Tina Turner preminula u 83 godini

IMG_9581.jpeg

grubo rečeno da je dosta
života nikad dovoljno

ali u svakom slučaju je raalno ako uzmemo u obzir da mladi ljudi umiru
ona je proživela svoj vek, kao što je recimo i moj ćale u tim godinama umro

ali opet kažem - Života nikad dosta
da, mozda sam malo grubo to rekao... ali imao sam u proslosti u svom okruzenju dosta slucajeva gde su odlazili mnogo mladji ljudi, pa sam valjda zato izgubio emoatiju prema "matorom svetu" iako ljudi od 80 god. nisu zapravo nista krivi sto su i dalje zivi, ako neko od 20-30-40 god. prerano umre... ali, "c'est la vie", to je zivot...

Poslednja izmena:
Jooj iskreno ovo je mene baš smorilo i baš onako zateklo i iznenadilo iako je već bila uveliko u nekim zrelim godinama.

Po meni najjača i najbolja pevačica svih vremena, sad neki bi možda rekli da je ne znam Areta Frenklin, Vitni Hjuston, Ela Ficdžerald ili već ko ono sve su one legendarne pevačice nestvarnog glasa i talenta ali meni je muzika Tine Tarner svakako bliža jer ono Tinu Tarner zaista volim da slušam i volim njenu muziku i energiju dok recimo uz svo dužno poštovanje kad sam slušao recimo Aretu Frenklin, to je kapiram nekako muzika bliža nekim starijim generacijama i onima koji više vole neku klasiku dok muzika Tine Tarner je nešto što vole i slušaju sve generacije, ono i rokeri i reperi i metalci i oni koji vole klasiku više i oni koji vole više neki pitkiji, više mejnstrim i melodičniji zvuk, ono mislim da ona prevazilazi zanr i pokriva svačiji muzički ukus.

Iskreno baš me je smorila i rastužila ova vest i onako čak malo izbacila iz takta 😥😥.
Mislim nije bila čak ni tako stara kad bolje razmislim, ono 80-ak godina je neki prosečni, osrednji životni vek ( ako izuzmemo decu i mlade ljude koji se iz nekog razloga razbole od nečega, nastradaju u raznim tragedijama, ginu u saobraćajnim nesrećama, overavaju od droge i sve te anomalije i neprirodne stvari koje realno ne bi trebalo da se dešavaju) za jednu onako zdravu ili relativno zdravu osobu, mislim neki glumci, muzičari ili šta ja znam još uvek su aktivni i rade u tim godinama.
Tako da 80-ak godina zaista nije mnogo za nekog ko ima takvo ime, tolike pare, ko živi na tako visokoj nozi i kome je sve omoguceno i dostupno, od najbolje moguce ishrane pa do prevencije, nege, lekara, itd, tako da me je malo zateklo onako jer se ona bas dugo dosta dobro drzala i odolevala vremenu.
Mada mislim da je vec neko vreme bolovala od necega jer poslednji onaj intervju koji je dala mozda prosle,pretprosle godine nije bas izgledala dobro, mislim da nije mogla ni samostalno da hoda.

Ono bas smor, inace danas je i dan nesto sav tako usran bio i nikakav i ono maltene kao da sam naslutio neke lose vesti, onako na kraju dana kao slag na tortu, bas smor, tuga.

Neka je vecna slava kraljici Rock ‘n’ Roll-a. ❤️🙏

Back