Na aerodromima uopste nije problem napraviti pokolj, problem je to uraditi u samom avionu.
Ja sam inace pisao pre koju godinu, uvek sam se cudio zasto teroristi pokusavaju da unesu bombe iskljucivo U AVION, kada je hiljadu puta lakse usetati normalno na aerodrom, opasan cime god zelis, sa punim koferom cega god zelis, moze i dva-tri kofera, torbe itd. i da se tamo lepo detoniras. Cak, teoretski, mozes i da ostavis torbe i udaljis se i aktiviras daljinski.
Naime, aerodromi su u normalno vreme rada prilicno puni ljudi, narocito ako se stane recimo u redove za cekiranje, ili tamo gde se docekuku putnici koji su tek stigli.
Na takvim mestima bez vecih problema mogu zaista da se naprave pravi masakri, vrlo lako.
E, izgleda da su se i teroristi dosetili ovog pa poceli da primenjuju. Jedino resenje je ovde da se sva kontrola (rentgent i ostalo) postavi na sam ulaz u aerodrom. Ali to ce toliko da iskomplikuje putovanje i da napravi ogromne redove (= silno vreme cekanja samo da udjes u zgradu aerodroma, a gde je ono ostalo...) da ne znam da li je uopste realno. A to znaci da ce boom, boom, bang, bang jos dugo odjekivati evropskim prestonicama i velikim gradovima.