Quantcast

Teskoba

  • Začetnik teme Gargantua
  • Datum pokretanja
G

Gargantua

Gost
Teskoba
Nema mučnijeg osećanja od teskobe. To je osećanje koje naprosto ubija i može se možda uporediti još samo sa osećanjem gušenja.
Razumljivo je da pokušavamo da ga se oslobodimo što pre i po svaku cenu. Koristeći pritom najčešće spoljna i mehanička sredstva. Obično pokušavamo da pobegnemo od svoje teskobe tako što ćemo pobeći od sebe.
Trik ponekad pomaže ali samo privremeno. Teskoba se po pravilu vraća.
A sam lek je čak i gori od bolesti. Bežeći od sebe uspevamo da donekle umaknemo vlastitoj teskoib, koja nam je, međutim, i dalje za petama, spemna da nas u svakom trenutku zaskoči. Ali tako gubimo ono najdragocenije što imamo – sebe same.
Suočimo se radije sa teskobom, ma koliko se to zastrašujućim moglo činiti. Naša je.
Teskoba nije nešto što nas je spopalo spolja i bezrazložno. Ona je izraz nečega što se zbiva u nama. Ona je izraz činjenice da smo upali u klopku i da nam se čini kako više nemamo kud.
Najčešće upadamo u klopke koje smo sami sebi postavili. Takve nas obično najviše koštaju.
Kako se izvući iz klopke?
Tako što ćemo razmiliti o načinu na koji smo u nju upali. Put koji vodi unutra je istovremeno put kojim se možemo vratiti napolje. Važno je ne prepuštati se očajanju. Izlaz uvek postoji, samo ga treba pronaći.
Tekst sa http://www.srpska-posla.com

Na http://www.srpska-posla.com možete naći tekstove koji obrađuju različite teme iz našeg društvenog, ekonomskog i političkog života.
Na http://www.srpska-posla.com možete naći programe političkih partija, privredne pokazatelje i zakone.
 

Gost
Pa mislim stvarno, jednom Gargantui dolikuje da pise o jelu, pa onda o :roll: , i jos o :oops: , pa opet o :oops: , ali teskoba?????!!!!!!! :wink:
 
Top