"The Substance" pokazuje ružnoću i ludosti za lepotom

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
40.822
Proizvod „The Supstance“ garantuje mladost, lepotu i savršenstvo kroz proliferaciju ćelija. Stvara savršeniju verziju sebe Uslov je da podelite raspoloživo vreme sa ovim drugim „ja“ – nedelju dana za sebe, jednu nedelju za novu verziju. Ako se ne pridržavate ovog 7-dnevnog pravila, rizikujete da izgubite „savršen balans“.

Na svoj 50. rođendan, holivudska glumica Elisabeth Sparkle saznaje da je njena karijera završena. Jednom je čak osvojila i Oskara i dobila zvezdu na Bulevaru slavnih. Ali tada joj je bilo dozvoljeno da se pojavi samo u hiperseksualnoj emisiji aerobika, ali je takođe dobila otkaz jer je bila prestara.

Kada Elisabeth čuje od stranca za „Supstancu“, koja bi trebalo da deluje kao tretman za podmlađivanje, ona je naručila proizvod. Ona ga prima u paketu i uzima hipodermičku iglu. Iz njenog nagog tela izlazi mlađa, lepša verzija nje same, dvadesetogodišnjakinja. Njeno ime je Sue. Od sada, Elizabet mora da je hrani intravenozno. Oni dele svoje životno vreme. Elisabeth je u telu tačno nedelju dana, a zatim Sue nedelju dana

Ovo je kao horor film, ali ostaje pitanje: Šta su žene spremne da urade da bi zadržale svoj mladalački izgled, ili čak da se vrate 15 godina unazad?

Da li ste već gledali film i kakva su vaša mišljenja o filmu?

Nisam ali tema je jeziva.
Za normalose jeste tako ipak je svaka žena manje ili više pod pritiskom naročito ovi za Džet šeta
Samo kojoj je i u mladosti bio cilj da privlači pažnju izgledom. Glumice imaju taj problem ( uglavnom ) jer se na žalost uloge dobijaju na osnovu izgleda.

Samo kojoj je i u mladosti bio cilj da privlači pažnju izgledom. Glumice imaju taj problem ( uglavnom ) jer se na žalost uloge dobijaju na osnovu izgleda.

Ja nemam pojma kojoj mladoj djevojci (a sve smo bile mlade) nije važno i da su lepe ?

U moje vrijeme bili smo lepe kad smo prirodne , lepa kosa lepo se obučemo i sasvim u retkim prilikama malo stavimo karmina

Sad je drugačije vrijeme roditelji poklanjaju usne i nos

🤷🏻‍♀️

I opet je teško i u ovim godinama ostati otporan na kompletni kult

sada ozbiljno , ali stvarno jedno malo zapažanje
Tačno

Za normalose jeste tako ipak je svaka žena manje ili više pod pritiskom naročito ovi za Džet šeta

Samo ono što nije na uštrb zdravlju. Kome je teško da ostari "dostojanstveno".
kvalitetni i sadržajni komentari devojke
bravo 👏 🌹🌹🌹

Samo ono što nije na uštrb zdravlju. Kome je teško da ostari "dostojanstveno".

Šta znam ali recimo odlaziti pod narkozu gurati silikone u dupe ili grudi ipak nosi rizik opet je pravi boom i traženo je

Mislim da je odavno pomirenja granica

Nisam gledala film ali planiram da odem u bioskop čim se vratim sa odmora makar u trejleru vidiš kad je rekao “50 ti je godina” da se u njoj dosta toga polomilo jer nije više za na ekran

Ovo je kao horor film, ali ostaje pitanje: Šta su žene spremne da urade da bi zadržale svoj mladalački izgled, ili čak da se vrate 15 godina unazad?

Odgledala sam film i slegli su mi se utisci.
Tema mi je više traženje potvrde sopstvene vrednosti, a usputno je to kroz mladalački izgled i lepotu jer je glavni lik isključivo u tome pronašao svrhu svog postojanja. Žena je ophrvana idejom da više nikome ništa ne znači jer gazi 50. godinu, premda izgleda i dalje fantastično. Pogađa je mišljenje osobe koju definitivno procenjuje kako treba, ali joj je i to mišljenje toliko važno da bi poremetila pameću i nasela na obećanje nove mladosti pune prilika da bude i dalje "voljena".
Bez epiteta "lepa+mlada" smatra da je niko ne voli.
Biti tako apsolutno celim sobom bilo koja profesija/titula/zvanje i nemati ličnost koja vodi i život mimo profesije je strašno. Gledamo ženu koja nema ljubimce, prijatelje, porodicu, hobije, interesovanja i bilo šta što je izvan profesije, a njoj je samo primera radi profesija da bude lepa i mlada. Ovo bi se moglo preslikati na ljude koji se penzionišu ili iz nekog drugog razloga više ne mogu da se bave svojim poslom, a zbog toga izgube kompletno identitet jer su u međuvremenu sve ostale sfere života potpuno zanemarili.
Horor mi nije, groteska jeste. Patološka potreba osobe da bude voljena zbog maske-uniforme-svog renomea... je zamena važnih teza i zaključno je tragično to što takvi ljudi doživljavaju kao ljubav i potvrdu svake njihove vrednosti kao ljudskih bića.
Npr. Nadal napušta karijeru vrhunskog tenisera, i od tog momenta on više nije ništa. Neće, ne daj Bože, znati šta dalje i smatraće da je to to. Mre se jer smisla za postojanje i življenje više nema.

Back