Тибор Церна, косовски херој

Poruka
15.202
Знамо да има много прича да ли је ово истина или не, бар смо наилазили на такве!
53636649_713028939094534_883760499781533696_n.jpg

АЛИ ХЕРОЈ ЈЕ ХЕРОЈ! СВИ СУ ОНИ НАШИ ХЕРОЈИ!

Тибор Церна, иначе Мађар по пореклу,
није имао ни пуних 20 година када је у јуну 1998. године добровољно отишао да служи својој земљи.
На прегледу су му папиролошки додали 2 килограма да би могао да обуче маслинасто зелену униформу...коју је на крају и обукао...жив се вратио није...дао је живот за отаџбину...јер другачије није умео...

Тиборови саборци из јединице касније објашњавају целу ситуацију:
"У периоду од 9. до 27. априла 1999. године један снајпериста из Француске Легије Странаца био је посебно кобан по наше војнике.
Свакодневно нам је наносио мање или језиве губитке, а никако није успевано да буде лоциран јер би користио само по један метак пре дуге паузе и пуцња са друге локације.
Нешто се морало предузети."

Затим настављају:
"Тог 27. априла, после дејства снајперисте Тибор Церна је одлучио да намами снајперисту да гађа њега, да би га наши снајперисти коначно открили.
Иако смо сви били затечени, он је устао и викнуо:
"Усташо! 'Ајде, пуцај ако си јунак, ја те чекам!"

Обарач је повучен.
Метак из снајперске пушке је погодио Тибора право у грудни кош.
Али, Тибор није пао.
Да би створио могућност да непријатељ дејствује још једном, како би га наши снајперисти открили и коначно елиминисали, Тибор Церна је остао да стоји.
Рањен, смртно рањен, окренуо се ка нама у рову, који смо га све време одвраћали од те намере, и рекао:
"За ову земљу вреди погинути."
Тада је уследио и други хитац.
Метак је погодио Тибора Церну у врат, убивши га на месту.
Тренутак касније, наши снајперисти елиминисали су снајперисту Легије Странаца, а Тибор је пао на земљу и ушао у легенду."

14. јуна 2017. године председник Србије Александар Вучић открио је у Дебељачи споменик Тибору Церни.
Вучић је споменик открио заједно са мајком Тибора Церне, Катом.

Вечна слава Српском хероју.

Medjutim, ono za sta je poginuo
...теби је недокучиво, јер причаш о "продаји".
Ти мериш, колико би требало да вреди нечики живот, као на пијаци, ја теби, ти мени.
А то нема цену.
И зато ниси достојан да измеш у уста име овог момка, и да смишљаш како да се политички "овајдиш" од његове погибије.
Срамно.

Једног дана....свака српска жртва у 20. веку ће имати свој смисао. Тибор Церна је јуначки поступио, мада није требао то да ради себи и својој породици. Можда је глупо што ја судим о томе али ми је жао што је морао да буде глинени голуб.

...теби је недокучиво, јер причаш о "продаји".
Ти мериш, колико би требало да вреди нечики живот, као на пијаци, ја теби, ти мени.
А то нема цену.
И зато ниси достојан да измеш у уста име овог момка, и да смишљаш како да се политички "овајдиш" од његове погибије.
Срамно.

Sta je tu sramno sa moje strane? Sto komentar nije na cirilici, verovatno... Vredi li zivot ovog momka (i ostalih) za pustanje istih neprijatelja preko granice, putem papira, a ne na bojnom polju? Uostalom, dobrovoljno se javio, pa im se moglo da potpisuju sta hoce dok je on stradao. Dao je zivot svojim dzelatima u Bg na upravljanje, a sada mu isti dizu spomenik, dok izdaju i guse apsolutno svaki zivot u ovoj zemlji.

Срамота је што споменик овом војнику диже неко ко то исто Косово оберучке даје Арнаутима. Лицемерје, поквареност, демагогија, патетика. Све сама средња имена председника ове НАТО "Државе" зване "Авној Србија".

Споменик хероју сигурно, ко год да га подиже. То ће бити и подсетник на многе етничке Србе који са невероватно јаким аргументима дезертираше, док се процентуално већи број Мађара и Словака не само борио, него и дао свој живот за земљу њиховог рођења. Као из оног старог вица из земље под цензуром - "Ми смо добро, али тако нам и треба".

Једног дана....свака српска жртва у 20. веку ће имати свој смисао. Тибор Церна је јуначки поступио, мада није требао то да ради себи и својој породици. Можда је глупо што ја судим о томе али ми је жао што је морао да буде глинени голуб.

Da li misliš to što pišeš?

- - - - - - - - - -

Dok je ovaj Madjar dao zivot , Vulin je putovao u Juznoafricku Republiku i na izbor za mis sveta koji se odrzavao na Sejselima. Vucic, Toma & Radikali resavali su tada svoja stambena pitanja po elitnim lokacijama u Bgd-u

To je taktika...

spomenik je otvorio onaj koji je KLINOTNU ISAO NA NOGE NOSECI 20 MIL E , DA GA DIREKTNI UBICA NASIH HEROJA I NARODA TAPSE PO RAMENU...

to je gnusno !!!

Мислиш, онај што му је Тони Блер саветник?

Односно онај који је Шредера довео на СНС конгрес на дан почетка агресије?

Онај што са Тачићем договара разграничење?

Онај што Сороша Џуниора обавештава о току преговора са привременим Косовским институцијама а свој народ не обавештава?

Back