Ја га радила пре двадесетак година, мислим да сам била прва у граду.

Одем на трансфузију са упутом за СИДА тест и тест на сифилис, требало ми за операцију у иностранству.
Кад су видели шта ми пише у упуту, збрисаше сви, никако да се договоре ко ће да ми вади крв!

Док сам успела да им објасним зашто ми то треба...
Тип ми извади крв и замота ми газом целу руку, од рамена до шаке и назад!

Ваљда од збуњености.
После тога одем до кардиолога, и код њега ми био потребан преглед, а он ми гледа завијену руку, не верује да је од вађења крви. А рука већ почела да плави...

О.К. разјасним се са њим, и недељу дана касније, кад одох по резултате, прозивају ме у чекаоници и вичу:,, Ви сте она за СИДА тест???''
Пацијенти се дискретно повукоше дааалеееко од мене.
,,Ја сам...'' муцам стидљиво, а по глави пребирам већ недељу дана да ли сам се могла заразити код зубара, или приликом вађења крви или ...

(то ми је било на последњем месту, била сам 100% сигурна да сексуалним путем нисам)
,,Сачекајте др %$#", он ће Вам све објаснити...''
Шта да ми ОБЈАСНИ; боктемазо!?

Пацијенти начуљили уши...
Стиже поменути др и каже:,,НИШТА НЕ БРИНИТЕ, немате ни СИДУ ни сифилис!'' (Чује се уздах олакшања пацијената збијених у другом крају чекаонице...)
Па нисам бринула, него шта да ми ОБЈАСНИ?
Ааа, . требало ми је објаснити како се попуњава званични формулар са резултатима тестова, јер рекох, носила сам то у иностранство, па да ме човек упути...
Човек из Бг који је био са мном на операцији каже да су њему прво тражили списак особа са којима је сексуално општио!

Тако да ја добро прођох...
Надам сам се да је сада то далеко лакше, да бар здравствени радници немају предрасуда.