Tiktoker razbesneo Srbiju porukom o vojnom roku: "Odakle vam ideja da želim da uzmem pušku i branim zemlju?"

Onaj ko ima gde da pobegne, pobeci ce (ako uspe da pobegne). Mnogi nemaju gde da pobegnu
Ne moraš da imaš gde. U slučaju rata stičeš automatsko pravo na azil u drugim državama, tako da o tvojoj ishrani i zdravlju tada mora da brine Crveni krst i ministarstvo zdravlja prihvatne zemlje u koju si otišao. Azilanti u EU dobijaju i poprilične svote novca, Romi iz Srbije su u Nemačkoj uzimali po 1,000€ mesečno.

Ne moraš da imaš gde. U slučaju rata stičeš automatsko pravo na azil u drugim državama, tako da o tvojoj ishrani i zdravlju tada mora da brine Crveni krst i ministarstvo zdravlja prihvatne zemlje u koju si otišao. Azilanti u EU dobijaju i poprilične svote novca, Romi iz Srbije su u Nemačkoj uzimali po 1,000€ mesečno.
Bas da vidim kako ce se stici do Nemacke. Jel preko Hrvatske ?

Kakvih dezertera u Americi? Regrutacija i vojna obaveza su tamo ukinute 1973. Jedino što muškarci kada napune 18 god. moraju da se online prijave u federalnu bazu podataka koja služi da se zna koliko ima muškaraca u dobi između 18-25 godina za slučaj da se nekada opet uvede obavezno služenje. I to je sve. A iako je to formalno obaveza, niko ko se nije prijavio nije kažnjen već decenijama.
Ko je bio u Nacionalnoj Gardi pa mu stigao poziv za Irak i Afganistan taj je vrlo brzo ustanovio sve o tome.

Ko je bilo kada služio u Americi je vojni obveznik i za njih su mere veoma oštre. Nema onog “ja sam svoje odslužio”, mogu do nzm koje godine života da ih pozivu kad god hoće.

Bezali su oni koji su koliko toliko imali para i oni koji su ih imali.
Čovek iz mojeg kraja je 1993. dobio poziv u vojsku, znao je da hoće da ga pošalju u Bosnu. Pokupio istog dana pasoš, prešao granicu u Makedoniju, a zatim otišao u Austriju i zatražio azil. Nije bio nikakav bogataš već samo čovek sa mozgom.
Bas da vidim kako ce se stici do Nemacke. Jel preko Hrvatske ?
Preko Rumunije i Bugarske. Doduše obe zemlje imaju program pomoći izbeglicama, dalje tražilac azila može slobodno da otputuje u drugu zemlju EU.

Sto da ratujete.
Dignete ruke i docekate vojsku koja dodje.
Promjenite ime,religiju...i nastavite miran zivot.
Protiv Albanaca i Bošnjaka to ne preporučujem. A ako je NATO (minus 🇹🇷) onda je to najbolje rešenje jer znaš da neće da te muče i da će se starati o tebi kao zarobljeniku bolje nego Vojska Srbije o svojem vojniku.

Protiv Albanaca i Bošnjaka to ne preporučujem. A ako je NATO (minus 🇹🇷) onda je to najbolje rešenje jer znaš da neće da te muče i da će se starati o tebi kao zarobljeniku bolje nego Vojska Srbije o svojem vojniku.
Pa nemoj sad tako.Diskriminaciju pravis.
Ko god dodje muskarci dignu ruke,a zenski dio familije noge i docekamo prijateljski dodjose sa oruzjem.Kada oni vide kako smo im se obradovali nece nas skoro ni pipnuti.

Pa nemoj sad tako.Diskriminaciju pravis.
Ko god dodje muskarci dignu ruke,a zenski dio familije noge i docekamo prijateljski dodjose sa oruzjem.Kada oni vide kako smo im se obradovali nece nas skoro ni pipnuti.
Nije NATO Srpska vojska pa da siluju. U Američkoj vojsci se za silovanje robija 20 godina do doživotna.

Nije NATO Srpska vojska pa da siluju. U Američkoj vojsci se za silovanje robija 20 godina do doživotna.
Nisam ja mislio na silovanje.
Vec dobrovoljno da dignu noge,cisto da ne dizemo samo mi ruke.
I ti ako ti dodje neka vojska na vrata ovaj recept primjeni.Vi muskarci dignite ruke a zenska celjad neka digne noge.Smjeskajte se obavezno.

