"The truth is out there"

akutasame94

Iskusan
Banovan
Poruka
5.540
Sigurno vecina vas zna ovaj slogan iz poznate serije X-Files....

Sad nije bas vezan za ovu temu, ali moze biti... Mislim na ovo:

movie_xfiles.jpg

Sta mislite, da li je moguce da smo sami u beskonacnom prostoru koji sadrzi nebrojeno mnogo planeta slicnih nasoj i koji se naziva svemir?

Da li negde postoji planeta gde se zene setaju gole i sa stikle, imaju tri sise i po cetri piccke...

Juče sam o tome diskutovao sa prijateljicom, i došli smo do zaključka da nije najpametnije o tome pričati u javnosti pred običnim ljudima, jer njima su neke stvari apsolutno nepoznate, i onda te proglase za ludaka.. :)

Mogu da kažem da, ne samo da verujem da druge rase izvan ove planete postoje, već da neke rase volim manje, neke više..

I sta je tu cudno?

@Direkt

WTF? EXPLAIN...

Juče sam o tome diskutovao sa prijateljicom, i došli smo do zaključka da nije najpametnije o tome pričati u javnosti pred običnim ljudima, jer njima su neke stvari apsolutno nepoznate, i onda te proglase za ludaka.. :)

Mogu da kažem da, ne samo da verujem da druge rase izvan ove planete postoje, već da neke rase volim manje, neke više..

Pa ti nisi normalan
Ti si lud skroz

Salim se :lol:
Zanimljiva Teorija

Hah, kao da nikad niste čuli za rase:

quarians:
Colossus_001.jpg

Protheans(odavno izumrli ali jedan je preživeo)
399px-The_Prothean_Profile.png

Asari bičez:
20100919184713!Asari.png

Hanar.. this ones:

Delan.png

Turijance:

Citadel_Council-Turian_council_member.png

Salarijance:

New_Salarian_Races_Page_Image.png

Mutave voluse:
tumblr_lzh24em6qh1rpemtho1_500.jpg

I ostale, Batarijance, Drelove,Kipere i Elkore..
shame on you

Ja nemam te dileme, znam da nismo sami, sigurno ima negde neka bakterija... A zasto su Klarku zastrasujuce obe ideje?

Za Klarka ne znam, za sebe znam. Ako smo sami, zastrašujuće je da u ovolikom opservabilnom kosmosu enormnih dimenzija čitav život skoncentrisan u jedan mali prostor koji je skoro tačka u odnosu na celoviti svemir... Ako nismo, onda je zastrašujuća pomisao koliko života sličnih našem protiče negde daleko, a da mi toga nismo ni svesni...

Hah, kao da nikad niste čuli za rase:

quarians:
Colossus_001.jpg

Protheans(odavno izumrli ali jedan je preživeo)
399px-The_Prothean_Profile.png

Asari bičez:
20100919184713!Asari.png

Hanar.. this ones:

Delan.png

Turijance:

Citadel_Council-Turian_council_member.png

Salarijance:

New_Salarian_Races_Page_Image.png

Mutave voluse:
tumblr_lzh24em6qh1rpemtho1_500.jpg

I ostale, Batarijance, Drelove,Kipere i Elkore..
shame on you

Mass Effect on forum...

Inace evo jos par rasa

Alien species coveredEdit

Amanin (Amanaman)
Anzati
Aqualish
Arachnor
Arcona
Arkanian
Askajian
Assembler (Kud'ar Mub'at)
Bantha
Barabel
Bimm
Bith
Blood Carver
Bothan
Caamasi
Chadra-Fan
Chevin
Chiss
Codru-Ji
Coway
Devaronian (Devish)
Dewback
Dianoga
Dinko
Drall
Dressellian
Droch
Drovian
Dug
Duros
Elom
Elomin
Energy Spider
Ewok
Exogorth
Falleen
Fia
Firrerreo
Gamorrean
Gand
Gank
Givin
Gotal
Gran
Gundark
Gungan
Hawk-bat
H'nemthe
Ho'Din
Howlrunner

