Tetovaže i njihovi vlasnici

Ne treba nikad tetovirati inicijale,imena ili bilo šta što asocira na trenutne partnere jer nema garancije da se nećete pokajati kasnije.Isto nije dobra ideja tetovirati se pijan.
Tetovaže treba da imaju nko svoje značenje za osobu koja ih radi.
U mom slučaju su to rune koje ispisuju ime istog nordiskog božastva čije ime nosim kao nick.
Loki je lukavi bog haosa sa bolesnim smislom za humor,zaštnik odpadnika i svih onih koji odudaraju od društvenih normi jer i sam odpadnika medju bogovima i stalno je u konfliktu sa njihovim normama. A to je razlog što se identifikujem s njim.

ja mislim da svako ko ima tetovažu, IQ mu je max. 80
A nije tako.
Sad druga stvar što ja nisam neki obožavatelj tetoviranja iz estetskih razloga, ponajviše zbog toga što se ne mogu ukloniti.
Moraš shvatiti da za razliku od tebe i mene, kojima je tetovaža poput naljepnice onog neukusnog hillbilly plamena na autu, tim ljudima tetovaža iz nekog razloga ukras, ili im znači nešto dublje.
Ista stvar kao i s muzikom, hip-hop ne mogu smisliti, ali ne smatram da su svi koji ga vole, priglupi.

Potaknuta reportažom Najjače tetovaže Ade Ciganlije 2024 link
otvaram ovu temu.
Ima stvarno divnih tetovaža ali ima i onih za koje se ponekad pitam da li je stvarno to trebalo tako izgledati ili se netko šalio. Osobno ne procjenjujem ljude po tetovažama i ostalim tjelesnih ukrasima ali po izgledu tetovaže osobe koja je nosi ipak pokušavam steći neki "opći dojam" o individui

Da li se i vi ponekad pitate nešto slično? Zanimljivi su i komentari ispod snimke
8d tetovaze! ne 3d nego 8D

Ne treba nikad tetovirati inicijale,imena ili bilo šta što asocira na trenutne partnere jer nema garancije da se nećete pokajati kasnije.Isto nije dobra ideja tetovirati se pijan.
Tetovaže treba da imaju nko svoje značenje za osobu koja ih radi.
U mom slučaju su to rune koje ispisuju ime istog nordiskog božastva čije ime nosim kao nick.
Loki je lukavi bog haosa sa bolesnim smislom za humor,zaštnik odpadnika i svih onih koji odudaraju od društvenih normi jer i sam odpadnika medju bogovima i stalno je u konfliktu sa njihovim normama. A to je razlog što se identifikujem s njim.
Zar nije bolje da istetoviraš neku runsku formulu ili galdastafr?
Ja koristim Rune za proricanje i zaštitu

Zar nije bolje da istetoviraš neku runsku formulu ili galdastafr?
Ja koristim Rune za proricanje i zaštitu
Mala digresija - sada sam se sjetio nekog lika s Lukoil pumpe, napuhan, nabildan, pa zasukao rukave da se vide podlaktice, a tamo - Valknut, Mjölnir, Hugin i Munin, Geri i Freki, neki tekst ispisan Futharkom, možda je bilo još nečeg, a lik na Fitzpatrickovoj ljestvici brat bratu, petica kao kuća.

Skoro pa ovako da je bilo:

artworks-Ah46WECN8TglrXQ0-KFDVnA-t500x500.jpg

Obrnuto onoj lujki koja se kvarcala kao nespašena i izjašnjavala kao Afroamerikanka.
Mislim si - konju pokrij to, ponosni vikinzi se na dnu mora vrte kao turbine u svojim zapaljenim drakkarima.

Mala digresija - sada sam se sjetio nekog lika s Lukoil pumpe, napuhan, nabildan, pa zasukao rukave da se vide podlaktice, a tamo - Valknut, Mjölnir, Hugin i Munin, Geri i Freki, neki tekst ispisan Futharkom, možda je bilo još nečeg, a lik na Fitzpatrickovoj ljestvici brat bratu, petica kao kuća.

Obrnuto onoj lujki koja se kvarcala kao nespašena i izjašnjavala kao Afroamerikanka.
Mislim si - konju pokrij to, ponosni vikinzi se na dnu mora vrte kao turbine u svojim zapaljenim drakkarima.
Svastika je stari indijski simbol, ali SS jesu uzeli dvostruku solarnu Runu Sowilo

Yup, ovisi prema kojoj strani je okrenuta, može značiti dan ili noć, ili tako nešto.
Nego, sada sam se sjetio Hroboatusa, ja uvijek kažem Sig runa, on napisao da je Sowilo.
Da li je to isto?
Mislim da jeste.
Smer swastike je kod Tibetanaca zavisan od pola božanstva koje ga nosi
Sigrun je ime jedne od Valkira

Poslednja izmena:
Ух, имамо светитеље који су имали тетоваже..
Да... Крст на десној руци, око зглоба... Углавном је та суптилна тетоважа била реткост, и имала функцију, а не ко данас мајмунисање сликовном порукама по кожи...

Углавном су се Хришћански војници тиме суптилно означавали, да би их после масовне кланице, одвојено од паганштура сахрањивали (тј. Не спаљивали на ломачи, као што се ради са хиљадама лешева са бојних поља)

Дакле, и намена и функција су биле различите од данашњих билмеза...

A nije tako.
Sad druga stvar što ja nisam neki obožavatelj tetoviranja iz estetskih razloga, ponajviše zbog toga što se ne mogu ukloniti.
Moraš shvatiti da za razliku od tebe i mene, kojima je tetovaža poput naljepnice onog neukusnog hillbilly plamena na autu, tim ljudima tetovaža iz nekog razloga ukras, ili im znači nešto dublje.
Ista stvar kao i s muzikom, hip-hop ne mogu smisliti, ali ne smatram da su svi koji ga vole, priglupi.
Tetovaža je oznaka za raspoznavanje.
Neke majke su tetovirale decu da bi ih poznale ako se izgube ili ih ukradu.
Ono kao u pesmi Janičar kad majka prepoznaje mladež na sinu.
Cigani tetoviraju tačku na licu detetu koje nema mladež ili neki beleg.

Poštujem vojničke ili zatvorske tetovaže jer služe kao rovaš.(Oznaka pripadanja)

Tetovaže kod prostitutki isto imaju smisla da stave do znanja čija je pripadnost

Kod slobodnih ljudi nemaju smisla.
Sem eventualno da pokažu stepen želje za pripadanjem nekome - nečemu.

Vid' budisticki simbol svetla!

Back