"Ti si se*onja" košta 15 dolara

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
365.900
Objava jednog Amerikanca je za kratko vreme postala viralna.
Amerikanac se požalio na Reditu na račun koji je dobio u jednom restoranu u Oregonu koji je sadržao pomalo čudnu stavku.

"Moj račun za večeru imao je poruku za mene", napisao je on i nasmejao brojne korisnike.

"Ti si seronja", piše na računu, a restoran mu je za to naplatio 15 dolara. Njegova objava šokirala je mnoge, no javili su se i ugostitelji kojima se svidela ova ideja.

"Voleo bih da možemo kupcima da naplaćujemo zato što su se*onje. Zaradili bismo toliko novca", napisao je jedan od njih. Srećom, ispostavilo se da mu restoran ipak nije naplatio "to što je se*onja", već da je čovek zaboravio šta je pio te večeri.

"Moja supruga i ja smo otišli u restoran za njen rođendan i oboje smo popili koktele. Potpuno sam zaboravio ime koktela kad je stigao račun, a koji se zvao 'Ti si se*onja, gospodine Burton'. Definitivno me iznenadilo", objasnio je.

Clip.jpg

link

:zcepanje:
Šalu na stranu, čini mi se da su konobari/konobarice i barmeni krajnje potcenjena profesija i profil ljudi uopšte.
Retko baš, retko, toliko da se ne sećam, je do mene došao neko vidno neraspoložen i kivan samo jer treba da me usluži, kao što se to može desiti po nekim drugim uslužnim mestima. U najvećem broju slučajeva sam bila pozdravljena osmehom, prosto uljudno, što treba da se uzvrati i na tome bude zahvalan jer možda ni njemu/njoj, a ni meni u tom trenutku ne miriše samo cveće u životu. Pa, mali znak pažnje pored šoljice kafe-nekakva bombonica ili čokoladica, cvetić, lepo aranžiran ratluk, pa npr. u Istanbulu-od obične kafe, spektakl čaše vode koja kad se otkrije isparava nekakav beli "gas", i moje pitanje:"Mogu li da pijem ovu vodu?" koje je nasmejalo konobara, pa onda i mene... Divno!
Osetiš da tu treba i može da ti bude lepo, da ostaneš duže, probaš još nešto... prosto stekneš dobar utisak, a i ne sačekaš kusur, jer... baš žuriš, a ustvari, to iskustvo želiš da pozdraviš i nagradiš jer ga nećeš dugo zaboraviti.
I, da... bezobrazluk gostiju... možda zaista treba na neki način dodatno oporezovati!

26 USD za jednu porciju carbonare... mislim da bi tamo incident napravio.
Pa, ko te naganja da ideš tamo, plus da konzumiraš nešto i platiš, pa se osećaš od samog početka očerupano?
Nije nekulturno ako sednemo, pogledamo jelovnik-cenovnik, i ustanemo kad smo shvatili da toliko ne možemo/ne želimo da platimo za uslugu.
Ipak, ne moramo usput da psujemo i budemo bezobrazni ako se konobar već nacrtao ispred nas. "Izvinite, moramo da idemo. Neki drugi put! Doviđenja!"

Pa, ko te naganja da ideš tamo, plus da konzumiraš nešto i platiš, pa se osećaš od samog početka očerupano?
Nije nekulturno ako sednemo, pogledamo jelovnik-cenovnik, i ustanemo kad smo shvatili da toliko ne možemo/ne želimo da platimo za uslugu.
Ipak, ne moramo usput da psujemo i budemo bezobrazni ako se konobar već nacrtao ispred nas. "Izvinite, moramo da idemo. Neki drugi put! Doviđenja!"
Podsjeti me da te jednom izvedem na večeru pa kada odabereš, reći ću: "Ne može draga, preskupo je. Popijemo čašu vode pa te vodim na hot dog."

Jao, da mi je vidjeti izraz lica koji bi složila.

:mrgreen:

Pa nije sad carbonara neko čudo od jela, jedino što je skuplje je pecorino, a ni njega ne ide kila u to.

Četiri žumanjka, jedno cijelo jaje, 400 gr. tjestenine, možda 150 gr. pecorina i 150 gr. gronika, biber.
To je to.