Hssiss (Dark Side Dragon)
Hutt
Ishi Tib
Ithorian
Ixll
Jawa
Jenet
Kamarian
Khommite
Kitonak
Klatooinian
Kowakian Monkey-Lizard
Krayt Dragon
Kubaz
Kurtzen
Lorrdian
Massassi
Melodie
Mimbanite
Mon Calamari
Mrlssi
Myneyrsh
Mynock
Neek
Neimoidian
Nerf
Neti (Ryyk)
Nikto
Noghri
Ortolan
Oswaft
Pa'lowick
Phindian
Pho Ph'eahian
Piranha-beetle
Priapulin
Psadan
Pterosaur
Purella
Pydyrian
Qom Jha and Qom Qae
Quarren
Ranat
Rancor
Rishii
Rodian
Ronto
Ruurian
Sarlacc

Selonian
Shi'ido
Shistavanen
Slashrat
Sluissi
Ssi-ruu
Sullustan
Talz
Tauntaun
Taurill
Thernbee
Tin-Tin Dwarf (Tintinna)
T'landa Til
Togorian
Toka (Sharu)
Toydarian
Trandoshan
Trianii
Tsil (Spook Crystals/Smokies)
Tusken Raider
Twi'lek
Tynnan
Ugnaught
Umgullian Blob
Verpine
Vor
Vornskr
Vratix
Wampa
Weequay
Whiphid
Womp Rat
Wookiee
Yaka
Yarkora
Yevetha
Ysalamiri
Yuuzhan Vong
Amphistaff
Coralskipper
Dovin Basal
Gnullith
Ooglith Cloaker
Ooglith Masquer
Yammosk
Yuzzem
Yuzzum
Zeltron

Za Klarka ne znam, za sebe znam. Ako smo sami, zastrašujuće je da u ovolikom opservabilnom kosmosu enormnih dimenzija čitav život skoncentrisan u jedan mali prostor koji je skoro tačka u odnosu na celoviti svemir... Ako nismo, onda je zastrašujuća pomisao koliko života sličnih našem protiče negde daleko, a da mi toga nismo ni svesni...

Razumem za prvu konstataciju, ali meni nije zastrasujuca pomisao da ima drugih rasa...

Neki podsećaju na ljudski izgled, ili mi na njih, jer je ljudsko telo kreirano po ugledu na njih, tadašnje 'bogove'.
Evo jedne rase kojoj ne ličimo, ali neki i liče, uglavnom aristokratija:
draco.gif

Dobro, znao sam da ces to reci, ali rekao sam da podsjecaju oni na nas jer nisam vidio nijednog, niti je dokazano njihovo postojanje.
Mada, to sto govoris ima smisla, ali ti mi izgledas nekako previse uvjeren u to

Dobra tema, ali nema veze sa tinejdžerima, pa ću je prebaciti na NPIM. Nadam se da će tamo imati odziva jer me zanima šta ljudi misle o ovome... :)

Iskreno, što kaže Math, smatram zastrašujućim ako smo jedini u univerzumu, a drugu hipotezu, da smo samo jedni od brojnih, smatram čak prirodnom...
Mislim da je skroz normalno to da se u određenim uslovima pojavi svestan inteligentni život(a takvih uslova je RELATIVNO puno u univerzumu, samo je pitanje koliko njih je naprednije a koliko primitivnije od nas... :)

Ako zaista znate šta 'kosmos' jeste onda će vam biti jasno i sve ostalo. Vaše pitanje-odgovor će onda postati apsurd.

'Out there' is 'in here'.

Ne postoji Istina koja je izvan TEBE.
Istina je uvijek u tebi...sad...postoji ona apsolutna, nepromjenjiva i ona relativna koju stvaraš u ODNOSU na svoja ubjeđenja.

'Kosmos' je bezgranični prostor u kojemu su projektovani objekti...to bi bila istina koju stvaraš oslanjajući se na svoj Raz-Um i njegovu 'fizičku' projekciju 'stvarnosti'.

Međutim, 'Kosmos' je uistinu NE-matreijalan, NE-fizički, i kao takav staje u JEDNU 'TAČKU'...u CENTAR Svjesnosti...u UM.

