Teorija o Srebrenici

gost 191696

Elita
Poruka
16.691
dakle, ne sporim da se zlocin i nepotrebna streljanja, za koji je dvadesetak srba osudjeno u haagu, desio u srebrenici jula 95 ali broj ubijenih i price oko toga spadaju u domen naucne fantastike.
kako je moguce da u ( po sarajevskim podatcima) istocnoj bosni pogine preko 5000 srba, kazu oko 850 civila i 4500 pripadnika vrs, u borbi sa 35 pripadnika naserovih snaga, slabonaoruzanih, i golorukih civila? jel' naser rambo? sigurno jest, jer sva njegova vojska prezivi a nastradase civili. a od nastradalih civila, preko 90% u punoj snazi (zena mislim da i nema) cak nisu bili ni mobilisani, jer zaboga, rat je za djecu do 15 godina i starce preko 70. ovih 90% je cuvalo krave, sadilo paprike i cekalo pomoc od stranaca. jedino kad su bas bili gladni, naser ih zovne da prate njegovu rambo jedinicu, pa kad pobiju i rastjeraju srbe nadju nesto za pojesti. boze, kod ludih srba u vojsku ide sve od 18 pa do 65 godina i sve bilo mobilisano, a kod muslimana sve na dobrovoljnoj bazi. bas cudno. i slio se ogroman broj izbjeglica iz drugih podrucja u srebrenicu, ne sporim. i ti muskarci iz drugih okolnih mjesta takodje ne bjehu mobilisani-gdje ste jos vidjeli da vojnik ima 23 godine...ma hajte. ah, da, svi su bili nesposobni, valjda ce se naci nalazi ljekarske komisije nekad..i tako, sta je 5300 mrtvih srba spram 8000 mrtvih muslimana, sta je 4500 mrtvih pripadnika vrs spram nijednog poginulog slabonaoruzanog naserovca, sta je 850 mrtvih srpskih staraca, zena i djece CIVILA spram 8000 CIVILA muslimana koji nisu ni starci, ni zene, ni djeca. ako podjemo od premise da su sve zrtve nevine, onda su muslimanske krive samo zato sto su muslimani a srpske su ubijene iz nehata.
e pravdo...e istino...ipak, ne mozemo reci da je u gradjanskom-vjerskom ratu poginulo 13000 ljudi u istocnoj bosni. zbog cega? srbi nisu ljudi, samo su civili ljudi
jel ima neko bolju teoriju?

stawwross

Domaćin
Poruka
4.769
dakle, ne sporim da se zlocin i nepotrebna streljanja, za koji je dvadesetak srba osudjeno u haagu, desio u srebrenici jula 95 ali broj ubijenih i price oko toga spadaju u domen naucne fantastike.
kako je moguce da u ( po sarajevskim podatcima) istocnoj bosni pogine preko 5000 srba, kazu oko 850 civila i 4500 pripadnika vrs, u borbi sa 35 pripadnika naserovih snaga, slabonaoruzanih, i golorukih civila? jel' naser rambo? sigurno jest, jer sva njegova vojska prezivi a nastradase civili. a od nastradalih civila, preko 90% u punoj snazi (zena mislim da i nema) cak nisu bili ni mobilisani, jer zaboga, rat je za djecu do 15 godina i starce preko 70. ovih 90% je cuvalo krave, sadilo paprike i cekalo pomoc od stranaca. jedino kad su bas bili gladni, naser ih zovne da prate njegovu rambo jedinicu, pa kad pobiju i rastjeraju srbe nadju nesto za pojesti. boze, kod ludih srba u vojsku ide sve od 18 pa do 65 godina i sve bilo mobilisano, a kod muslimana sve na dobrovoljnoj bazi. bas cudno. i slio se ogroman broj izbjeglica iz drugih podrucja u srebrenicu, ne sporim. i ti muskarci iz drugih okolnih mjesta takodje ne bjehu mobilisani-gdje ste jos vidjeli da vojnik ima 23 godine...ma hajte. ah, da, svi su bili nesposobni, valjda ce se naci nalazi ljekarske komisije nekad..i tako, sta je 5300 mrtvih srba spram 8000 mrtvih muslimana, sta je 4500 mrtvih pripadnika vrs spram nijednog poginulog slabonaoruzanog naserovca, sta je 850 mrtvih srpskih staraca, zena i djece CIVILA spram 8000 CIVILA muslimana koji nisu ni starci, ni zene, ni djeca. ako podjemo od premise da su sve zrtve nevine, onda su muslimanske krive samo zato sto su muslimani a srpske su ubijene iz nehata.
e pravdo...e istino...ipak, ne mozemo reci da je u gradjanskom-vjerskom ratu poginulo 13000 ljudi u istocnoj bosni. zbog cega? srbi nisu ljudi, samo su civili ljudi

