Tetanus-pitanje

jeste, jeste, cim si se usplahirio turpije za nokte i prsta da je rizik za zivot.....

ja sam znao jednog koji je umro od tetanusa, bilo odavno, gradili kucu i stao na bas velik ekser, tako duboko mu se zabio u nogu da ga jedva izvadismo (ekser bio zakucan u dasku, kad je digo nogu celu dasku digo sa njom koliko se to nabilo)
mi mu govorili da ode kod lekara, on mlad zgodan... kaze ne treba opro ranu vodom.... i mesec dana kasnije g zakopasmo
A što je problem da se primi vakcina?

Pa eto vidiš da se umire. Ja bih ti lizao sise bez antitetanusa. A ti mi kažeš da ne rizikujem. Hahaha
pa kad se setim unazad decenije znao sam i ljude koji su poginuli u automobilskoj nesreci... e da i jedan dalji rodjak je poginuo na bicikli!
i to od pada...
sin mog poznaniika umro od udarca snezne grudve u glavu

bicikle ne voziti... rizik je ...
zimi ne izlaziti...

Ljudi ja vas pitam,da li moja situacija iskreno može da bude opasna?
Ne znam ni da li bi mi uopšte i dali vakcinu kad bi otišla jer nema krvi nigde..
Nebitno je da li ima krvi, kažeš da si imala rizičnu situaciju. Svaka takva situacija može da bude potencijalno opasna. Ne znam u čemu je toliki problem da se primi vakcina? Bićeš sigurna godinama. Onda možeš da radiš šta hoćeš. I važno je da se ne brineš. Ali ti si tvrdoglava. Nećeš da slušaš. Idi primi vakcinu. Preventivno, zbog budućnosti. Mlada si. Život je pred tobom. Urazumi se.

Nema potrebe za injekcijom protiv tetanusa.Meni kaptalo po prstima X puta.Iz pocetka sam i ja grebao sa svim i svacim,ali nije uspevalo,medjutim posle par sari se samo iskrljusta i nema lepka na kozi.

Superlepak se najbolje skida acetonom. Alkohol ga rastvara malo slabije, ali može i on da posluži. Nema potrebe strugati.
Kada se ulepis vise puta,ustanovis da nista ne treba da radis,jer spadne sam posle izvesnig vremena.Alkohol sam mislio,posto je strugala turpijom,pa da nije izglebala kozu.da dezinfikuje.Ne mora ni da osteti kozu,ali je otanji sa turpijom,iako je za nokte.Dezinfekcija nije na odmet.

Kada se ulepis vise puta,ustanovis da nista ne treba da radis,jer spadne sam posle izvesnig vremena.Alkohol sam mislio,posto je strugala turpijom,pa da nije izglebala kozu.da dezinfikuje.Ne mora ni da osteti kozu,ali je otanji sa turpijom,iako je za nokte.Dezinfekcija nije na odmet.
Evo sad znaš, ako hoćeš da ubrzaš skidanje superlepka sa kože, uzmeš od žene aceton. A može i medicinski alkohol.

rizik je.....

Tetanus shots can result in allergic reactions. This can cause facial swelling and difficulty breathing. Allergic reactions can be life-threatening and often require immediate medical attention. Other severe and rare side effects of the tetanus vaccine are SIRVA and brachial neuritis.
Alergije su relativno retke, rizik je mnogo manji od benefita.

Ne diži paniku.

Ljudi ja vas pitam,da li moja situacija iskreno može da bude opasna?
Ne znam ni da li bi mi uopšte i dali vakcinu kad bi otišla jer nema krvi nigde..
Treći put, ako nemaš ranu nemaš zašto da brineš.

I da je imaš pitanje je da li bi se vakcinisala, verovatno ne bi ako je prošlo manje od 10 god.

Ako imaš bilo kakvu ranu idi kod lekara i proveri.

Back