Tesla ili prilagodjavanje Andjela

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

NatasaNatasa

Elita
Poruka
15.620
Šta mislite o ovoj predstavi???

Ja sam je sinoć gledala ... predstava je u principu dobra ... ali mi je sve vreme falilo malo dinamike, svetlosnih efekata, scenografije .... potpuno je prazna i statična scena koja jednog čoveka treba da dočara kao perfekcionistu, poetu, proroka .... i nadasve naučnika.
Glumci su totalni promašaj. Ubili su mi volju za slušenjem onog što je Tesla hteo da nam poruči.

Toliko sam očekivala ... a dobila sam tako malo.

Kakvo je vaše mišljenje.

Poslednja izmena od moderatora:
NatasaNatasa:
Šta mislite o ovoj predstavi???

Ja sam je sinoć gledala ... predstava je u principu dobra ... ali mi je sve vreme falilo malo dinamike, svetlosnih efekata, scenografije .... potpuno je prazna i statična scena koja jednog čoveka treba da dočara kao perfekcionistu, poetu, proroka .... i nadasve naučnika.
Glumci su totalni promašaj. Ubili su mi volju za slušenjem onog što je Tesla hteo da nam poruči.

Toliko sam očekivala ... a dobila sam tako malo.

Kakvo je vaše mišljenje.

sustina i jeste u tome da scneografija bude prazna i da se reditalj namerno nije igrao sa rasvetom.
Kada ni scenografija ni rasveta nisu jasno definisane,to znaci da gledalac treba da ima na umu da radnja nije ni prostorno ni vremenski ogranicena.

Predstavu nisam gledao pa ne mogu je oceniti, ali zato mogu predloziti Teslu u Madlenijanumu u Zemunu.
Nju sam gledao i mnogo je dobra (a ima i svetlosnih i scenskih efekata). Takodje je u glumachka ekipa odlichna. Sastoji od mnogih poznatih glumaca na chelu sa Draganom Micanovicem koji je posao fenomenalno odradio.
Vredi je pogledati.

NatasaNatasa:
Svetlost (rasveta) nije vezana ni za prostor, ni za vreme.

nisu? xexexe..zamisli sad u predstavi Brilijantin nameste rasvetu bas kakva je u Tesli,slozices se valjda da je vise nego glupo.
Ajde ovako nesto da naucimo!
Rasvete sluzi da bi se postiglo jedinstvo vremena i mesta radnje sto bi znacilo da je ona usko povezana i sa prostorom i sa vremenom.
Priznajem dala sam banalan primer,ali dobro razmisli o tome pre nego sto odgovoris...
Ako se i dalje ne slazemo o rasveti mogu da ti pisem jos mnogo,mnogo....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back