Tiktoker razbesneo Srbiju porukom o vojnom roku: "Odakle vam ideja da želim da uzmem pušku i branim zemlju?"

Ali pazi kad gastosi palamudisu potrebu sluzenja vojnog roka.
To što je neko gastos ne znači da je oslobođen vojnog roka i može da bude priveden na graničnom prelazu što je bila česta situacija pre 2011. kad je vojni rok ukinut. Poslednjih godina od kad se govori o ponovnom uvođenju povećan je broj zahteva za ispis iz državljanstva Srbije. Mnogi ljudi iz Srbije rade godinama na zapadu i ispunjavaju uslove za državljanstvo ali iz brojnih razloga nisu ga uzimali zbog procene da im ne treba i da im je dovoljan samo stalni boravak, uvođenje vojnog roka će samo da ubrza proceduru da se Gastosi masovnije odriču srpskog pasoša.

Najbolja mu je misao "u slučaju Trećeg svetskog rata sešću na avion i otići odavde."

Kud će da ide u slučaju trećeg svetskog rata?:mrgreen:
Kidnuće kod marsovske princeze koju je upoznao na YU.

S obzirom da čoveku treba publicitet treba predvideti i opciju vojnog roka 10-20 godina, naravno, s lopatom u rukama.

To što je neko gastos ne znači da je oslobođen vojnog roka i može da bude priveden na graničnom prelazu što je bila česta situacija pre 2011. kad je vojni rok ukinut. Poslednjih godina od kad se govori o ponovnom uvođenju povećan je broj zahteva za ispis iz državljanstva Srbije. Mnogi ljudi iz Srbije rade godinama na zapadu i ispunjavaju uslove za državljanstvo ali iz brojnih razloga nisu ga uzimali zbog procene da im ne treba i da im je dovoljan samo stalni boravak, uvođenje vojnog roka će samo da ubrza proceduru da se Gastosi masovnije odriču srpskog pasoša.
A kako je kod vas u susednoj Bugarskoj? Uveden vojni rok ponovo?

Mene ova zemlja nicim nije zaduzila a trazila mi je svasta.
Takoreci otkad znam za sebe mi je pruzala sukobe, nepravdu i probleme.
Eto, toliko ima patriota koji bi se zrtvovali za nju, tako da joj bas ja nisam potreban.
A pre neki dan ne mogu da napune par autobusa, da odu da blokiraju saobracaj u srbiji blizu granice sa kosovom.
Sto znaju da je apsolutno bezbedno i da im nece faliti dlaka sa glave.

Stvar je da su skoro svi lazovi a kad neko kaze ono sto jeste onda ga ti isti lazovi napadaju.
Vidiš, njima baš trebaju takvi koji im nisu potrebni.

No my friend, upravo u takvim normalnim državama beže da nikako ne možeš da ih pohvataš.
Ja sam izneo svoju filozofiju, boli me qratz kako drugi misle i ponašaju se.

Pre daljeg lupanja gluposti proveriti kakav sistem kažnjavanja dezertera postoji u Americi, prvo propisno odleži, pa mu udare pečat dishonorable discharge u dosije pa nek nađe posao s tim, ili prosto nek otvori račun u banci..,
Taj pečat nikakvog uticaja nema na sposobnost otvaranja bankovnih računa, niti se odnosi na svako zaposlenje i na sopstveni biznis. Prema tome, vidi se ko lupa.

Pa neka ga se odreknu. Njihovo je pravo. Taj koji se odrekne drzavljanstva zbog 72 dana je totalni idiot. A ako i dodje do rata, svi oni imaju nekoga u Srbiji.

Pa neka ga se odreknu. Njihovo je pravo. Taj koji se odrekne drzavljanstva zbog 72 dana je totalni idiot. A ako i dodje do rata, svi oni imaju nekoga u Srbiji.
A što bi neko čuvao mrtvo državljanstvo mrtve države? Imam dva (🇷🇸 & 🇧🇬) i boli me racq za srpsko jer vredi taman za rolnu toalet papira.

Kad budes rodio, iscuvao odskolovao i napravio coveka onda mi se obrati da ti pokazem gde da ga posaljej da gine!
Do tada budi samo kuronja koga je mama naucila da bude heroj preko monitora!
Sara, jedno pitanje. Odgajila si decu, zdrava su i prava. Dodju zla doba i nazalost mora da se ratuje i ako se ovde govori o mini vojnom roku. Sta ces reci deci?

Sara, jedno pitanje. Odgajila si decu, zdrava su i prava. Dodju zla doba i nazalost mora da se ratuje i ako se ovde govori o mini vojnom roku. Sta ces reci deci?
Šta da im kaže? Bežte deco jer samo budale ratuju. Moj deda koji se borio u WW2 je govorio da samo budale idu dobrovoljno u rat i da on od toga osim penzije ništa dobro nije video a oni koju su pleli vunene čarape i pravili decu tokom rata su dobijali stanove posle rata.
Zdravi bili. I ja takodje imam dva sina. Ja im svakako necu reci sta da rade. Odrasli su ljudi.
Braniš samo ono što vredi da se brani. Mlad čovek od 19-20 godina u Srbiji nema šta da brani jer on u njoj nema budućnosti. Ko misli da ima ili je stvarno bogat ili je budala.

Šta da im kaže? Bežte deco jer samo budale ratuju. Moj deda koji se borio u WW2 je govorio da samo budale idu dobrovoljno u rat i da on od toga osim penzije ništa dobro nije video a oni koju su pleli vunene čarape i pravili decu tokom rata su dobijali stanove posle rata.

Braniš samo ono što vredi da se brani. Mlad čovek od 19-20 godina u Srbiji nema šta da brani jer on u njoj nema budućnosti. Ko misli da ima ili je stvarno bogat ili je budala.
Ja nisam pomenuo dobrovoljce. Pomenuo sam ne daj Boze rat. Ako i bude eventualnog rata, nece imati gde da se bezi.

Onaj ko ima gde da pobegne, pobeci ce (ako uspe da pobegne). Mnogi nemaju gde da pobegnu

No my friend, upravo u takvim normalnim državama beže da nikako ne možeš da ih pohvataš.

Pre daljeg lupanja gluposti proveriti kakav sistem kažnjavanja dezertera postoji u Americi, prvo propisno odleži, pa mu udare pečat dishonorable discharge u dosije pa nek nađe posao s tim, ili prosto nek otvori račun u banci..,
Kakvih dezertera u Americi? Regrutacija i vojna obaveza su tamo ukinute 1973. Jedino što muškarci kada napune 18 god. moraju da se online prijave u federalnu bazu podataka koja služi da se zna koliko ima muškaraca u dobi između 18-25 godina za slučaj da se nekada opet uvede obavezno služenje. I to je sve. A iako je to formalno obaveza, niko ko se nije prijavio nije kažnjen već decenijama.

Back