poenta price je da ceo svet misli da je tamo ubijeno 8000 i to je to,mi sad mozemo reci da nije ubijen ni jedan ali dzaba

Salle Buddha

Ističe se
Poruka
2.184
sta je 5300 mrtvih srba spram 8000 mrtvih muslimana, sta je 850 mrtvih srpskih staraca, zena i djece CIVILA spram 8000 CIVILA muslimana koji nisu ni starci, ni zene, ni djeca....?

Jesi li ti normalan, covece? Uzimas mrtve ljude i stavljas ih na vagu???? Na jedan tas Srbi na drugi muslimani? Pa ko ce da pretegne?
Hajde molim te nemoj vise da otvaras ovakve teme i postavljas teorije, posto ti teoretisanje ocigledno ne lezi.
Idi... zalivaj bastu, ili tako nesto.

gost 191696

Elita
Poruka
16.691
Jesi li ti normalan, covece? Uzimas mrtve ljude i stavljas ih na vagu???? Na jedan tas Srbi na drugi muslimani? Pa ko ce da pretegne?
Hajde molim te nemoj vise da otvaras ovakve teme i postavljas teorije, posto ti teoretisanje ocigledno ne lezi.
Idi... zalivaj bastu, ili tako nesto.

naprotiv, koliko je meni poznato srba nema na vagi u svjetskoj javnosti a teorija je slikovito objasnila problem. to sto ti ne kontas o cemu se radi je tvoj privatni problem. ja ne vazem vec mrzim nepravdu. tebi je ocigledno svejedno a meni nije
idi, lijeci se ili tako nesto

filatelista. pa šta?

Veoma poznat
Poruka
13.059

pa ko je rekao da je tih 8000 ili koliko je već pobijeno - civilno stanovništvo
pa ratni zločin je streljanje i ratnih zarobljenika...ono kao što je ceo svet video kako to muški i hrabro rade škorpioni onim mladićima uz propratno pitanje, a jes prc'o nešto...

i da, MSP je rekao da se u Srebrenici dogodio genocid
gotovo-finito-the end

gost 191696

Elita
Poruka
16.691
pa ratni zločin je streljanje i ratnih zarobljenika...ono kao što je ceo svet video kako to muški i hrabro rade škorpioni onim mladićima uz propratno pitanje, a jes prc'o nešto...

gotovo-finito-the end

jesam li ja to mozda osporio? aj nadji svjetsku vjest koja nije navela da se radi o 8000 i vise civila i ja necu vise slova napisati o ovome. a ovde, na TVOM forumu, dodje @zapadni susjed i djeli zrtve u kravici na petrovdan na civile i pripadnike vrs
mislim, ljudi ako vam se ne svidja, vas problem. za mene nije finito dok se ne napise istina

filatelista. pa šta?

Veoma poznat
Poruka
13.059
jesam li ja to mozda osporio? aj nadji svjetsku vjest koja nije navela da se radi o 8000 i vise civila i ja necu vise slova napisati o ovome. a ovde, na TVOM forumu, dodje @zapadni susjed i djeli zrtve u kravici na petrovdan na civile i pripadnike vrs
mislim, ljudi ako vam se ne svidja, vas problem. za mene nije finito dok se ne napise istina

lupaš gluposti
niko nigde ne navodi da je pobijeno 8000 civila, već navode da su pobijeni muškarci i dečaci
dal je dovoljna samo jedna takva vest da više ne pišeš..ili se mora pronaći njih više
a šta je pisao kolega koga navodiš, slabo ja njega i čitam ..nije mi preterano zanimljiv

adrenochrome junkie

Ističe se
Poruka
2.259
naprotiv, koliko je meni poznato srba nema na vagi u svjetskoj javnosti a teorija je slikovito objasnila problem. to sto ti ne kontas o cemu se radi je tvoj privatni problem. ja ne vazem vec mrzim nepravdu. tebi je ocigledno svejedno a meni nije
idi, lijeci se ili tako nesto

