri zeludac...zato ti treba meso...koncentrat energije...

Ja i sada gledam da mi je zeludac sto manji...nije to losa taktika..

Toliko suplemenata a siebala ti se tetiva :lol:
cuti, ustao sam na levu nogu, ja reko proci ce samo od sebe, ali malo sutra, moraju ulosci kao oni za ravne tabane, da imaju plastiku, KAO OJACANJE u sredini, da bi se pritisak rasporedio na celo stopalo, a kada spavas mora onaj splint, da ti noga stoji pod uglom od 90 stepeni - ako te 2 stvari ne uradis, pazi se dobro, nije to tetiva, nego plantar fasitis, mada moze i tetiva posle da boli od pete... moze da ti atrofira i taj misic ako ne resis problem, pazi se, nije sala uopste, upaljeno ne mozes da stojis, ma mrzi te da ides/hodas, isao sam kao usporeni film, samo da ne sepam
Mene je počela da zeza pre neki mesec, kad nekad iskoračim osetim oštar bol a povremeno mi trni. A obzirom da imam 50 godina i da sam prepešačio dve zemljine kugle, nije ni čudo.
uradi kako ti kazem na vreme da bi proslo za sto krace vreme, ja sam ispao glup odlazuci specijalistu, a nije nikakva nauka, 2 proste stvari, na kraju nisam mogao da stojim, a kamoli da se fajtam sa tobom, sada me boli druga noga jer sam sepao oslanjajuci se na nju, kuk, pa koleno, sav sam se raskantao, moz' me prebije ko oce..., u stvari tek sam sada prestao da sepam, pa polako... izjuricu se bajsom pre nego zaledi

Poslednja izmena:
cuti, ustao sam na levu nogu, ja reko proci ce samo od sebe, ali malo sutra, moraju ulosci kao oni za ravne tabane, da imaju plastiku, KAO OJACANJE u sredini, da bi se pritisak rasporedio na celo stopalo, a kada spavas mora onaj splint, da ti noga stoji pod uglom od 90 stepeni - ako te 2 stvari ne uradis, pazi se dobro, nije to tetiva, nego plantar fasitis, mada moze i tetiva posle da boli od pete... moze da ti atrofira i taj misic ako ne resis problem, pazi se, nije sala uopste, upaljeno ne mozes da stojis, ma mrzi te da ides/hodas, isao sam kao usporeni film, samo da ne sepam

uradi kako ti kazem na vreme da bi proslo za sto krace vreme, ja sam ispao glup odlazuci specijalistu, a nije nikakva nauka, 2 proste stvari, na kraju nisam mogao da stojim, a kamoli da se fajtam sa tobom, sada me boli druga noga jer sam sepao oslanjajuci se na nju, kuk, pa koleno, sav sam se raskantao, moz' me prebije ko oce..., u stvari tek sam sada prestao da sepam, pa polako... izjuricu se bajsom pre nego zaledi
Baš sad pipam ahilovu tetivu, ništa ne osećam pod prstima. Moj drugar je imao zadebljanje na njoj pa mu je posle pukla i ne znam šta je bilo posle ali imao je silne probleme. Nije bre svejedno da ti pukne tetiva debela ko prst
a kada spavas mora onaj splint, da ti noga stoji pod uglom od 90 stepeni
Šta je ovo?

Baš sad pipam ahilovu tetivu, ništa ne osećam pod prstima. Moj drugar je imao zadebljanje na njoj pa mu je posle pukla i ne znam šta je bilo posle ali imao je silne probleme. Nije bre svejedno da ti pukne tetiva debela ko prst
moja greska, to su dve razlicite stvari, hehe tacno pise da si ti mnogo hodao,a ja samo naglo ustao, sad cemo da se zamenimo :mrgreen: , i razlicita nam i obuca treba tebi samo da podrzis petu,a meni za celo stopalo
https://www.mytpmg.com/blog/heel-pain-plantar-fasciitis-or-achilles-tendinitis/
ja sam imao sa donje strane pete upalu, gazni deo da kazem
Plantar Fasciitis
a vi iza pete, tetivu
Achilles Tendonitis
kao neka cizma, sa otvorenim prstima

Ja imam ravne tabane kao medved, e sad kad bih vezbao vezbice koje vezbaju decica, to su bolovi u toku i posle toga da samo na to ceo dan mislis..
Medjutim ja ne vezbam i onda nemam bolove, niti grceve...

Imao sam srecu da kad sam bio u vojsci , posalju me kod ortopeda valjda...na VMA, a tip strucan nevidjeno , ili je bio reumatolog , u svakom slucaju on primeti da kad hodam da imam ravne tabane, pa mi proveri zglobove tako sto legnem pa mi savija ruke noge na neki nacin i sad ja nista tu pojma nemam, ali on primecuje po mom kretanju sta jeste sta nije...ja stvarno nisam nista primetio niti sam se ikad secnuo da me je zabolelo ali on je tacno video kad malo vise zateze misic i koji je naviknut radni opseg zgloba, ruke noge u koji ugao...

Nije trajalo dugo , mozda 5 min, ali kad covek zna onda zna...i kaze ti on meni imas pocetni stadijum reume ili lekovi stetni po jetru ili u 70toj ces da polako ispravljas kicmu , polako da pokreces ruke i noge....tj bice ukocenja...
Posto je to progresivna stvar..

Ali nebitno , bitno je uput za Rudo da na racun vojske odrade uloske...ali ne od kartona, nego neke sundjeraste tvrde gume mesano lepljeno sa plutom..
Al su ga odradili , svaka im cast...otisak na papir, pregled kako treba, napravili ulozak, ulozak traje i kad se nakvasi nista mu nije...
Sa njim nema bolova ni malo u kolenima, inace to je fora, kad imas ravne tabane, bole te zglobovi kolena kao da te neko sutnuo malo ispod kolena..jer nezdravo hodas...isto kao sto te bole kukovi kad uganes stopalo pa izbegavas da hodas na tu nogu a onda te bole kukovi..

Elem sad Rudo ima konkurenciju , ali ako su zadrzali tehnologiju i tehnologe...a ne vidim sto ne bi, iako ne izgleda , vredi para...a ne izgleda da treba da bude tako skupo , ali vredi para...

Back