Kao što sam Ja kao 'čovjek' izvedeno postojanje, dakle postajanje, iz tog JEDNOG CENTRA, iz UM-a...tako si i Ti...a tako i...bezbroj drugih iskustava Sebe.

.

...a kao što Ja i Ti jesmo, tako i Zemlja jeste...tako i...
Projekcije (dakle kroz Raz-UM) nisu na istim frekvencijama.

Poslednja izmena:
Ako zaista znate šta 'kosmos' jeste onda će vam biti jasno i sve ostalo. Vaše pitanje-odgovor će onda postati apsurd.

Istina je uvijek u tebi...sad...postoji ona apsolutna, nepromjenjiva i ona relativna koju stvaraš u ODNOSU na svoja ubjeđenja.

'Kosmos' je bezgranični prostor u kojemu su projektovani objekti...to bi bila istina koju stvaraš oslanjajući se na svoj Raz-Um i njegovu 'fizičku' projekciju 'stvarnosti'.

Međutim, 'Kosmos' je uistinu NE-matreijalan, NE-fizički, i kao takav staje u JEDNU 'TAČKU'...u CENTAR Svjesnosti...u UM.

Kao što sam Ja kao 'čovjek' izvedeno postojanje, dakle postajanje, iz tog JEDNOG CENTRA, iz UM-a...tako si i Ti...a tako i...bezbroj drugih iskustava Sebe.

.

a šta se onda dešava kad čovek poludi? recimo ti se istripuješ da si napoleon bonaparta a ne ti koji jesi koji god da si?

.

Ovo me iz nekog razloga podsetilo na Loverkrafta, a on bese lud?

a šta se onda dešava kad čovek poludi? recimo ti se istripuješ da si napoleon bonaparta a ne ti koji jesi koji god da si?

A šta zna 'pametan' o onome koji je 'lud'???

NIŠTA.
.

A...Onaj KOJI JESAM...to UVIJEK JESAM.

Onaj koji postajem...jesam iskustvo Sebe kojega u ovom tijelu čovjeka moji roditelji nazvaše imenom: Simo.

Ako se Ja istripujem da sam Napoleon, otkud ćeš ti znati da Ja nisam Napoleon?

ŠTA ili KO je po tebi Napoleon?
ŠTA ili KO po Tebi jesam 'Ja'-Simo?

Ono iskustvo 'čovjeka' koje je ostalo u memoriji kolektivnog Raz-Uma?

A šta ako se 'Ja' recimo (kada po tebi istripujem) priključim na frekvenciju čitavog iskustva, odnosno, šta ako se tokom moje projekcije Biće koje me čini čovjekom usmjeri na iskustvo 'Napoleona' koje takođe postoji u istom ovom UM-u kao i Ja i kao i Ti...SADA...šta ti misliš?

Ako se to desi, da li misliš da i moje lice, u koje sam obučen u ovom iskustvu, mora da se pretvori u lice 'Napoleona' da bi Napoleon bio živ kroz mene?

A šta ako Ja recimo, mogu da uđem u tvoj Raz-Um i postanem 'Ti'...sada?

Da li bi to značilo da sam Ja lud, proluopao, ili možda da Ja mogu nešto što Tebi ni u snu ne dolazi na pamet?
A Ja to mogu.

Razlog zašto to ne činim jeste što Ja ne želim da postajem 'Ti' bez razloga. Ali Ja postajem...neki drugi ljudi, kada sam im POTREBAN, kada oni požele i dozvole mi da ih liječim od bolesti koje sami ne mogu da izliječe u Sebi.

Pa ako Ja to mogu, zašto bih morao da 'istripujem' da bih postao 'Napoleon'...potrebno mi je samo da se poistovijetim sa frekvencijom koja Napoleon JESTE u SADA. NE, to nije trip, to je SPOJ, kao što smo i Ti i JA SPOJ u sada, zato i možemo da razmjenjujemo svoje iskaze na ovom 'forumu'. Da to nismo, ni Ja ni Ti ne bi smo znali za postojanje jedan drugog.

Back