Teorija relativiteta

Da li ste bili u situaciji da se direktno uverite u "teoriju relativiteta"?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Appel

Iskusan
Poruka
5.689
Današnji "Blic strip" je jedan od najgenijalnijih ikada. :ok::hahaha:

17.jpg

Eto koliko korupcija može biti značajna za nauku. :think: :mrgreen:

Nego, izgleda da Ajnštajn nije imao dovoljno mase, a možda i brzine, te mu je posao u Beogradu, srećom, promakao.
Ostala je samo teorija...

Da li je ovo shto sledi relativno ili kvantno-apsolutno ?

"Mozhda" je doshlo vreme da sagledamo svu ozbiljnost situacije u kojoj se nashlo chovechanstvo.

Ima itekako veze sa politikom.
Naime desilo se to,da se pogodio Milankovicev vektor "trenutka"kosmickog ciklusa istorijske promene klime ,sa vektorom chovekovog uticaja preko industrijske revolucije,te nastala rezultanta,
odgovara tom zbiru.
Sledeci negativan faktor je ulazak u svetsku ekonomsku krizu.
Verovatno su moguce i pojave kojekakvih mutacija i anomalija u svetu virusa i bakterija.
Svakako je potrebno aktivnije i podrobnije se baviti konstantnim ispitivanjima.
Cini mi se da vishe nemamo prostora za kojekakve izlive licnih i manjinskih
interesa....
...ili mozhda nije tako ?
ps.
znate li vremensku prognozu za danas ?

Da li je ovo shto sledi relativno ili kvantno-apsolutno ?

"Mozhda" je doshlo vreme da sagledamo svu ozbiljnost situacije u kojoj se nashlo chovechanstvo.

Ima itekako veze sa politikom.
Naime desilo se to,da se pogodio Milankovicev vektor "trenutka"kosmickog ciklusa istorijske promene klime ,sa vektorom chovekovog uticaja preko industrijske revolucije,te nastala rezultanta,
odgovara tom zbiru.
Sledeci negativan faktor je ulazak u svetsku ekonomsku krizu.
Verovatno su moguce i pojave kojekakvih mutacija i anomalija u svetu virusa i bakterija.
Svakako je potrebno aktivnije i podrobnije se baviti konstantnim ispitivanjima.
Cini mi se da vishe nemamo prostora za kojekakve izlive licnih i manjinskih
interesa....
...ili mozhda nije tako ?
ps.
znate li vremensku prognozu za danas ?

Mislim da je kod nas vektor s najvećim intenzitetom ipak onaj komunistički.

A,da nam "slika" bude potpunija,dodajmo vec prisutne distorzije Zemljinog magnetnog polja,
koje idu ka obrtanju polova.To znaci da ce jednog trenutka planeta ostati bez zashtite od
elektromagnetnih oluja sa Sunca uz dosta popratnih pojava (pojacano zracenje u odredjenom spektru...).
A svetski mocnici shta rade,...prepucavaju se izmedju profiterstva i komunisticke ideologije.
Da napomenemo primer nezainteresovanosti za projekat istrazhivanja uticaja na pojavu uragana.
Jednostavno,ne donosi profit,pa "bash me briga".Ali dokle,...sve dok ne bude nekom ugrozhen
veci deo imovine.Zar treba docekati da se neki uragan uputi ka nekoj metropoli ?
I shta sad ? Vratismo se ponovo na pocetak.
Ajde neka neko pokusha da proracuna najgori (najbrzhi) scenario globalnih klimatskih promena.
Za koji vremenski period mozhe postati kriticano.A shta ako se u medjuvremenu i desi neka
veca erupcija vulkana (za cega verovatnoca u dosta visokom procentu postoji),koliko mozhe da ubrza efekte.
Kako "rezervne planete" trenutno nemamo ,svesni smo li sudbine koje drzhimo urukama,
i ozbiljnosti problema ?Mozhe li biti pitanje decenije ,a ne vekova ?

A za kolegu odozgo,...pitam se :"Shta je pesnik hteo uopshte da kazhe ?"...

A,da nam "slika" bude potpunija,dodajmo vec prisutne distorzije Zemljinog magnetnog polja,
koje idu ka obrtanju polova.To znaci da ce jednog trenutka planeta ostati bez zashtite od
elektromagnetnih oluja sa Sunca uz dosta popratnih pojava (pojacano zracenje u odredjenom spektru...).
A svetski mocnici shta rade,...prepucavaju se izmedju profiterstva i komunisticke ideologije.
Da napomenemo primer nezainteresovanosti za projekat istrazhivanja uticaja na pojavu uragana.
Jednostavno,ne donosi profit,pa "bash me briga".Ali dokle,...sve dok ne bude nekom ugrozhen
veci deo imovine.Zar treba docekati da se neki uragan uputi ka nekoj metropoli ?
I shta sad ? Vratismo se ponovo na pocetak.
Ajde neka neko pokusha da proracuna najgori (najbrzhi) scenario globalnih klimatskih promena.
Za koji vremenski period mozhe postati kriticano.A shta ako se u medjuvremenu i desi neka
veca erupcija vulkana (za cega verovatnoca u dosta visokom procentu postoji),koliko mozhe da ubrza efekte.
Kako "rezervne planete" trenutno nemamo ,svesni smo li sudbine koje drzhimo urukama,
i ozbiljnosti problema ?Mozhe li biti pitanje decenije ,a ne vekova ?

A za kolegu odozgo,...pitam se :"Shta je pesnik hteo uopshte da kazhe ?"...

To sam samo pogrešno protumačio ono što si ti rekao. Tačnije, nisam ga protumačio bukvalno, a trebalo je.. Protumačio sam kao neki ironični pokušaj da opravdaš korupciju, misleći da to što pišeš ima veze s temom, a nema...

Za ovakve priče bi trebalo da otvoriš posebnu temu.

Back