The Dark Side of the Moon - 50 godina

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
710
Na danasnji dan pre tacno 50 godina, Pink Floyd su objavili legendarni "The Dark Side of the Moon", jedan od najznacajnijih albuma rok muzike.
Tim povodom, "Abbey Road Studios" su u saradnji sa clanovima grupe Pink Floyd izdali ekskluzivnu liniju proizvoda.

pf3.jpg


Majice, kape, dukseri, torbe, solje, privesci, casice, trzalice za gitaru, kaisevi za gitare i druge stvari, kao i repliku muzicke liste sa probe.
Prvog Marta 1973-e godine, Pink Flojd su objavili "The Dark Side of the Moon", njihov definitivno preloman i najznacajniji album, i jedan od najuticajnijih albuma rok muzike.

pf1.jpg


"50th Annyversary Box Set" je napravljen kao otkrivanje blaga sa razlicitim slojevima. Hypgnosis je naravno ukljucen u dizajniranje seta, kojim preovladava crna boja sa prepoznatljivom prizmom, drugacije dizajniranom. Set sadrzi vise kutija od kojih je u svakoj kutiji razlicita stvar. Knjiga od 160 strana, poster, extra materijal sa razlicitim verzijama pesama i zlatnom prizmom na kutiji, dok se u zadnjoj, zlatnoj kutiji nalazi remasterizovna LP ploca "The Dark Side of the Moon" - Live at Wembley Empire Pool, London, 1974", prva verzija albuma.


Album je sertifikovan 14 puta platinasti, proveo je top listi 972 nedelje, i uvrscen je na listu nacionalnih zapisa kao kulturno nasledje.
 

Back
Top