Tijanić: I ja sam za ukidanje pretplate

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
RTS nema para za snimanje novih emisija, a ima za nagrađivanje zaposlenih, i to do 160.000 dinara mesečno! Još gore je što Javni servis „svih građana Srbije“ zaposlenima isplaćuje stimulacije iako je 2011. godinu završio s gubitkom od 40.376.000 dinara.

O poslovnim rezultatima direktora RTS Aleksandra Tijanića javnost može da sudi sama, tek on na osnovu njih, uz mesečnu zaradu od 250.000 dinara, svakog meseca dobija i okruglo 160.000 dinara stimulacije.

Kakav je kvalitet programa na srpskom Javnom servisu, jasno je čim se zaviri u TV program. Samo od početka ove nedelje na kanalima RTS 1 i RTS 2 emitovane su uglavnom reprize domaćih i stranih serija, kao i poneki film. Ono što je velika sramota jeste i to da je RTS za decu odvojio samo između 1,66 i 2,57 odsto ukupnog programa, a poznato je da je Javni servis nekad imao najbolji dečji program.

Kad su u pitanju reprize, od domaćih serija prikazane su „Ono naše što nekad bejaše“, „Muzikanti“ i „Diplomci“, a u kasnom večernjem terminu ponavlja se repriza američka verzije serije „Ružna Beti“, italijanske „Kapri“ i američke „Skok u budućnost“. Tu se repriziranje repriza ne završava jer smo ove nedelje bili u prilici da po ko zna koji put gledamo i film „Video jela, zelen bor“, kao i Kusturičin dokumentarni film „Maradona“ i igrani film „Šoker“ iz 1989. godine. Na Drugom programu RTS često gledamo reprize koncerata, a ove nedelje su prikazana dva, Madredeuš i Partibrejkers.

Od oko 25 emisija po jednom kanalu, što serija, filmova, informativnog, sportskog, školskog i muzičkog programa, RTS dnevno emituje oko 12 repriza.

Da podsetimo, na prvom programu RTS, prema izveštaju RRA, u 2009. i 2011. godini RTS 1 nije imao ni minut kulturno-umetničkog programa, dok je u 2010. godini on činio 0,04 odsto ukupnog programa.

Do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor koliko je RTS izdvojio za stimulacije zaposlenih u prošloj godini, niti koliko je serija u poslednje dve godine reprizirao, a koliko je snimio novih.

S. Tomčić - K. Nikolić

Aleksandar Tijanić: Ja sam za ukidanje pretplate

Generalni direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Aleksandar Tijanić ocenio je juče da je Javnom servisu za funkcionisanje godišnje potrebno oko 60 miliona evra od pretplate i 23 miliona od marketinga, kao i da je ta medijska kuća prošlu godinu završila s malim dobitkom, ali da ovu neće tako okončati, prenosi Beta.

- Prošlu godinu završili smo, uz maksimalnu štednju, s malim dobitkom. Ove godine to nam neće poći za rukom - rekao je on.

Upitan o povremenim inicijativama da se ukine pretplata na Javni servis, Tijanić je ocenio da je to „vučenje za uši neposlušnog RTS“.

- Nekad je pokazivanje snage ljudi skrivenih iza političkog teatra. Nekad je samo snažan napad gluposti. Ali, medijski gledano, ja sam za momentalno ukidanje pretplate uvedene odlukom srpske vlade i parlamenta još 2002. Ukidanjem pretplate RTS bi bio pošteđen dve trećine napada koji proističu što iz lobističkih grupa, što iz podsticanog ubeđenja mnogih građana da im se neopravdano naplaćuje „televizijski harač“ - rekao je Tijanić.

http://www.kurir-info.rs/tijanic-i-ja-sam-za-ukidanje-preplate-clanak-287717

jesam vam lepo rekao da od te pretplate nema ništa. :lol:
 
i? Jel jel se zna šta će biti? Hoće li sledeći računi za struju biti bez te stavke?
Ne znam zašto, ali čisto sumnjam u to. A sad će još da ispadne kako i on to podržava, al' "ne daju dušmani"...

tu tv treba da placa onaj ko je koristi a to je vladajuca grupa partija
malo je sadisticki da mi placamo nesto da nas zombira i je be u mozak

Zar stvarno misliš da oni gledaju TV? :lol:
Oni sve znaju "iz prve ruke"... Što bi slušali našminkane priče
 

Back
Top