Tiktoker razbesneo Srbiju porukom o vojnom roku: "Odakle vam ideja da želim da uzmem pušku i branim zemlju?"

Sensei

Master
Moderator
Poruka
76.842
Ukoliko Vlada Srbije usvoji odluku, vojni rok bi trebalo da traje 75 dana i biće organizovan iz dva dela, 60 dana obuke i 15 dana vežbe. Za muškarce, starije od 18 godina, bio bi obavezan, a za žene dobrovoljan

1726540523978.png

Vlada Srbije usvojila je zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka, a do kraja sledece nedelje trebalo bi da se usvoje izmene zakona.

https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1977...tm_medium=widget&utm_campaign=Kurir_saobracaj

Međutim, zaduživanje uniforme i oružja ne dopadaju se delu javnosti, ako je suditi po oštrim reakcijama i negodovanju koje su izrazili na mrežama.

"To je zabrinjavajuće iz razloga jer niko ne pita nas omladinu da li smo mi voljni da se borimo za Srbiju? Sutra da bude žuta minuta, da bukvalno skontamo da će da izbije Treći svetski rat, koliko će mladih samo da sedne na avion i ode pre nego što se to desi? Da li vi stvarno mislite da ćemo mi mladi da uhvatimo pušku, da idemo u tenk ili kao pešadija da na nekog pucamo i ubijam za svoju državu?", poručio je u videu.

Najbolja mu je misao "u slučaju Trećeg svetskog rata sešću na avion i otići odavde."
Најбоље је бежати у ДР Конго или Кенију, мала је вероватноћа да ће неко трошити нуклеарке на Африку.

U ratu je zivot vojnika stavljen u ruke oficira tj. ljudi koji prave strategiju,a znamo da se strategije prave tako sto jednu grupu vojnika zrtvuju da bi drugi preziveli, kao sto je Zivojin Misic zrtvovao 1000 mladica vojne gimnazije da bi se ovi iskusniji vojnici povukli, znaci to dal cu preziveti u ratu ne zavisi od moje sposobnosti toliko, vec od puke srece. Danas kad bi izbio rat trebalo bi prvo sve ove 40+ godina poslati u rat i muskarce i zene pa tek onda na kraju mladice od 20 godina.

Mene ova zemlja nicim nije zaduzila a trazila mi je svasta.
Takoreci otkad znam za sebe mi je pruzala sukobe, nepravdu i probleme.
Eto, toliko ima patriota koji bi se zrtvovali za nju, tako da joj bas ja nisam potreban.
A pre neki dan ne mogu da napune par autobusa, da odu da blokiraju saobracaj u srbiji blizu granice sa kosovom.
Sto znaju da je apsolutno bezbedno i da im nece faliti dlaka sa glave.

Stvar je da su skoro svi lazovi a kad neko kaze ono sto jeste onda ga ti isti lazovi napadaju.

Mene ova zemlja nicim nije zaduzila a trazila mi je svasta.
Takoreci otkad znam za sebe mi je pruzala sukobe, nepravdu i probleme.
Eto, toliko ima patriota koji bi se zrtvovali za nju, tako da joj bas ja nisam potreban.
A pre neki dan ne mogu da napune par autobusa, da odu da blokiraju saobracaj u srbiji blizu granice sa kosovom.
Sto znaju da je apsolutno bezbedno i da im nece faliti dlaka sa glave.

Stvar je da su skoro svi lazovi a kad neko kaze ono sto jeste onda ga ti isti lazovi napadaju.
Није то ствар избора, него ко неће да се бори иде у затвор.

ovo je tragedija koliko je mlad naraštaj ispranog mozga

Sada me ne čudi onoliki broj članova ovde na krstarici koji nemaju osećaj za državu Srbiju
Ma neee...
Za sve je kriv "SAVE POSITION" pred napad u igricama.
A u tim igricama šalju jedinice u smrt da bi završili.level sa drugim.ili trećim naletom.
I sve tri jedinice su sa 100% morala otišle u smrt.

I oni tako igrali.
I sad sebe vide da su u igrici
Plus NEMA "SAVE POSITION"

Međutim, zaduživanje uniforme i oružja ne dopadaju se delu javnosti, ako je suditi po oštrim reakcijama i negodovanju koje su izrazili na mrežama.

"To je zabrinjavajuće iz razloga jer niko ne pita nas omladinu da li smo mi voljni da se borimo za Srbiju? Sutra da bude žuta minuta, da bukvalno skontamo da će da izbije Treći svetski rat, koliko će mladih samo da sedne na avion i ode pre nego što se to desi? Da li vi stvarno mislite da ćemo mi mladi da uhvatimo pušku, da idemo u tenk ili kao pešadija da na nekog pucamo i ubijam za svoju državu?", poručio je u videu.

Da li ovaj brat blizanac Bake Praseta zna da "kad izbije rat" nit aerodromi rade nit se izdaju vize...

Није то ствар избора, него ко неће да се бори иде у затвор.
Ne ide u zatvor, nije to pravi izraz, ide u nemilost mucilista, jer ce ga kidati bez ikakvih prava i milosti...Uzmi Srbina koji se usrao od straha, a takav je skoro svaki, i sad mu dopadne saka neko ko nece da se bori i postaje mu jasno da je sad u superiornom polozaju iako se usrao od straha i to ce da iskoristi u sekundi , da se izivljava da bi sebi prvo izbrisao i pokrio strah a kasnije postao i ponosan na svoj izivljeni patriotizam...on leci nepatriote....

Ne verujem u regularnost zatvora kad je u pitanju patriotizam u zemlji Srbiji gde su svi izdajnici...96% sigurno....ili zato sto su kukavice ili krajputashi banderasi ili stvarno sebicnjaci izdajice...
Referenca otpisani i svaki otpor okupatoru do sada.....pucavela nevidjena od dousnika...

Ma neee...
Za sve je kriv "SAVE POSITION" pred napad u igricama.
A u tim igricama šalju jedinice u smrt da bi završili.level sa drugim.ili trećim naletom.
I sve tri jedinice su sa 100% morala otišle u smrt.

I oni tako igrali.
I sad sebe vide da su u igrici
Plus NEMA "SAVE POSITION"
Ja se secam te problematike i da neke igre namerno nemaju save position u takvim momentima.....tacno se secam da smo pre 20 godina imali to pitanje na dnevnom redu i da je odluka bila no save position...

A gde ce da ode posto nas napadne kolektivni zapad.
U rusiju gde se isto ratuje.
Kakav teletabis.
Nudim planove zemunica Malcanskog berberina.....50tak zemunica na podrucju severno od Nisa.....organizovano snabdevanje , potpuno maskiranje ulaza i prilaza....

Cena sitnica, 300e nedeljno....hrana ukljucena u cenu...ne i lekovi....
Zemunski turizam....

Ja se secam te problematike i da neke igre namerno nemaju save position u takvim momentima.....tacno se secam da smo pre 20 godina imali to pitanje na dnevnom redu i da je odluka bila no save position...
Isto je strogo zabranjeno da kad je tvoj turn odeš da kuvaš kafu i da tako nerviraš ostale gejmere online

Back