"Ne može draga, preskupo je."
(Razumem. Imam kući nešto. Nije carbonara iz restorana, ali nećemo ostati gladni. )
Insinuiraš da druga, još nedovoljno upoznata polovina razume loše ako ne želiš da platiš obrok u restoranu?
Ti ne bi da ostaviš utisak nekog ko neće to sve da plati?
Pa... većina nas se ne hrani regularno po restoranima, i većina nas-ženskih, možda treba da naglasim-takođe reaguje na visoke cene nekog običnog obroka. Ništa nije pogrešno ako se ustane odmah od stola i produži potraga za nečim boljim/ekonomičnijim.

Lik nije znao ni sta je narucio :lol:

Kako biste reagovali da dobijete ovakav racun u kome pise "Ti si se*onja" i naplati vam se 15 dolara
U Srbiji i CG mi redovno ljudi dolaze sa nemogucim stavkama da naplate....takav narod, ebali bi se za dinar, ebes obraz, to ce kod sledeg gosta da pokazu...

Naviknes....dobro je sto ti nije sabirao ostatke ostalih gostiju, ili pljunuo u casu...taj smo nivo iako se svi sablaznjavaju , jos zive u nekoj kvazi Jugoslaviji, koju nikad nisu ni videli ni osetili...

Zene uvek na nivou, nikad krive, nikad obraza i casti, a uvek postene...

Nebi me iznenadila stavka koriscenje WC u racunu kafica....ama bas ni malo...
Cak i da pise salveta za ispod case....

Na Tajlandu me nije iznenadilo kad pise koriscenje bade mantila za plazu 0 i koriscenje peskira za plazu 0 ali pise u racunu...
U Grckoj su mi isto davali , ali je to kostalo 5e i 3e ali mi nisu naplatili i nisu mi pisali racun zato sto sam srbin pravoslavac...a ch i de pisu...i madjarima pisu....
U prevodu , vise mi gledaju kroz prste u Grckoj i Tajlandu nego u CG i Srbiji....

Mislim da su mi jednom naplatili na racunu , krisku limuna uz neko pice, mislim pepsi da je bio....nije koktel....usred BG...ali pise u racunu...a nisam trazio nista....hoce to kod nas...

Cujem naplacuju ciscenje automobila kad ga rentirate, to je isto takav hoces neces vid turizma...
Neke stvari se podrazumevaju, npr to ciscenje automobila....jer moras da ga cistis kako god da ga je korisnik ostavio....nije to stan pa da cistis samo ako je neko djubre ostalo...

(Razumem. Imam kući nešto. Nije carbonara iz restorana, ali nećemo ostati gladni. )
Insinuiraš da druga, još nedovoljno upoznata polovina razume loše ako ne želiš da platiš obrok u restoranu?
Ti ne bi da ostaviš utisak nekog ko neće to sve da plati?
Pa... većina nas se ne hrani regularno po restoranima, i većina nas-ženskih, možda treba da naglasim-takođe reaguje na visoke cene nekog običnog obroka. Ništa nije pogrešno ako se ustane odmah od stola i produži potraga za nečim boljim/ekonomičnijim.
Svetica u papirima...
Ima razlike izmedju racionalni korisnik restorana u zenskom svetu i nekorisnik restorana u zenskom svetu....drasticna je razlika...
Cak i kad sama obilazi pekare, nece takva biti u drustvu muskarca, to je do mz odnosa koje ona podrazumeva, nije do nje, jos manje do njega..

Nesto razmisljam iz ugla epigenetike, postoji razlog opravdan da se naplati nekom neugodnom gostu racun zato sto je ser.onja....
To je zato sto je neugodnoscu izazvao povecanje sanse da sin i unuk kelnera dobije secer, bar za 1 procenat..

Sef na radnom mestu , ako izaziva stres pretnjama takodje zasluzuje kaznu....

Ali to je toliko van vidokruga coveka, zato se i pretvaraju u masine i stoku, jer ne zele da uvaze ljudskost i daju sansu lepom zivotu...nego traze nesto sto ce proglasiti lepim da bi vestacki dodali vrednost zivotu...

Umesto 100% uzivanja na letovanju, dobiju 50 50 , meni je to uzas...ali znam osobe koje uzivaju u tih 50 50 i same prave tih 50 50 i onda me ljudi pitaju , kako uopste ne ukapiraju kad su vec u mom drustvu da moze bolje da se provode i uzivaju...

Back