Tepisi

donamileva

Buduća legenda
Poruka
30.635
narode, hitno mi treba pomoć

da li neko od vas ima one tanane viskozne belgijske tepihe?
koliko su postojane boje, koliko lako se odrržavaju
i najvažnije da li su topli - kad kažem topli mislim kao vuneni ili bar oni pola-pola tepisi.
Živimo u kući,na spratu, prizemlje se ne greje pa mi je zato biusisoplotna karakteristika.

Dvoumimo se između takvih i klasičnih vunenih tepiha (100% vuna)
do sada smo imali ove druge pa bi mi značila i tuđa iskustva

i najvažnije da li su topli - kad kažem topli mislim kao vuneni ili bar oni pola-pola tepisi.
Živimo u kući,na spratu, prizemlje se ne greje pa mi je zato biusisoplotna karakteristika.

100% vuna, kaze strucnjak iz proizvodnje tepiha :rtfm:

100% vuna, kaze strucnjak iz proizvodnje tepiha :rtfm:

ako ti nije problem malo budu konkretnija

recimo naši vuneni tepisi idalje izgledaju ko novi (posle 14 godina koriščenja)
boje su postijane
perem ih klasično ručno, četkom i penom, a jednom god u salonu klasičnim šmrkom i nije im ništa
lepo se usisavaju

mane - teški su ko tuč, sama ne mogu da ih pomeram, suše se dugo

a oviskoznim ne znam ama baš ništa

ako ti nije problem malo budu konkretnija

recimo naši vuneni tepisi idalje izgledaju ko novi (posle 14 godina koriščenja)
boje su postijane
perem ih klasično ručno, četkom i penom, a jednom god u salonu klasičnim šmrkom i nije im ništa
lepo se usisavaju

mane - teški su ko tuč, sama ne mogu da ih pomeram, suše se dugo

a oviskoznim ne znam ama baš ništa

...vunene tepihe mi peru u perionicama- šmrkom ili mašinski- nemam pojma...Boje stoje, fleke od coca-cole izbledele ali one "mrtve" dlake i dalje ispadaju i formiraju čudne gromuljice koje se skrivaju ispod nameštaja.Znaš o čemu pričam...
Ali, avaj, bliži se dan kad će ova cica te tepihe šutnuti...Vuneni tepih će otići u istoriju doma moga. Baš kao što su to učinile i zavese pre sedam godina...
P.S. Kod dece su ti belgijski, viskozni...I ništa im ne fali, veruj...

Ako imaš u kući nekoga alergičnog na grinje i prašinu - odmah otpiši vunene tepihe. Ja sam iz tog razloga za moju sobu uzela jedan mali viskozni koji je vrh za održavanje, čak su nam rekli da može u mašini da se pere... Mada trenutno u sobi imam prostirku od letvica.... kako li se to zove? :think:

DakleM
okrečeno
i ja koza filimenska u žurbi da što pre sve sredim pri glancanju parketa em odrala kolena (manje bitno) em uprskala zid pa danas moler došao da prekreči.

Enigma tepiha se lagano bliži kraju.

Kada smo uneli novu garnituru u sobu, ma koliko u Simpu delovala mala u našoj sobi je prilično velika (taman koliko treba) ali je onda prostor za tepih znatno smanjen.

Prvobitna ideja o bordo viskoznom tepihu sa gornje slike otpada jer bi uz tamno braon konu garnituru i sav nameštaj od tamnog drveta uz zidove u dve braonkaste boje bilo pretamno.

Sad se traže tepis manjih dimenzija.

Kad sve postavim slikaću.

Bitno je da sam veći deo posla završila, alid ok slike ne budu okačene ne računam da je gotovo.

Garnišn(L)e su i dalje problem. U Eurosalonu ima baš onakvih kakve nam odgovaraju, mislim oblikom i bojom, ali nema od 3m koliko nama treba. Najverovatnije ćemo ih sami da napravimo, od gožđa kao i jedan stočić sa nogarima takođe od kovanog gvožđa.

Tokom jeseni imam nameru da se bakćem sa jednom divnom singer mašinom (koja je još u ispravnom stanju) - prikupljam ideje šta se od nje može da napravi pošto zaista je prelepa onako od kovanog gvožđa koje liči na čipku. Svaka ideja je dobrodošla

Joj bre Mileva ono gore nije viskoza nego debela vuna visoki flor ili kako se vec kaze. I izgleda super, veruj mi. Ja imam bordo parket i bordo namestaj i tepih se super uklopio i nije nista tamno. Al dobro ti odluci kako vise volis :ok:.

U prvom postu gde sam zalepila dve slike tepiha, onaj drugi vuneni je oko 60 000.

U Sintelonu su ti vuneni tepisi oko 4200 din po m2.

Belgijski vuneni tepisi (takve smo uzeli, slikaću ih kasnije) su od 20 000 do 60 000 za 2x3 u zavisnosti od broja čvorova. Čak ima i tepiha sa istim motivom u različitom čvorovanju, pa su i cene (a bogami i izgled) različiti.

U jednoj prodavnici smo gledali i neke vunene taftovane tepihe - jako lepe, skoro jednobojne, koji bi prostoru koji imamo dali savremeniju notu. Međutim povučeš rukom ono otpadaju pramenovi vune. Da li nešto nisu ljhudski uradili ili šta već ne znam te smo se ipak odlučili za belgijske pošto ih je bilo uradnji i savršeno su se uklopili. Ljudi su nam izašli u susret (tepih centar) da ostavimo novac (koliko koštaju) odnesemo kući, vidimo da li odgovaraju ,alko ne da nam vrate novac. Na svu sreću sve je bilo OK, samo sam posle otišla da pišem čekove (daju na 5 rata) i uzmem kešovinu jerbo mi treba za druge stvari.

Back