Tinejdzeri i vezbanje

Stifler_92

Početnik
Poruka
6
Na temu kickbox-a/box-a uopsteno mogu da kazem da je izuzetno zahtevan sport, naravno ako se bavite time rekreativno, laganica je, ali ako se odlucite da idete malo ozbiljnije, nije bas svejedno.
Jedna stvar u kojoj kickboxeri i boxeri greshe je da sa ovim kombinuju teretanu.
Mislim ok je, ako radite sa malim tezinama i velikim brojem ponavljanja, ali kickbox i teretana jednostavno ne idu.
Mishici traze ogromnu kolicinu kiseonika sto ih vishe pumpate, i vremenom cete poceti brze da se umarate, daj boze da izdrzite 4-5 rundi sparinga. :)
 

Stifler_92

Početnik
Poruka
6
Udaranje u dzak.. naravno da je dobro, ali ako neko krene da udara odmah sutra i tako radi 2 god. a da mu neko prethodno ne objasni kako treba da se pravilno udara, sjebace sve tetive i polomice ruku verovatno nekoliko puta za te 2 godine. :) Prvo DOBRO treba da se uvezba shadow boxing, pa tek onda moze da se predje na dzak, sparing itd...

Jedan rekvizit za boks koji sam izuzetno dobro uvezbao da udaram i koji nikad ne moze da mi dosadi je brza kruska. Topla preporuka za sve, samo malo ce biti zajbano dok se ne montira kako treba, ali se na kraju isplati.
Sta se postize brzom kruskom ? Pa prvenstveno dobija se dosta na brzini u zavisnosti od toga koju krusku koristite... Vece kruske su za pocetnike da bi se stvorio osecaj za udaranje, ali kad se predje na manje...
Dobija se izuzetno na ocnoj kordinaciji, refleksima, brzini udaraca pa i snazi.
Da ne pominjem koji se sve mishici ukljucuju dok se udara brza kruska . :) Odlican rekvizit i trebalo bi svako makar da proba, verujem da ovde vec neki jesu. :)
 

Feniks308 II

Domaćin
Poruka
3.228
Ja ne mogu vise od 10. :rumenko:

Не брини се, лаже...:lol:
Pa i ja sam pochinjao malim koracima , fazon je shto nikad nisam po mnogo radio , ono da se naprezhem i ubijam se po teretanama , ne vidi se neshto to shto vezhbam , ali svi kazhu da sam nekako postao zhilaviji .

Ја сам постао жилавији од кад сам уписао средњу, даље је, па стално трчим за басом и од баса...:D
 

Top