evo i ja da se javim na ovu temu!
prvo da kazem da imam 16 god da nikad nisam probao alkohol ni zapalio cigaretu niti cu ikad u zivotu,to da uradim!
Ali zbog toga samo ja znam kolko patim jer sam svaki dan izlozen velikom ismejavanju i zajebanciji mojih drugova,fala bogu da imam veoma jak karakter i da me nedoticu njihovi epiteti kao npr. zenice,ribice i ostalo.
Dosao sam na ovu temu zbog velikih broblema u nasoj omladini,sve ranije decaci i devojcice piju i sve je gore i gore,evo navescu primer da je u nisu ovih dana odvedeno dete od 9 godina koje se napilo ko letva!!??Ej devet godina pa to dete treba da zivi bar 60 godina a on od svoje devete godine pije ko nenormalan??!!Pa njemu ce u 30 da ode jetra i sta ce posle da radi koj moj?
Mnogo je takve dece koje od pocetka puberteta piju kao nenormalni,sada i deca od 11 godina idu na zurke nalevaju se ko stoka i dolaze kasno u noc mrtvi pijani,takva deca ako od puberteta pocinju da piju kasnije postaju teski alkosi za velikim zdravstvenim problemima,pa jer mozete da zamislite to je mlad organizam u razvoju da tako nesto radi svom organizmu,da unistava sebe ,zato i ja nemam potrebe za picem jel nisam lud ta sam sebe unistavam!!??Nazalost u Srbiji su deca puna nekakvog dokazivanja i misle da ce time sto mogu 4 litra piva da popiju ili 2 l crnog vina steci primat u drustvu i glavne face u skoli,nazalost nasa realnost je mnogo surova,zemlja smo u tranziciji sve se pomesalo prave vrednosti su zaboravljene,a krive vrednosti su isplivale na povrsinu i kako bi mladi rekli sada su cool?!!Dajem primer ja kao odlican gimnazijalac,dugogodisnji vaterpolista patrijahalno vaspitan iz dobre porodice bivam potpuno ismevan i sikaniran sto sam takav ,dok svi klicu onome koji ima 10 keca ide na svakoj zurci opija se svaki dan pusi marihuanu!!??Eto i svakim danom je sve gore i gore sve se vise i vise podrzavaju krive vrednosti,a mi koji mislimo na svoju buducnost bivamo omalozavani!!
Evo gledam na primer ovu temu svi vi se hvalite "E brate ja sam sam se napio ko letva nisam mogo vise da stoim morali su drugari da me nose do kuce,ali fala bogu roditelji nisu saznali" a ja nerazumem sta je tu pohvalno?jer je pohvalno to sto unistavate svoj organizam,jer je pohvalno to sto te svi gledaju kako bauljas po zurkama mrtav pijan??jer je to pohvalno??
umesto da bude obrnuto pa da se kaze"E brate danas sam dobio 3 petice iz srpskog,matematike i hemije"e to treba svakom tinejdzeru da bude vazno??
Jel upamtite svi najlakse je covek da pije ,pusi nista ne radi to svako moze,ali ne moze svako da zavrsi skolu i drzao se u nastojanju da prihvati PRAVE VREDNOSTI!!!!
nadam se da vas nisam smorio mojim postom,ali sta je tuje mora neko i na to da skrene paznju!!!
pozz svima!!!!