The Mandalorian

Poruka
21.521
Danas je izasla 1. epizoda a za tri dana izlazi druga, zatim na svakih 7 dana sledeca.

Prva sezona ukupno ima 8 epizoda.

Recenzije su za sada izuzetno dobre.

Ja sam sada stavio da se skida, pa cu sutra odgledati.

Serija je radjena u Dizni produkciji sto je pomalo neobicno, smestena u Star Wars univerzum i prati pricu o lovcu na ucenjene glave 5 godina nakon dogadjaja iz filma Povratak Dzedaja.

Bilo je samo pitanje vremena kada ce i ova saga preci sa filma i na seriju, sto verujem da raduje sve "fanatike" Ratova Zvezda.. :D

 
Није ништа необично јер је Дизни пре неколико година купио сва права од Лукаса и сви филмови после "Повратка џедаја" су њихови.

Нисам још гледао серију, немам где :(
 
Није ништа необично јер је Дизни пре неколико година купио сва права од Лукаса и сви филмови после "Повратка џедаја" су њихови.

Нисам још гледао серију, немам где :(

Znaci Dizni producira i Star Wars filmove? :think: Nisam to znao...

Imas na sajtu tvshows.dub da skines prvu epizodu. :)
 
Znaci Dizni producira i Star Wars filmove? :think: Nisam to znao...

Imas na sajtu tvshows.dub da skines prvu epizodu. :)

Знам ја сајтове али немам комп а преко телефона и таблета ми се не гледа.

Епизода 7 је први Дизнијев филм, такође раде и анимирану серију.

Лукас има 6 филмова, божићни специјал, 2 анимиране серије, анимирани филм и неки спин оф са Евоксима из Епизоде 6.
 
Serija ''The Mandalorian'', novi veliki Diznijev projekat. Koliko je zapravo veliki govori i podatak da je budžet za svaku epizodu u prvoj sezoni oko 15 miliona dolara koliki je bio i za najskuplju seriju ikada ''Igra prestola'' u vreme njenog vrhunca. Ali s obzirom da su epizode ove serije relativno kratke (oko 20 minuta kraće od epizoda ''Igra prestola'') može se slobodno reći da epizode ''The Mandalorian'' sada bez dileme drže prvo mesto u kategoriji najskupljih ikada.

Radnja je smeštena u svetu ''Star Warsa'' (''Zvezdani ratovi''), pet godina nakon pada Imperije (sama serija nije direktno povezana sa filmskom franšizmom). Priča prati bezimenog plaćenika i lovca na glave koji je poznat samo kao ''The Mandalorian''. U svojoj profesiji je jedan od najboljih, skup, cenjen i veoma tražen. Međutim njegova poslednja meta će ga u potpunosti promeniti. Nateraće ga da okrene novi list i da krene putem za koji se nikada nije ni nadao da će ići. Lovac će postati lovina, a dojučerašnji prijatelji i saveznici neprijatelji.

Glavnog lika tumači čileanski glumac Pedro Pascal. Nama najpoznatiji po svojim ulogama upravo u ''Igri prestola'' i ''Narcos''. Prvi čovek iza projekta je Jon Favreau koji je po meni odradio odličan posao. Već u uvodnim minutima prve epizode se primećuje da je ozbiljan novac uložen u ovu seriju. Jedina mana (po meni) je što su epizode relativno kratke. Najduža (za sada) je trajala nekih 36-37 minuta.

Trenutno se emituje prva sezona, a radovi na drugoj su u toku.


 
Meni je bas to problem sto se ne vidi na sta su otisle te pare za produkciju.

The Expanse kosta mnogo manje, a izgleda mnogo mocnije. Ili Discovery.

A recimo serija koja kosta isto po epizodi See izgleda mnogo bolje plus ima zvezde i zvezdice u usponu u glumackoj ekipi. Plus ljudi glume pa rasturaju. Najbolja gluma u nekoj seriji ove godine.

Nekako je mlako i neopredeljeno. Ne briljiraju ni u jednom segmentu, ni u prici, ni u glumi, ni u efektima, ni u scenografiji.
Za te pare mora da se vidi nesto, negde.