Ti si stvarno tezak bolid(ovo shvati kao kompliment). To sto Srba nema na vagi, kada je u pitanju svetska javnost, iskljucivo je nasa krivica tako da ne mozes da krivis Amerikance,Vatikan,Jevreje i ostale "srbomrzce". Sto se tice broja ubijenih u srebrenici,ne vidim zasto je toliko broj znacajan.Vazno je da su oni streljani i poubijani kao ratni zarobljenicii i da je ucinjen veliki zlocin.I svaki pravi Srbin treba toga da se stidi a ne da pise neke gluposti o odlicno izvedenoj akciji i neutralisanju terorista. Da je tim "junacima" stvarno bilo u interesu da neutralisu Orica i njegove koljace,oni bi to i ucinili, ali znamo svi da vrana vrani oci ne vadi.Zato ne postavljaj vise ovakve debilne teme.

Poruka
5.639

gotovo-finito-the end

1000 do 1500, ako cemo realno, i to uglavnom razoruzanih vojnika (muslimanskih) koji su tri godine sa naserom krajnje krvavo i bizarno orgijali po srpskim selima u okolini

Poruka
5.639

gotovo-finito-the end

lazes, i zasluzio si ban zbog ovoga, niko ne spominje genocid vec zlocin

Poruka
5.639
tri godine je srpski narod iz okoline srebrenice i bratunca trpeo gore zlocine nego sto normalan covek moze i zamisliti, sta ste ocekivali da urade kada im krvnik padne saka? da ih nahrane, napoje i puste na slobodu? danas bi bilo svima bolje da je bilo tako, ali ne vredi, ljudi su bili obnevideli od bola i besa, hvala Bogu sto pustise sve one zene i decu, krvozedni muslimani ne bi.

gost 191696

Elita
Poruka
16.691
Ti si stvarno tezak bolid(ovo shvati kao kompliment). To sto Srba nema na vagi, kada je u pitanju svetska javnost, iskljucivo je nasa krivica tako da ne mozes da krivis Amerikance,Vatikan,Jevreje i ostale "srbomrzce". Sto se tice broja ubijenih u srebrenici,ne vidim zasto je toliko broj znacajan.Vazno je da su oni streljani i poubijani kao ratni zarobljenicii i da je ucinjen veliki zlocin.I svaki pravi Srbin treba toga da se stidi a ne da pise neke gluposti o odlicno izvedenoj akciji i neutralisanju terorista. Da je tim "junacima" stvarno bilo u interesu da neutralisu Orica i njegove koljace,oni bi to i ucinili, ali znamo svi da vrana vrani oci ne vadi.Zato ne postavljaj vise ovakve debilne teme.

alo, mani se pausalnih ocjena o streljanim muskarcima i decacima. imas spisak, imena , prezimena i godista. pripadnik vrs od 18,19 godina nije djecak a muslimanski jeste? ne kazem da nije bi zlocin i streljanje i da ga ne treba kazniti. i prije nego napises da su svi streljani procitaj koliko je gdje eshumirano pa ako skupis svih 8000 ja dajem rijec da vise ne pisem o srebrenici. cinjenica je da se srebrenica nije trebala desiti i da su to mogli uraditi samo pomraceni umovi. ali je cinjenica da medju streljanima ima i onih koji su srbima sjekli glave a to se u podrinju znalo medju tamosnjim stanovnistvom- bukvalno po imenima. to i dalje ne opravdava streljanje ali je jedan od razloga "oko za oko, zub za zub"
i hvala bogu, zlocinci su u vecini i kaznjeni ali za onu cifru srba naser oric dobi 2 godine? kada saberes eshumirane, primjetice s da se na strani muslimana neko i borio, branio a to znaci poginuo u borbama. znaci, jeste zlocin, jeste streljanje ali daj brate da baratamo sa realnim ciframa a ne da trgujemo jednim zrtvama da bi podcjenili druge. to mi smeta

Zapadni susjed

Elita
Banovan
Poruka
17.686
Srebrenica nije nikakva "oko za oko, zub za zub" osveta, nego pažljivo isplaniran i sproveden zločin koji se panično pokušavao zataškati (prekopavanje i izmještanje grobnica, sakrivanje dokumenata, itd.) a dan-danas se pokušava minimizirati.

filatelista. pa šta?

