Težina komunikacije

Metronomy

Buduća legenda
Poruka
36.431
Asertivnost je nacin da se izbegne teska komunikacija kroz manipulaciju i prvokaciju, a sama prvokacija i mnipulacija je cesto nacin da nepoznata osoba pokaze svoje namere i iskrenost, pa asertivnim nacinom se iskljucuje potreba za testiranjem. Jer onaj ko je iskren i samouveren nema potrebe da manipulise, pa se dalja komunikacije uproscava.

AleksaJ

Buduća legenda
Poruka
26.598
Zašto je s nekima tako teško komunicirati?

Zašto traže dodatne probleme?

Zašto ne žele realno razmišljati?

Zašto baš ne žele čuti argumente, nego im je vrlo često plan upadati u riječ?

Шта је то 'реално' ?

Када ми треба ... акка хоћу .. а неко има .. и могу да узмем ....или ми дају ...

KraNp

Poznat
Poruka
9.297
Шта радити ако морам на послу да сарађујем са колегом који те без икаквог разлога не подноси и агресиван је према теби и не жели ни реч да проговори са тобом а посао те тера да међусобно комуницирате, међутим он то не жели да увиди или га није брига. Како да ја спутам свој бес због тога и фрустрацију што ни сам шеф не уме да успостави ред међу својим запосленима. Да ли вреди таквог скуцати штанглом преко потколенице или каменом у главу !?

Prekognisticar

Zainteresovan član
Poruka
323
Шта радити ако морам на послу да сарађујем са колегом који те без икаквог разлога не подноси и агресиван је према теби и не жели ни реч да проговори са тобом а посао те тера да међусобно комуницирате, међутим он то не жели да увиди или га није брига. Како да ја спутам свој бес због тога и фрустрацију што ни сам шеф не уме да успостави ред међу својим запосленима. Да ли вреди таквог скуцати штанглом преко потколенице или каменом у главу !?
Mislim to je do sefa a ne do kolege. Sta ja znam nekako mi druga opcija izgleda mnogo lepse za resetovanje ;)
Salim se malo al je bas problem ekipa na poslu cast izuzecima koji su u manjini

KraNp

Poznat
Poruka
9.297
Mislim to je do sefa a ne do kolege. Sta ja znam nekako mi druga opcija izgleda mnogo lepse za resetovanje ;)
Salim se malo al je bas problem ekipa na poslu cast izuzecima koji su u manjini
Ти га ословиш по презимену да му кажеш који ти документ треба од њега он те крвнички погледа и каже "НЕ ОБРАЋАЈ МИ СЕ" !!! Не знам како глупак не увиђа потребу да се посао заврши а не да са тобом изглади односе и иде на пиће. Нико му то није тражио. Мислим......ту убија његова глупост због које трпи и посао а и ти јер ће сутра теби шеф да придикује.

Prekognisticar

Zainteresovan član
Poruka
323
Ти га ословиш по презимену да му кажеш који ти документ треба од њега он те крвнички погледа и каже "НЕ ОБРАЋАЈ МИ СЕ" !!! Не знам како глупак не увиђа потребу да се посао заврши а не да са тобом изглади односе и иде на пиће. Нико му то није тражио. Мислим......ту убија његова глупост због које трпи и посао а и ти јер ће сутра теби шеф да придикује.
Pa ja bi pravac kod sefa da ga pitam kako da zavrsim to i to bez dokumenta koji ne mogu da dobijem od kolege posto kolega rece da mu se ne obracam pa nek se sef zeza sa njim.