TEST, CIJI SU VAM STAVOVI NAJBLIZI,,,

Velimir Ilić
Boris Tadić
Ištvan Pastor
Čedomir Jovanović

A sta nema Tome i onog Mrkonjca
Nema, ja sam sad namerno išao po drugi put da vidim i nema. Mislm, koji su to šabani, stavili nekog Paštora (nisam ni znao da postoji dok nisam video da je kandidovan), anisu Nikolića...

I onda se kao bune za neku propagandu--- lepo ja rekoh, Radikali = Čeda. Nema skoro nikakve razlike, sa tim da bi radikali verovatno stavili Čedu...

Mogli su i staviti Rističevića i Karićku...

Ma, glupost. Američke ankete stavljaju sve kandidate, i još daju da se usporedi sa bivšim kandidtatima koji se sad nismo nominovali.

Slazem se sa konstatacijom da su pitanja kretenska. Ovakvo forsiranje crno-belog pogleda na stvari moze da bude maslo samo jedne politicke stranke, zapravo dve... u stvari svih, ali nije u tome poenta.
U principu, postave pitanje, pa ako se vaš odgovor slaze sa taglajnom kampanje neke pp., upišu vam + za tog kandidata...

1. ''Obrazovni sistem u Srbiji treba što pre uskladiti sa evropskim sistemom obrazovanja.'' Zašto? Šta mislite da ne valja u našem sistemu obrazovanja ili šta to mozda mi imamo bolje u odnosu na Evropu, što ne treba menjati? Da li obrazovanje treba da bude puko programiranje za određeni posao ili treba dati prednost teoretskom znanju, znanju koje podrazumeva stvarno razumevanje stvari, što je preduslov za razumevanje kulture i duhovnosti, a ne prostog učešća u jednačini potrošačkog društva?

2. ''Nevladine organizacije rade protiv interesa države Srbije.'' Šta mislite, da li postoje nevladine organizacije koje rade protiv interesa Srbije? Koje su to NVO? Da li ''Orka'' radi protiv interesa Srbije?

4.''Trebalo bi formirati posebnu komisiju/radno telo za istraživanje slučajeva napada na manjine.'' Ako da, zašto? Da li mislite da 'obične' jedinice za borbu protiv zločina ne rade svoj posao ili da je to pitanje kojim se ne treba baviti uopšte?

9. '' Napadi na nezavisne medije i novinare/ke predstavljaju napad na demokratiju.'' Otrcana floskula ne predstavlja pitanje na osnovu kog se upisuje 'plusić' za bilo koga...

12. ''Radio televizija Srbije ispunjava sve uslove javnog servisa građana/ki Srbije i zbog toga treba da naplaćuje pretplatu.'' Zašto to mislite? Da li zato što mislite da im je program očajan i prepun repriza? Ili dosadan? Ili što ne tretira sve pp jednako? Ili što je odbio da pusti audio-zapis sa nečijeg mitinga?

13. ''Koncerti pevačice Svetlane Cece Ražnatovic treba da budu finansirani iz budžeta države Srbije, tj. novcem poreskih obveznika/ca.'' :D Debilno. Šta, ako odgovorite 'da', onda plusić ide Velji?

14. ''Exit je evropski brend Srbije, a ne Guča.'' Takođe, :D. Ako je odogovor 'da', onda ste za neku od 'urbanih', a ako je 'ne', za neku od 'seljačkih' partija? :D Ovo pitanje je, jednostavno, šovinističko...

19. ''U Srebrenici je počinjen genocid nad Bošnjacima.'' Ko što neko već reče, za odgovor na pitanje je potrebno poznavanje određenih činjenica i materijalnih dokaza, tako da ovo pitanje nema veze sa političkim opredeljenjem.

23. ''Evropskoj Srbiji treba da bude prioritet briga o njenim građanima/kama, a ne ratovi zbog teritorija.'' Kojih teritorija i koji ratovi? Odbrana sopstvenih teritorija ili iredentizam? Bilo kako bilo, zna se kome najverovatnije ide 'plusić' za ovo...

24. ''Nezavisnost Kosova je politička realnost.'' Takođe providno...

Test kao da je sklapao Miki Maus, lično.

"We play fair and we work hard|And we're in harmony
M-I-C-K-E-Y M-O-U-S-E
Forever let us hold our banner high
Boys and girls from far and near
You're welcome as can be
M-I-C-K-E-Y M-O-U-S-E...''

Aneks B: Na sva pitanja sam odgovorio sa 'Nemam stav' i ispalo je da sam u jednakoj meri za 1. Tadića i 2. Ilića, i u podjednakoj meri za ostalu dvojicu...

Е свакаквијех глупости на интернету, испало ми је као и код већине:
Ištvan Pastor
Čedomir Jovanović
Boris Tadić
Velimir Ilić
Да ли је неко пробао да на свако питање одговори са ''немам став''?

Nema, ja sam sad namerno išao po drugi put da vidim i nema. Mislm, koji su to šabani, stavili nekog Paštora (nisam ni znao da postoji dok nisam video da je kandidovan), anisu Nikolića...

I onda se kao bune za neku propagandu--- lepo ja rekoh, Radikali = Čeda. Nema skoro nikakve razlike, sa tim da bi radikali verovatno stavili Čedu...

Ma, glupost. Američke ankete stavljaju sve kandidate, i još daju da se usporedi sa bivšim kandidtatima koji se sad nismo nominovali.

tačno tako. bravo

Тачно тако.

Pa znas kako... opsta je pretpostavka da neko govori da bi nesto postigao, manje ili vise postenim metodama.

A ovo jeste, bas kao sto kazes, totalno namesteno.

Nije me mrzelo.. cisto iz vica da odgovaram jos jednom... Ali totalno nacionalno... i opet su mi ispali ista cetvorica... Velja, Tadic, Pastor, Jovanovic (mada je Ceda 'dobio' vrlo malo.. mozda 10%)

Back