"Teroristička kvazi država"

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
thumbnail.php

24SI - Srpska pravoslavna crkva (SPC) posredno je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova time što se obratila pripadnicima Kosovske policijske službe (KPS) za pomoć u izbacivanju raščinjenog vladike raško-prizrenskog Artemija iz manastira Duboki potok.
"Poziv koji je KPS-u uputila Srpska pravoslavna crkva je "još jedan od činova koji, na žalost, potvrđuju da podjele među Srbima najviše odgovaraju srpskim neprijateljima", rekao je magistar pravnih nauka Zoran Čvorović za srbijanske "Vesti".

"A kao pravnik mogu da kažem da partikularni kontakti sa nelegalnim kosovskim institucijama koje su do sada održavali pojedini državni organi, a sada se tome pridružili i pojedini episkopi SPC, u očima Albanaca sa Kosova i onih iz međunarodne zajednice koji su im naklonjeni, predstavljaju se i predstavljaće se kao svojevrsni akti priznanja terorističke kvazi države Kosovo, nastale na državnoj teritoriji Srbije", navodi Čvorović, te zaključuje:

"Time, nažalost, pojedine osobe iz SPC, kao i državni organi Srbije, svjesno ili nesvjesno podrivaju ustavni poredak Srbije".

(24sata.info)

Poslednja izmena od moderatora:
thumbnail.php

24SI - Srpska pravoslavna crkva (SPC) posredno je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova time što se obratila pripadnicima Kosovske policijske službe (KPS) za pomoć u izbacivanju raščinjenog vladike raško-prizrenskog Artemija iz manastira Duboki potok.
"Poziv koji je KPS-u uputila Srpska pravoslavna crkva je "još jedan od činova koji, na žalost, potvrđuju da podjele među Srbima najviše odgovaraju srpskim neprijateljima", rekao je magistar pravnih nauka Zoran Čvorović za srbijanske "Vesti".

"A kao pravnik mogu da kažem da partikularni kontakti sa nelegalnim kosovskim institucijama koje su do sada održavali pojedini državni organi, a sada se tome pridružili i pojedini episkopi SPC, u očima Albanaca sa Kosova i onih iz međunarodne zajednice koji su im naklonjeni, predstavljaju se i predstavljaće se kao svojevrsni akti priznanja terorističke kvazi države Kosovo, nastale na državnoj teritoriji Srbije", navodi Čvorović, te zaključuje:

"Time, nažalost, pojedine osobe iz SPC, kao i državni organi Srbije, svjesno ili nesvjesno podrivaju ustavni poredak Srbije".

(24sata.info)

Трагично - али истинито...... Шибалић, Тадић и Синод - ПОЗВАЛИ СУ КПС И СПЕЦИЈАЛНЕ ШИПТАРСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ...... трагично али истинито...:dash:

Трагично - али истинито...... Шибалић, Тадић и Синод - ПОЗВАЛИ СУ КПС И СПЕЦИЈАЛНЕ ШИПТАРСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ...... трагично али истинито...:dash:
А кога да позову, кад Србија нема на Космету своју војску и полицију?

Istina je da se Srpska Pravoslavna Crkva nasla pred krizom i pitanje je kad ce izaci od krize jer ima dosta neslaganja izmedju Monaha i svako zeli zastiti Pravoslavlje od nadiranja Vatikanskog utjecaja nad SPC.Mislim da su jedni od boraca protiv ekumenizma upravo Ziloti koji se bune bilo kakvom udruzenju sa Vatikanom jer Ziloti smatraju da se Pravoslavlje mora ocuvati onakvo kakvo jeste i da mora prerasti u jedinu Krscansku religiju.Ner znam sta ce se djesavati ali ovo je odraz politike koju SPC odavno vodi i nema samo SPC unutarnjih problema nego je ima i Islamska Zajednica u Srbiji tako da se politika duboko ukorjenila u religiju i pitanje je kad ce se odvojiti politika od tih institucija.