Veoma poznat
Poruka
13.059
ma da, ti si moderator pa imas pravo da pricas ovako "argumentovano". ja sam jebeni rat prosao, sahranio x prijatelja, a ti se nisi potrudio ni da procitas o njemu. hvala ti

klasika diskusije na krstarici, ja sam ratovao, sahranjivao i sad mene ovde neko ponižava
sad ja treba da ti verujem, znaš šta...ne pada mi na pamet da se spuštam na taj nivo
ajmo od početka teme, jesi rekao da su svi strani mediji navodili da je reč o civilima i ako neko nađe jedan mediji koji to nije rekao, da nećeš ni slova više, ja imam jednu stranicu BBC-a koji navodi da su streljani muškarci i dečaci i da nema slovo o civilima i lepo te pitam jel dosta jedna vest ili treba više da ispoštuješ šta si sam naveo
ignorišeš jer kapiraš da lupaš gluposti..da je reč o muškarcima i mladićima koji su bili ratni zarobljenici i koji su streljani
niko ne ulazi u motive, niti ja osporavam srpske žrtve, osvetu i dalje
ali je ovo u srebrenici bio ratni zločin, od strane MSP presuđen kao genocid
ako je neko hteo da se sveti, što nisu uhvatili onog pravog, glavnog, nego je neko streljao decu vezanih ruku i to decu starosti 15 godina 1995, koji su imali '92, '93 12-13 godina i koji sigurno nisu orgijali po srpskim selima.

sit gladnom ne veruje, a ni ususkana smizla iz ns-a muci koja je prosla golgotu istocne bosne

dragi profesore, blage veze nemate o temi na kojoj diskutujete, rekavši da sam lažov i da niko nigde nije spomenuo genocid kao najteži oblik zločina protiv čovečnosti te zahtevajući ban zbog toga
sigurno ste čuli za ono, bolje prećutati i ostaviti dilemu..dalje znate sigurno
pogledajte ovo, pa će vam biti sve jasnije

"The International Court of Justice (ICJ), the primary international court, confirmed on Monday 26 February that the massacre of 8,000 Muslims committed in Srebrenica (Bosnia-Herzegovina) in July 1995 was a genocide. "
http://www.hirondellenews.com/content/view/105/92/
toliko o argumentovanoj diskusiji na ovom forumu

gost 191696

Elita
Poruka
16.691
Srebrenica nije nikakva "oko za oko, zub za zub" osveta, nego pažljivo isplaniran i sproveden zločin koji se panično pokušavao zataškati (prekopavanje i izmještanje grobnica, sakrivanje dokumenata, itd.) a dan-danas se pokušava minimizirati.

naprotiv, cista "oko za oko-zub za zub" osveta lokalnih pripadnika vrs od kojih nema gotovo nijedan a da smrt nije iskusio u najblizoj familiji. i to groznu. niko neopravdava niti minimizira zlocin, samo dajte realno cifre. mislim da je muslimanska strana svjesna stanja ali je podlegla euforiji kako ce nestati rs ako se stanje bude prikazivalo katastroficnije nego sto jest( koje je svakako katastrofalno da je i i 1 ili 100 ljudi streljano). cinjnica je da na dnk analizu ceka jos ogroman broj tjela a da je sasvim drugi broj eshumiran. o tome ti govorim zapadni susjed, zlocin je zlocin i ne branim ga ali ti si prvi skocio ovde odvajati civile a sad ti to smeta? a sto se tice izmjestanja grobnica u bih nema nevinih, ili treba i to da elaboriramo?
i ne smetaju mi ni potocari ni mezarje i podrzavam kaznjavanje zlocinaca. to rade gotovo svi i iz javnog zivota rs. u isto vrijme, nikada niko iz federacije od vlasti nije dosao u kravice ili okolinu srebrenice da izrazi sucut srbima. jel' srbi nisu ljudi? odstrel i masakr nad srbima je dozvoljen?