Pazi ti to, bezobrazna Rumunija se meša i smeta joj to što Srbija vrši pritisak na rumunsku manjinu da se ne izjašnjavaju kao Rumuni. Onda ni Srbija da se ne meša u to kad Hrvatska vrši pritisak na Srbe u Glini i Petrinji.
Vlasi nisu Rumuni.
A Rumuni su prvi vrsili pritisak na Srbe.
Lapo sam ti naveo primer Belodedica, koji nije smeo ni da se izjasnjava kao srbin u Rumuniji ni da se preziva kao srbin u Rumuniji, nego su im prezimena menjali da lice na rumunska.
Tako nesto nemas niti je ikada bilo u Srbiji.
Na popisu ljudi mogu da se izjasnjavaju kako hoce.
Ima i dzedaja, pa sto ne bi bilo i vlaha.
Niko njih ne popisuje kao vlahe nego ljudi sami hoce da izraze svoju posebnost.
Da si iz Srbije znao bi da te na popisu niko ne tera ni na sta.

A Rumuni su prvi vrsili pritisak na Srbe.
Lapo sam ti naveo primer Belodedica, koji nije smeo ni da se izjasnjava kao srbin u Rumuniji
U Rumuniji se ne izjašnjavaš ni kao Rumun jer ne postoji ni u jednom dokumentu niti na popisima nacionalno izjašnjavanje. Dokle više srpske budalaštine?

Imaju svoj jezik, ali im ti kazes da su oni rumuni.
Vlaški jezik je nastavak dijalekta iz Rumunije, jedina razlika je veliki broj pozajmljenica iz srpskog u savremenom timočkom vlaškom. Čak i na sajtu vlaške nacionalne manjine piše da oni govore rumunski.
wpae95a92f_05_1a.jpg

Nego šta su? Vlasi na svojem jeziku sebe nazivaju Rumuni i onda naučnik poput tebe kaže nisu Rumuni oni koji se tako zovu.
Ma puati Vlahe i Rumune.
Sta je najbolje skuvati ako necija vojska dodje do kucnog praga?
Da li bi se uvrijedili ako ih domacin saceka sa vojnickim pasuljem?I sta im ponuditi za pice?Da budu zadovoljni.

Ma puati Vlahe i Rumune.
Sta je najbolje skuvati ako necija vojska dodje do kucnog praga?
Da li bi se uvrijedili ako ih domacin saceka sa vojnickim pasuljem?I sta im ponuditi za pice?Da budu zadovoljni.
Pa neće NATO da jede i pije po kućama. Nisu to četnici pa da jedu banicu i pečene prasiće ukradene od civila.

Ajde izguglaj kad je američki vojnik ili bilo koji NATO vojnik poslednji put počinio silovanje negde u svetu.
Samo zato što nema zvaničnih podataka ne znači i da se ne dešava. (BTW, bio je slučaj u Japanu o kome se pisalo)
Srpska vojska je 1999. počinila oko 20,000 silovanja na Kosovu i Metohiji.
ja o ovome nisam čitao niti sam video ikakvu evidenciju.

Samo zato što nema zvaničnih podataka ne znači i da se ne dešava. (BTW, bio je slučaj u Japanu o kome se pisalo)
To je drugo, delikt ali ne i ratni zločin. Silovanje u ratnoj zoni koje jeste ratni zločim je američki vojnik izvršio poslednji put pre desetak godina u Afganistanu.
ja o ovome nisam čitao niti sam video ikakvu evidenciju.
Pa ti pročitaj. Albanke su masovno silovane od srpskih vojnika, to su ti podaci UNHCR.

To je drugo, delikt ali ne i ratni zločin. Silovanje u ratnoj zoni koje jeste ratni zločim je američki vojnik izvršio poslednji put pre desetak godina u Afganistanu.

Pa ti pročitaj. Albanke su masovno silovane od srpskih vojnika, to su ti podaci UNHCR.
Jesu li mozda srpski vojnici silovali nekoga u tvojoj kuci?
Da nisu tebe guzili?

Back