Test plazma potiska

Umri_muski

Legenda
Poruka
66.360
400W potrosene snage daje 11N sile potiska....to je rezultat Vuhan univerziteta, da li vi mozete bolje?

To je otvoreni izazov , ali ga nisu javno definisali tako , ali ga ja takok definisem jer to je sustina..
Ako na bilo koji nacin mozete dobiti veci potisak od 11N , na neki od vec vidjenih nacina, jonizacijom , visokim naponom, onim ventilatorima bez pokretnih delova ili slicno , onda ste na putu da napravite avion na plazma pogon....Jer Vuhan pravi avion kod koga motor trosi upravo navedeni odnos snage prema potisku.... 400W u 11N...
Ovo kazem zato sto za neke male skale, ste vec videli napravljene igracke i prototipove gde su popularni youtuberi dobili mnogo vise od 11N po 400W ulozene snage...

Sa 400W snage može mnooooooogo više sile da se napravi od 11N.

Naravno, prvo pojedeš jednu Plazmu.
Samo pratim njihovo zvanicno objasnjenje da su na pragu otkrica jer su senzacionalno napravili takav plazma potisak svog plazma mlaznog motora...
Ako postoji , onda da vidimo to sto postoji i zasto se onda duvaju ovi sto prave samo 11N sa 400W...

Jer ja a i svi smo videli kako se duvaju ljudi i dobijaju nagrade za uredjaje koji su slabiji od nekih pre 30 godina objavljenih u knjizi za poljoprivredu...ali oni to kao ponovo otkriju i dobiju nagradu jos od vlade...kao senzacionalno otkrice...

Mnogo tzv naucnika sada izmislja sve i svasta i dobijaju grantove na te svoje svasta price, bas skoro sam video grant , dobijen, holandija cini mi se, gde su stavili obicne vertikalne vetro turbine, vetrenjace, na osovine koje su zabodene na plutajucu povrsinu na kojoj su fotonaposnke celije, a te plutajuce povrsine povezane za dno i koristi se sila potiska i talasi da se izvuce dodatni procenat energije.....i onda spajaju sve to foto panel, vetro polje i male talasice u jedno i onda ide naravno velika projekcija izvucene energije i dobija se grant....ili start up...

Negde sam izabrao skup onih zanimljivih stvarcica koje nisu apsurdne, a ima i apsurdnih...
Da ne bude da su svi blentavi i da se loze na fantazmagorije...

Otud ko nadje neki rad gde je prisutno koriscenje plazme, bilo niskotemperaturne ili visokotemperaturne, a da je potisak veci od 11N po 400W ulozene snage, nek objavi ovde, pa da idemo dalje, ima ljudi koji ce znati odmah da uporede tehnologije , pa ce Vuhan da duva sa svojih 20 mil evra razvojnog novca ako je potisak samo 11N dok youtuberi koji imaju 3D printere vade iz svojih ventilatora i stun guns masinerija vise...

400W potrosene snage daje 11N sile potiska....to je rezultat Vuhan univerziteta, da li vi mozete bolje?

To je otvoreni izazov , ali ga nisu javno definisali tako , ali ga ja takok definisem jer to je sustina..
Ako na bilo koji nacin mozete dobiti veci potisak od 11N , na neki od vec vidjenih nacina, jonizacijom , visokim naponom, onim ventilatorima bez pokretnih delova ili slicno , onda ste na putu da napravite avion na plazma pogon....Jer Vuhan pravi avion kod koga motor trosi upravo navedeni odnos snage prema potisku.... 400W u 11N...
Ovo kazem zato sto za neke male skale, ste vec videli napravljene igracke i prototipove gde su popularni youtuberi dobili mnogo vise od 11N po 400W ulozene snage...
Изнео си неупотребљиве податке. Снага је производ силе и брзине, где је брзина и брзина чега?

Изнео си неупотребљиве податке. Снага је производ силе и брзине, где је брзина и брзина чега?
Snaga je elektricna, a sila je mehanicka...
Cek da razmislim i ovako sta je sta....snaga je u vremenu , potisak je sila u vremenu , ok , to drzi vodu....iako nema vremena kao podatka...niti se krati..

Snaga je elektricna, a sila je mehanicka...
Cek da razmislim i ovako sta je sta....snaga je u vremenu , potisak je sila u vremenu , ok , to drzi vodu....iako nema vremena kao podatka...niti se krati..
Па не држи воду. Бушилицом од 400 вати, преко зупчаника или котурача, може се подићи и цела тона. Али тако је када неуки новинари пишу вести (мада не знам где си то прочитао).

Back