Terazije ili Trg Republike?

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako sam pročitala naslov teme, automatski sam pred očima imala ćošak Kneza i Vasine, iz Kneza, ispod Albanije, izlog knjižare i dole stepenice u pod. prolaz. :D Kao pokretne slike. :lol: A zašto, pojma nemam. Valjda se odatle svi putevi račvaju i ukrštaju - i Česma i Trg, kao žiža u fokusu. Bukvalno jedna tačka. I Kališ i Skadarlija. I Novi i Slavija i Pančevački. Glasam za to parče asfalta. :P (Nisam opozicija, mame mi, ali stvarno mu tih pola kvadrata trotoara dođe kao na pravom mestu za teritorijalni epicentar.)

nemam pojma zbog čega,ali mene na centar bgd podseća spomenik na slaviji:p
a moja baka kaže da je centar na sred , kako HeBe kaže na početku Velike kaldrme:p
i da terazije i nisu računali kao neki centar, jer je to postao tek dvadesetih godina....
njima u ono vreme samo velika bila zanimljiva i kališ. tamo su izlazili,i švrćkali se po parku.
begenisali:p
glavna fora bila da se prošetaš "korzom" od kališa do terazija, pa natrag...

Strela:
Ispred zgrade SANU.

Ispred SANU postoji Ugaoni kamen, mala piramida, skoro piramidica, na kojoj su označene strane sveta tj. geografska dužina i širina. To je epicentae Beograda! Epidural je na Terazijama hehehehe
Velika ulica, ili kako su je zvale posleratne generacije - Štrafta
Setio se ja, vidim nešto mi sumnjivo...
Nakdnadna pamet obično nije dobra, ali eto, u ovom slučaju se pokazala korisnom ...8-)

HeBePoBaTaH_:
Ispred SANU postoji Ugaoni kamen, mala piramida, skoro piramidica, na kojoj su označene strane sveta tj. geografska dužina i širina. To je epicentae Beograda! Epidural je na Terazijama hehehehe
Velika ulica, ili kako su je zvale posleratne generacije - Štrafta
Setio se ja, vidim nešto mi sumnjivo...
Nakdnadna pamet obično nije dobra, ali eto, u ovom slučaju se pokazala korisnom ...8-)

Pitanje je bilo gde je epicentar Beograda, a EPICENTAR
Beograda je tačno vertikalno iznad HIPOCENTRA, tj. ispred
zgrade SANU, kao što sam i rekla.

P.S. Za koga-čega se naknadna pamet pokazala korsnom?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back