The Lates - domaci moderni rock

george_soad

Početnik
Poruka
50
Bend koji posle četiri veoma uzbudljive godine, burne istorije, promenljivog sastava, stotine prevaziđenih i ne prevaziđenih problema, kao i stotine odsviranih pesama danas okuplja pet posvećenih i vrhunskih muzičara okupljenih oko samo jedne ideje, a to je MUZIKA!

Ime su dobili po uporno neizlečivoj osobini bubnjara da večito kasni, verovatno još uvek nenaviknutog na promenu vremenskih zona između Indonezije i Srbije, čineći svojim članstvom ovaj bend jedinstvenim
u beogradskoj underground sceni. Za celo njihovo postojanje od decembra 2005. godine, bend je oduvek težio poštovanju svačijih želja i potreba jer je prvenstveno osnovan na temeljima prijateljstva, a potom muziciranja. Tako je kroz svoj repertoar provukao skoro svaki oblik rok muzike poznat čoveku, od nastanka električne gitare, do ovogodišnjeg finala lige šampiona... Na taj način su skupili dovoljno iskustva da naprave najkvalitetniji miks od, na prvi pogled, nespojivih stvari. Takođe, svih 5 članova imaju i različite muzičke ukuse i uzore, tako da njihov zvuk i muzika pružaju originalan, neponovljiv i nezaboravan doživljaj svojim slušaocima.

Žanr koji se ustalio kod nas se može definisati kao moderni rok uključujući uticaje naših prvih idola kao što su Deep Purple, Gary Moore... Na to dodaje iskonski hard rock zvuk Whitesnake-a, AC/DC-a, Scorpions-a, John Bon Jovi-a... inspiraciju im pružaju i Guns’n’Roses, Red Hot Chilli Peppers, Lenny Kravitz i ostali heroji 90tih...i na sve to kao poslednji sastojak uključuju moderni zvuk Guano Apes-a, Nickelback-a, Foofighers-a, 3 Doors Down-a, S.O.A.D.-a, opravdavajući svoj žanr do samog kraja. Upravo je snimljen demo koji sadrži 4 pesme i kojim se bend trenutno promoviše po klubovima. Ovo je bend koji radi ono što je i hteo od samog početka...ROCKIN’ HARD!!!

https://www.facebook.com/pages/The-Lates/123730310904?ref=ts
http://www.reverbnation.com/bandthelates
http://www.myspace.com/bandthelates
http://www.gbob.com/bandthelates/Mozete glasati za nas na:
http://www.blrockopen.com/
 

Back
Top