Tepić: Vučić i Dačić mesecima krili upozorenje SAD o Slobodanu Tešiću

комшија

Stara legenda
Poruka
83.616
https://www.danas.rs/politika/tepic-vucic-i-dacic-mesecima-krili-upozorenje-sad-o-slobodanu-tesicu/

Tepić: Vučić i Dačić mesecima krili upozorenje SAD o Slobodanu Tešiću

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da su „mesecima krili“ dokument SAD u kom se „izričito“ navodi da delovanje Slobodana Tešića, povezanog sa trgovinom oružja, predstavlja „direktnu opasnost po međunarodnu stabilnost i bezbednost“.

1575986208200.png


Piše: Beta 10. decembra 2019. 14.24

Navodeći da je nota upozorenja ambasade SAD uručena Dačiću „tokom oktobra“, Marinika Tepić je rekla da se u tom dokumentu izražava „zabrinutost zbog prisustva i uticaja Slobodana Tešića na politički sistem Srbije“
.
„Ovaj dokument pokazuje da je istina sve što sam ranije govorila o Slobodanu Tešiću i njegovoj sprezi sa Aleksandrom Vučićem. Upravo je Vučić omogućio Tešiću da posreduje u državnoj trgovini oružjem na koruptivan način a političke veze i uticaj Slobodana Tešića na vlast u Srbiji doveli su do negativne preporuke da Srbija postane član Vasenarskog aranžmana, međunarodnog kontrolnog režima u oblasti izvoza naoružanja“, navela je potpredsednica SSP.

Ona je ocenila da „sve to dokazuje da je mozak operacije upropaštavanje namenske industrije Srbije, da bi sutra bila privatizovana, niko drugi do Aleksandar Vučić“.

„Pitam Aleksandra Vučića ko je sad izdajnik, ja koju nedeljama lažno optužuje da iznosim neistine ili si izdajnik ti Vučiću koji si najdirektnije ubacio Tešića u državnu delegaciju koje je pregovarala o izvozu oružja u Libiju i koji kroz kombinacije sa Tešićem radi na upropaštavanju naše namenske industrije“, navela je Marinika Tepić.

Potpredsednica SSP je rekla da je delimično zadovoljna što je skrenuta pažnja javnosti na teme o trgovini oružjem ali i dodala da je neophodno da tužilaštvo počne da radi svoj posao i ispita navode o nezakonitim radnjama.
„Važno je da znamo da ljudi poput Slobodana Tešića utiču na politički sistem Srbije i donošenje odluka ali ja nisam ni policajac ni tužilac već poslanik čija je dužnost da postavlja pitanja i traži odgovore na one teme koje su bitne za našu nacionalnu bezbednost“, kazala je Marinika Tepić.

Američko Ministarstvo finansija objavilo je juče saopštenje o novouvedenim sankcijama preduzećima i pojedincima zbog korupcije, a na spisku se nalaze i navodni saradnici Slobodana Tešića koji se povezuje sa trgovinom oružjem i koji je pod američkim sankcijama od 2017. godine.

„U vreme stavljanja na listu (za sankcije), Tešić je bio među najvećim trgovcima oružjem i municijom na Balkanu, i skoro deceniju je bio na listi zabrane putovanja UN zbog kršenja zabrane izvoza oružja u Liberiju (…) Nakon što je stavljen na listu, Tešić je nastavio da se bavi trgovinom oružjem i da radi kao tihi partner u kompanijama koje indirektno poseduje i njima upravlja (…) Danas se na listu stavlja devet pojedinaca koji su direktno ili indirektno delovali za račun ili u ime Tešića“, navodi se u saopštenju.

ВУЧИЋУ СХВАТИ ДА МАРИНИКА НЕЋЕ СТАТИ!

1575986376900.png
 

norge_srbin

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.530
Sve je jasno kao teorema. Marinika dobija, kao poverenik CIA i MI6, njihove jasne kompromitujuce podatke, jer je ona vidjena za neku funkciju u novom govt-u/Vladi Srbije, nakon pada Vuqlera.

Vuqlerovi dani su ocigledno odbrojani, i jasno je da je sistem eSeNeSeSa gotov. Pusteni su niz H2O.

Samo je pitanje dana, kada ce sendvicari poceti da "beze" ka Dverima, da ih otvaraju, i upadaju i kroz vrata, prozore, odzake, u partiju.

Boskic ce ih prihvatiti oberucke, to je jasno... Naredjenja iz USA i Britanske ambasada u Beogradu na Vodi, da ako hoce da dodje na celo drzave, to MORA uraditi (trebaju mu glasaci, glasacka masina).

Uslovi: jasni kao Teorema:
[1] Kosovo Bakljava Respubljik;
[2] Pan Aljbanska Konfederacija u izvrsenju!

:kpozdrav:
 

norge_srbin

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.530
Cijenimo da su Dveri novi izbor Velikog Sotone?

Nije isključeno...
Krenuli su... Dosta su oklevali, ovaj Vuqler Faggot ih je vozao kao mujmane, i Scott nije uspeo da ga, Faggot-a, ubedi u svrsishodno resenje.

A ameri imaju svoje strategije kako to rade. Sada ide ovakva faza. Ono sto ce se desiti, neminovno, je da ce Vuqler dati ogroman otpor, kao svaki diktator. Sam sici sa vlasti nece. Jasno je to, barem meni. Mobilizace mafiju... Partiju.

Ameri ce poceti da ga pritiskaju jos jace... A njemu NECE preostati nista drugo do najgora moguca varijanta: represija naroda, koji ce odgovoriti U DLAKU ISTO kao SMradu Baljosevicu. Nazire se kraj... Za neko vreme, od mesec, do nekih 2 godine.

Setimo se kako je to bilo sa Baljosevicem, i njegovom hobotnicom. Isti scenario.

Bog neka je Srbima u Matici u pomoci. Istorija se u Srbiji ponavlja, spiralno!
 

Top