Ludorija je i da se ne vidi lice glavnog glumca u seriji. Onda moze i Pera Peric da ga glumi, a da mu glas daje neki majstor za glas.

I na kraju ono sto prilicno nervira je izmisljanje nekih novih pravila nepoznatih u Star Wars svetu.

Na primer da Mandalorijanci ne skidaju kacige pred drugima. Kad treba da jedu verovatno se kriju po budzacima, zakljucavaju u podrume bez prozora ili pobegnu kilometrima od saputnika da im ne bi videli lice. Kakva budalastina.

A Rebelsi koji se desavaju u isto vreme, imaju Sabinu kao Mandalorijanku koja ide slobodno bez kacige. U poslednjoj sezoni srecemo jos gomilu Mandalorijanaca koji isto slobodno skidaju kacige.
 
Ja cu ipak sacekati da izadju sve epizode pa cu onda pogledati. Volim da osluskujem glas naroda na imdb, 9.1 je izuzetno visoka ocena ali 52k recenzenata i nije bas neki preveliki uzorak, to pripisujem tome sto je serija Diznijeva, da je iz HBO ili Netflix produkcije vec bi imala 3 puta vise.. Ni meni se ne svidja sto se glavnom junaku ne vidi faca, ali me ohrabruje taj ulozeni novac, mada opet da budem iskren, nisam tip koji se lozi na neke velike bitke i ludila, bitniji su mi sami karakteri, prica, dijalog, rezija, gluma, itd..
 
Pa to je problem. Nema glume kad ima masku i nema dijaloga kad ima malog beba yodu koji ne govori za saputnika.

Inace, da pohvalim malo da je ova epizoda danas bila verovatno najbolja do sada. Bilo je nekih malo zanimljivijih sporednjaka Clancy Brown, Mark Boone iz Sons of Anarchy i Natalia Tena iz GoT-a. Mada su kostimi bili ocajni, posebno Tenin. Cosplay kostima ima 10 puta boljih.
 
Serija je u osnovi dobra. Ima mnogo bolju priču nego zadnji filmovi Ratovi Zvezda, ali pati od istih bolesti kao film. Agresivna feminističko liberalna propaganda. Žena bije lovca na ucene. Jadno da jadnije ne može biti. Belci su svedeni na minimum i to se prikazju ili kao totalni degenerici ili kao zli ljudi. Sada jeste dobra akcija, efekti su dovedeni do savršenstva i ono što mi najviše fali jeste dobra stara muzika iz filma.
 
Pogledao 2 epizode.. Serija pravljena za Amerikance debile.. Ajde nastavicu dalje ali ovo do sada je tuzno, snimljeno za decu i tupavce koji se loze na vecitu borbu dobra i zla, bez ikakvih nijansi, ko Prle i Tihi.. Akcione scene i 2-3 dijaloga za celu epizodu nisu moja solja caja.. Cisto cu da ispratim kad sam vec krenuo jer nema puno epizoda a i kratko traju.. Ali generalno je gubljenje vremena.... Plus sto onaj ko nije gledao svaki Star Wars film po 50 puta tesko da moze da pohvata sve te njihove termine i izraze, o rasama, uredjajima i cudima..
 
Posle trece epizode utisak je jos losiji... Njemu ne mogu nista, laseri se odbijaju od njega, al zato ispaljuje vatru, ubija sestoricu odjednom sa nekim pticicama i naravno magicna recenica This is the way koju kad izgovori stize konjica Mandalorijanaca u zadnji cas.. :super: Da ne pricam koliko je sve do bola predvidivo i navlakuse za malu decu 5 puta u 10 minuta evo samo sto nije. I ne znam gde su tolike pare potrosili kad Balkanska medja i Kralj Petar imaju bolje akcione scene...
 
Koju tacno?
Postoje 2 serije i 1 animirani film.
Ne znam ime :D Nešto digitalno animirano...ništa od toga nisam :) Mada planiram ovo novo što treba da izadje,što bi trebalo da nastavi Rogue One film,ali kao igrana serija,kao Mandalorian fazon...mislim da se zove Star Wars Andor...sad,dal je nastavak ili prequel od Rogue..ne sećam se...mada može se proveri,izaći će sledece godine.
 

Back
Top