Зар се ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ КОЈИ ИМА 50 ГОДИНА МОНАШКОГ СТАЖА ОКУПАТОРСКОМ ПОЛИЦИЈОМ ИЗБАЦУЈЕ НА УЛИЦУ ИЗ ХРАМА... пуј......:evil:

eremita..pa 50 godina monaskog staza pre svega treba da znaci smirenje i poslusanje.
Nemoj pogresno da me shvatis, ja ne sudim njemu...samo mislim da to nije trebalo tako da se desi.

Зар се ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ КОЈИ ИМА 50 ГОДИНА МОНАШКОГ СТАЖА ОКУПАТОРСКОМ ПОЛИЦИЈОМ ИЗБАЦУЈЕ НА УЛИЦУ ИЗ ХРАМА... пуј......:evil:
Има стажа, али се понаша противно свим законима, и Божјим, и црквеним, и духовним и световним, горди и издиже изнад Бога и људи...

Али, то што си ти овде написао ионако није одговор на мој пост.

thumbnail.php

(24sata.info)
А иначе, тачно, овај је један од тих квазипатриота-демагога, који срамно пљује по СПЦ, лаже, уноси смутњу и раздор, који управо ради за српске непријатеље.

Znaci ja kao musliman ne treba da se brinem mnogo o Srpskoj Pravoslvanoj Crkvi jer moram najpre gledati sta se radi kod mojih muslimana gdje je jos na snazi obrezivanje djevojaka ili Faraonsko obrezivanje s kojim Islamska zajednica Egipta ima problema da ubjedi stanovnistvo kako treba da se okane tog obicaja.Nista gledacu ja svoj posao ali isto tako brinem se i za Srpsku Pravoslavnu Crkvu jer ovo sve mi mirise na raskol koji ce imati dugotrajne posljedice a mozda Artemije ucini jos neku stvar koja ce biti u suprotnosti sa SPCom i tako izazove jos veci raskol SPCa.Ja sam prije neki dan govorio o tome da bi mogla da se osnuje Kosovska Parvoslavna Crkva po uzoru na Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu i tako se zarije noz u ledja definitivno Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.

ВЕЧЕРАС "НАСИЉЕ УЗ БЛАГОСЛОВ"

Један од свештеника вечерас СВЕДОЧИ ПРОТИВ ПАХОМИЈА НА Б92 - ХАЈКА НА СПЦ СЕ НАСТАВЉА ........ и неће јој бити краја... а то што су неке Владике ПОВЕРОВАЛЕ ЖУТОЈ ГАМАДИ - ВЕЋ ЋЕ ТЕШКО ПЛАТИТИ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ...

Istina je da se Srpska Pravoslavna Crkva nasla pred krizom i pitanje je kad ce izaci od krize jer ima dosta neslaganja izmedju Monaha i svako zeli zastiti Pravoslavlje od nadiranja Vatikanskog utjecaja nad SPC.Mislim da su jedni od boraca protiv ekumenizma upravo Ziloti koji se bune bilo kakvom udruzenju sa Vatikanom jer Ziloti smatraju da se Pravoslavlje mora ocuvati onakvo kakvo jeste i da mora prerasti u jedinu Krscansku religiju.Ner znam sta ce se djesavati ali ovo je odraz politike koju SPC odavno vodi i nema samo SPC unutarnjih problema nego je ima i Islamska Zajednica u Srbiji tako da se politika duboko ukorjenila u religiju i pitanje je kad ce se odvojiti politika od tih institucija.

Veze ti sa muslimanima nemaš. Ti si obični provokator.

"dešavati" se i u ijekavici, i ikavici i ekavici izgovara "dešavati". Ne može "dješavati" i "dišavati".

A, vidim ne znaš gde se izgovara "je", a gde "ije". Ne kaže se "ukorjenila", nego "ukorijenila", jer je imenica tog glagola "korijen i korijenje".

Back